Şimdi Ara

Anakart-Ram Uyumu (MSI B350M PRO-VD PLUS + 3000 Mhz G.Skill)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI B350M PRO-VD Plus ile bu ram uyumlu mudur ?https://www.incehesap.com/g-skill-f4-3000c15s-8gvrb-ram-fiyati-34340/

Forumdan bir arkadaş uyumlu dedi ama sipariş vericem bugün o yüzden emin olmak istedim. Sitedeki PC toplama sihirbazında da uyumlu değil yazdı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 6 Nisan 2018; 19:6:32 >

• şansını dene sen yine de qvl den kontrol et orda varsa kesin sorunsuz çalışır olmazsa iade edersin
  • https://www.msi.com/Motherboard/support/B350M-PRO-VD-PLUS#support-mem-11

Burada listede yok fakat 3000 MHz 1x8 GB ramlar var uyumlu olan. Supported speed 2400 diyor fakat o ne anlama geliyor emin değilim.

Şansına böyle bir şey buldum bi de:http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3680099/skill-3000mhz-compatible-b350m-pro.html Bios update ile 3200'e kadar neredeyse bütün ramler uyumlu diyor umarım doğrudur.

• 0RK kullanıcısına yanıt
    hocam ryzen de msi önermiyor kimse sürekli sıkıntı varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Nisan 2018; 19:46:42 >
  • Ne gibi sıkıntılar hocam ?
    duyduklarım bazı ram sorunları ve reset, stabil olmama durumları bende sistem toplayacağım ama msi dan uzak duruyorum asus yada gigabyte düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Nisan 2018; 19:52:59 >
  • Biraz araştırdım, çoğu şikayet geçen yıla ait yani BIOS güncellemeleriyle düzeltmişler sorunları. 3200+ MHz ram olmadığı sürece sorun yok diyorlar. Belki biraz ayar gerekebilir ama hallederim işin o kısmını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    eğer öyleyse alırım ama sağlam kanıtlar lazım
  • Hocam aldım sistemi Bios update yapıp ayarlardan XMP profile'ı aktifleştirdim şu an 2933 MHz'de çalışıyor ram bilgin olsun.
    b350m-a aldım anakartı ram arayışları içersindeyim işlemci neydi senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 12 Nisan 2018; 21:34:19 >
  • Ryzen 5 1600
    Bios güncellemeleri ile ram sorunu çözüldü. XMP ile aktif edince 2933 olarak çalışıyor ama ram hızını kendin elle seçmen gerek sonradan 3000MHz olarak. Bir de değinmişken kart XMP timing değerlerini uygulamayabiliyor. Cpu-z ile kontrol et ya da bios üzerinden kontrol et. Eğer aynı değilse kendin elle gir ana zamanlama değerlerini.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Elle değiştirdim 3000 yazıyor Bios'ta. Cpu-Z 1500 MHz diyor, yarı değerini göstermesi normal herhalde ?

Anakart-Ram Uyumu (MSI B350M PRO-VD PLUS + 3000 Mhz G.Skill)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 16 Nisan 2018; 20:29:1 >
    Normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Biraz araştırdım, çoğu şikayet geçen yıla ait yani BIOS güncellemeleriyle düzeltmişler sorunları. 3200+ MHz ram olmadığı sürece sorun yok diyorlar. Belki biraz ayar gerekebilir ama hallederim işin o kısmını.
    Ryzen serisi işlemciler ilk çıktığı zaman tüm anakart markalarında genel olarak bir bellek uyum sorunu vardı. Zamanla yapılan Bios güncellemeleri ile bu sorun ortadan kalktı. Arkadaşın bahsettiği Msi sorunları geçen yıldan kalan ve hala dillendirileren bellek uyumsuzluğu ile ilgili. Şu an en ufak sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.