Şimdi Ara

Anakart Özellikleri Hakkında birkaç basit soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aşağıda ismini ve linkini verdiğim anakart ile ilgili birkaç sorum olacak
    GA-MA78GPM-DS2H AMD780G AM2+ DDR2 1066MHZ VGA ANAKART

    1- 128MB DDR3 SidePort memory özelliği oyun oynanmayan bir bilgiyarın poerformansına ne kadar katkıda bulunur ve bu özelliği kullanmak için 1066MHz sistem RAMi kullanmak zorunluluğu olduğunu okumuştum bir yerde doğru mudur?

    2- Özelliklerinde desteklenen RAM hızları "Support for DDR2 1066 (Note 2)/800/667 MHz memory modules" şeklinde verilmiş. Note2 de şu şekilde: "Whether 1066 MHz memory speed is supported depends on the CPU being used." Bunun ne olduğunu anlamdım.
    1066MHz nin desteklenmesi işlemciye mi bağlı? (İşlemcim mesajın sonunda)

    3- Ürün açıklamasında ve özellik tablosunda "Supports Dolby Home Theater audio to create a stunning surround sound listening experience" yazdığı halde, başka bir modelle yapılan karşılaştırma ekranında diğer kartın Audio özelliğinde "with Dolby Home Theater" yazarken bunda yazmıyor. Bu içime kurt düşürdü. %95 eminim ama bilmediğim başka bir şey olabilir mi?

    Bu arada işlemcim AMD Phenom™ II X4 940 B.E AM2+ 3.0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

    Ama bu, oluşturacağım sistemin son aşaması. Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Geçen günlerde ben de bir anakart almaya kadar verdim ve Gigabyte'ın GA-MA78GM-UD2H hakkında bazı sorular sordum, bazı arkadaşlar yardımcı oldu sağolsun. Ben de öğrendiğim bazı bilgileri size aktarayım. Bu arada GA-78GM-UD2H anakartını aldım, harici bir ekran kartı takacağım için SidePort belleği işime yaramayacağından GA-MA78GPM-DS2H anakartını almaktan vazgeçtim. Sorularınızı yanıtlamaya çalışayım:

    1- 128MB DDR3 SidePort belleği ekran kartınıza katkı yapıyor, oyun oynanmayan bir bilgisayar şeklinde belirtmişsiniz ancak, harici ekran kartı takmayacaksanız SidePort belleğinin size getirileri olabilir. Bu özelliği kullanmak için 1066 MHz bellek kulanımının zorunlu olup-olmadığı hakkında bir bilgim yok, bilen arkadaşlar yanıt yazacaktır.

    2- Bu anakartta 1066 MHz bellekler kullanacaksanız AM2+ bir işlemciye sahip olmanız gerekiyor ve sizin işlemciniz bu gerekliliği karşılıyor. Sahip olduğunuz işlemci ile 1066 MHz bellekler kullanabilirsiniz.

    3- Bu anakarttaki dahili ekran kartı ile takacağınız harici bir ekran kartını CrossFireX platformunda kullanabilirsiniz, bir arkadaşımızın verdiği bilgide takılacak olan ekran kartlarının listesi vardı. Mesela sahip olduğum ATI HD4850 ekran kartı ile CrossFireX yapabilir miyim demiştim ve olmayacağı yanıtını almıştım, eğer CrossFireX yapacaksanız takacağınız harici ekran kartının aşağıdaki listeden birisi olması gerekiyor:
     Anakart Özellikleri Hakkında birkaç basit soru?


    4- Bu anakartta da Dolby Home Theater ses özelliği var.

    5- Kullandığım anakartın (GA-MA78GM-UD2H) kitapçığından Q-Share özelliğine baktım, bir ağda dosya paylaşımı yapmanıza yarayan bir özellik, eğer bir bilgisayarınızı bir ağda kullanmayacaksanız olması şart değil, bir ağda kullansanız bile olması yine şart değil.

