Şimdi Ara

anakart performansı etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemimde anakartı, ramleri, ekran kartını, güç kaynağını yenilememe rağmen hala bazı oyunlarda fps düşüklüğü yaşıyorum. sorunun kaynağını bulamadım bi tek işlemci kaldı değitirmediğim. sizce çok iyi performans alamamamın sebebi anakartım olabilir mi. ya da işlemcimi değiştirsem bu sorundan kurtulurmuyum?

• Anakartlar arasında %2-3 oranda performans farkı vardır.Ancak ne aldınız sistem özelliklerini yazar mısınız?
  • avatarım altındaki bilgisayara tıklarsan görebilirsin.
  • quote:

Anakartlar arasında %2-3 oranda performans farkı vardır.Ancak ne aldınız sistem özelliklerini yazar mısınız?

Takacağın herşey anakart üzerinde çalışıyor
  • biraz daha açar mısın?
  • Hepsinin anakarta takılmasından yola çıkarsak herşey anakarttır fakat tamamen yanlış bir mantık yürütmektesiniz. Ram ve anakart kesinlikle fps olarak performansı etkilemez çok çok azdır zaten yüksek kalitede tamamen etkisiz elemandırlar çünkü 1680*1050 AA AF açık şekilde işlemciler bile performansa katkı sağlayamamaktadır. Oyüzden ucuz kaliteli bir markadan p35 alınıp gigabyte ds3r olur yanınada e2160 alıp 3.0-3.6 ghz yapılır gerisi ekran kartıdır zaten 4870'ide takarsak çok güzel olacaktır. Senin sorunun işlemcide c2d işlemci alsan çok rahatlar pc senin kullandığın işlemci tek çekirdekli yanılmıyorsam ben aynı işlemci htpc bilgisayarımda salonda player olarak olarak kullanıyorum daha 1080p 10mbps filmleri açamamakta en kısa zamanda dediğim anakrtı ve işlemciyi alırsan ozaman performans farkına varabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Hepsinin anakarta takılmasından yola çıkarsak herşey anakarttır fakat tamamen yanlış bir mantık yürütmektesiniz. Ram ve anakart kesinlikle fps olarak performansı etkilemez çok çok azdır zaten yüksek kalitede tamamen etkisiz elemandırlar çünkü 1680*1050 AA AF açık şekilde işlemciler bile performansa katkı sağlayamamaktadır. Oyüzden ucuz kaliteli bir markadan p35 alınıp gigabyte ds3r olur yanınada e2160 alıp 3.0-3.6 ghz yapılır gerisi ekran kartıdır zaten 4870'ide takarsak çok güzel olacaktır. Senin sorunun işlemcide c2d işlemci alsan çok rahatlar pc senin kullandığın işlemci tek çekirdekli yanılmıyorsam ben aynı işlemci htpc bilgisayarımda salonda player olarak olarak kullanıyorum daha 1080p 10mbps filmleri açamamakta en kısa zamanda dediğim anakrtı ve işlemciyi alırsan ozaman performans farkına varabilirsin.

Hocam iyi güzel yazmışsın da 2160 günlük 3600 de çok zor be Diğer konularda hemfikiriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğrudan belirlenen başarım anlamında anakartın tercihleri etkileyici olduğu alan, güney köprüsü ve ek yongaların başarımı, onlara bağlı bileşenlerin o anakarttaki verimi oluyor. Bu da bildiğimiz kare/sn ile ilgili değil.

Meselâ ben, güney köprüsü nForce 430i (P6N SLI-FI v1) olan bir anakarttan güney köprüsü ICH10R olan bir anakarta geçtim. RAID bile söz konusu olmamasına rağmen, disk(bir tane ST3500320AS SD15) tabanlı pek çok işlemde ciddi hız kazandırdı, ICH10R, diğerine göre (tabii, bunda kuzey köprüsü ve başka etmenlerin de payı olabilir, ayrıca. ICH10R tek başına çalışmıyor orada).

Bunun gibi şeyler.

Sürekli anlamdaki kare/sn'nin ciddi şekilde anakart yüzünden düşmesi, bir sorundan dolayı olabilir. Köprüler, doğal şartlarda o tür bir fark yaratmaz. Fark yaratmadıkları dahi sık görülür.

@mehmet2468

Sorununuz hakkında tam bilgi verin. Neyden bahsettiğiniz belli değil, nasıl yardım edelim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 27 Temmuz 2008; 7:31:24 >

• @Tuz ruhu valla ben 3510 olarak kullanıyorum günlük 1.585v vererek ama zalman 9700'ü unutmamak lazım o voltajda fanını kapattığımda bile nette gezip film izleyebiliyorum bu sıcakta. Şunuda belirtmek isterim 3000-3600 arasında gram fark yok, 10 tane oyunda denedim 1680*1050 high çözünürlüklerde çünkü düşük oyun oynamam asla oyüzden 1024*768 low gibi testler uygulamıyorum pcde, dediğim detaylarda 1800mhz bile 3510 ile aynı neredeyse resmen hava basıyorsun oyunlarda ama millet 3dmark'a kanıp alıyor işte yoksa oyunlarda olay ekran kartında bitiyordu hala da öyle yeterki mimarisi c2d olan bir işlemci olsun ki benimkinin adı bile c2d değil

@Tuğer dediğinde haklısın özellikle diskte farketme yongalar bende raid yapmıyorum fakat yinede serilik söz konusu ayrıca raidte mükemmel oluyor gerçekten ama .mkv'ci olduğum için ayrı diskler daha iyi oluyor.

Son olarak yeni yongalarla birlikte genelde pciex 2.0 cros için 16x+16x türevi kombinasyonlarda gelmekte fakat bunlarıda biraz araştırırsanız fark %5 geçmiyordu forumdada vardı incelemesi fakat gel gör ki fiyat farkı kaç %5 acaba.

• Günlük 1.585 v
  • @losthell

Evet, farklar şaşırttı beni. Hani, Intel'in güney köprülerinin nForce'den RAID anlamında çok daha iyi olduğunu duyardım hep. Meğer, tek disk için de ciddi fark oluyormuş. Sabit diskteki "imaj"dan oyun falan kurarken ağzım açık bakıyorum, olanlara. Böyle olacağını bilsem, daha nForce'yi aldığım sıralar (Haziran 2007) P35 için kasardım. Veya P965 DS3'ü daha çok arardım (P965'in ICH8'inin, P35 ICH9'u ve P45 ICH10'undan disk başarımı anlamında farklı olacağını sanmıyorum) ya da P965 DS3P-DS4 için kasardım.

Yalnız, 3000 - 3600 arası da farkların olacağı (hissedilir farklar) oyun - sahnelerin bulunduğunu siz de biliyorsunuzdur. Hatırlatmama gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 27 Temmuz 2008; 17:24:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.