Şimdi Ara

Anakart PCI EXPRESS Işığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum biraz karışık ama yinede sormakta fayda var dedim. Geçen hafta bilgisayarımda oyun oynarken bi anda elektrikler kesildi elektrikler geldikten sonra bilgisayarı açtım biosla ilgili araştırmalar yapıyordum biosum 2014 sürümüydü 2015 sürümünü güncelledim Asus'un kendi sitesinden neyse güncelledikten sonra tekrar bilgisayarı açtım gayet iyi çalışıyordu ve tekrar 2 kere arka arkaya elektrikler kesildi ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda anakartta PCI EXPRESS ışığı sabit bir şekilde yanıyordu ve görüntü gelmiyordu. Bilgisayarı resetledim ve PCI EXPRESS ışığı söndü görüntüde geldi her hangi bir oyuna gireyim dedim ve oyunlarda mükemmel kasmalar oluyordu tekrar bilgisayarı resetledim ve oyunlardaki kasma sorunu düzeldi. Sonra bilgisayarı tekrar kapattım fişi çektim aradan 5 dakika geçtikten sonra tekrar bilgisayarı açtım ve tekrar PCI EXPRESS ışığı yandı ve görüntü gelmedi tekrar resetlemek zorunda kaldım ekran kartımın kesinti yüzünden bozulduğunu düşündüm ve başka bir ekran kartı denedim ve yine aynı sorunu yaptı yani anakarttaki PCI EXPRESS ışığı yine yandı ve görüntü gelmedi. Ondan sonra güç kaynağınıda değiştirdim başka bir güç kaynağı taktım ama yine bir işe yaramadı işin garip tarafı ise bu sorunu her açılışta yapmaması yani bilgisayarı 20 kez kapatıp açın yapmaz ama 21'ncide aynı sorunu arka arkaya yapar ram değiştirdim yine olmadı işlemci değiştirdim yine olmadı sonra Asus müşteri hizmetlerini aradım ve sorunu anlattım anakartımda bir sorun olduğunu söylediler. Anakartımı garantiye gönderdim ve garantide biosu fabrika ayarlarına getirmişler ilk sıfır alınmış haline ama sorun hala devam ediyor ve anakartta sorun olmadığını söylediler diğer birleşenleri kontrol etmemi söylediler. Anakartı garantiye göndermeden önce anakartta TPU diye bir tik tak gördüm güç dengeleme olayı oluyormuş sanırım asusun kendi sitesinden'de bakmıştım TPU'yu devre dışı bırakınca açılışta hiç bir sıkıntı yapmıyor ama ekran kartı performansı aşırı derecede düşüyor yani ne yaptıysam sorunu çözemedim anakartı tekrar garantiye göndermeyi düşünüyorum. Anakart garantiye gitse bile pek uğraşacaklarını sanmıyorum çünkü dengesiz bir açılış şekli var sürekli kapatıp açın sorun yokmuş gibi gözükür ama 5'ncide 6'ncıda sıkıntı yapar bende anlıyamadım gitti yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Sistemim;

Anakart :Asus Z97-AR Intel Z97 3200MHz (OC) DDR3 Soket 1150 ATX
    İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-4690K CPU @ 3.50GHz - 3.50 GHz
    Ram : Kingston HyperX Fury Black 8GB 1600MHz DDR3
    Ekran Kartı : Zotac Nvidia Geforce GTX 680 2 GB GDDR5 256 BIT
    Power Supply : Aerocool Strike-X 1100W 80 Plus Gold
    Hard Disc : Kingston SSDNow V300 240GB 2,5” Sata 3 SSD

Anakart PCI EXPRESS Işığı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.