    Son bir açıklama:
    Bu anakarta harici bir ekran kartı takacaksınız (CrossFireX'in gerektirdiği ekran kartları haricinde, örn: ATI HD4850 vb.) SidePort özelliğine ihtiyacınız olmayacak, o zaman GA-MA78GM-UD2H model anakarttan alabilirsiniz (daha ucuza gelir). Eğer anakartınıza harici bir ekran kartı takmayacaksanız ve sadece dahili ekran kartını kullanacaksanız, SidePort belleğinin size faydaları olabilir, o zaman bu anakartı alırsınız. Eğer CrossFireX kullanacaksanız ve CrossFireX'in gerektirdiği bir ekran kartı alacaksanız yine bu anakartı alın, SidePort belleğinin yine faydası olur.

    Cevaplayamadığım soru ise:
    SidePort belleğinin 1066 MHz bellek gerektirip-gerektirmediği, sizin işleminiz desteklediği için zaten 1066 MHz alacağım derseniz o halde sorun yok demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 4 Ağustos 2009; 21:05:15 >




  • hocam çok teşekkürler cevapların için
    iki sorunun cevabını netten bulduğum için silmiştim :)

    Ayrıca bu anakartın montajını kendin mi yaptın?
    O bahsettiğin kılavuzda montaj bilgileri de var mı?
    (hangi kablonun girişi nerde vs gibi)
  • Yanıta iki açıklama ekledim.

    Evet anakartın montajını kendim yaptım, daha önce de defalarca anakart montajı yaptığım için kılavuza ihtiyacım olmadı, ancak ürün kitapçığında grafiksel olarak nerede neyin olduğunu anlatıyor, daha önce anakart montajı yapmamışsanız pek açıklayıcı değil kanaatimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 4 Ağustos 2009; 21:04:20 >
  • Unutmadan bir bilgi (işlemcinizin bu anakartta çalışması için):
    - Eğer alacağınız anakart Rev. 1.0 ise, anakartın Bios'unun F2 sürümüne güncellenmesi gerekiyor.
    - Eğer alacağınız anakart Rev. 2.0 ise, anakartın Bios'unun FB sürümüne güncellenmesi gerekiyor.

    Rev. numaralarını nerede görürüm derseniz, kırmızı ile işaretlenen yerdeler:

    GA-MA78GM-DS2H (Rev. 1.0):
     Anakart Özellikleri Hakkında birkaç basit soru?


    GA-MA78GM-DS2H (Rev. 2.0):
     Anakart Özellikleri Hakkında birkaç basit soru?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 4 Ağustos 2009; 21:22:06 >




  • Daha önce hiç montaj yapmamış biri olarak soruyorum o zaman
    Ben bu sistemi kendim monte edebiir miyim?
  • Aslında çok zor değil ama hata yapabilirsiniz, çünkü hassas aletler, bilen bir arkadaşınıza/tanıdığınıza yaptırmanız daha iyi olur. İstanbul'un neresindesiniz?
  • Bağcılar'dayım hocam.
    İşlemcii anakart ve kasayı da Topkapı Vatandan alsam, üzcretszi montaj yaparlar mı?
  • Bu arada nasıl bir hatadan bahsediyorsunuz hocam?
    Çünkü herhangi bir kabloyu yanlış takma ihtimalim falan yok. Yanlış bir yere soksam girmiyor zaten.
    Benim tek endişem şu elektrostatik olayı ve bir de işlemcinin fanını yerleştirirken oradaki sıvı madde.
  • Merhaba, geç cevap için özür dilerim.
    Hatadan kastım yapamazsınız anlamında değil de, eliniz kayar, tornavida kayar, anakarta saplanır gibi şeylerdi, yoksa elbette yapabileceğiniz bir iş, o yüzden bir arkadaşınızdan/tanıdığınızdan yardım istemenizi önermiştim, belki de montajı yapmışsınızdır bile. İşlemcinin altındaki termal macun çok da akışkan bir malzeme değildir, o konuda içiniz rahat olsun, çok fazla oynatmadan bir hamlede takmanız iyi olur, kabloların girecekleri yuvalar da zaten belli. Elektrostatik konusunda yüksek bilgiye sahip değilim, çok üst düzeyde bir hassasiyetleri yok sanırım, dikkat edilmesinde elbette fayda vardır ancak bir çok ortamda montaj yaptım, 'Aura'sı çok yüksek biri değilseniz pek bir sorun çıkmayacaktır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.