Şimdi Ara

Anakart önerisi ve ufak bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart : Asus P5K SE
    Ekran Kartı : Radeon HD 7850
    İşlemci : Q6600
    Ramler :
    2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)

Bazen işlemciden kaynaklı bazende ramlerden kaynaklı fps düşüklüğü yaşamaktayım
    Daha önce O.C denemelerim oldu başarıda getirdim 2.4 den 3.4 e voltaj vermeden yükselttim fakat bir süre sonra(3-4 hafta)
    mavi ekran yemeye başladım benim öngörüm ramlerin uyumsuz olmasından dolayıydı.
    Bende ram yükselteyim en kötü 2x4gb uyumlu ram alayım dedim fakat ddr2 4 gb ramler el yakıyor bulunmasıda süreç alıyor.
    Bende yeni bir anakart alayım 775 pin 2x8gb veya 2x4gb ram alayım O.C yapayım gibi bi düşünceye kapıldım.
    Öncelikte sistemde büyük bi fark hissedermiyim yeni ramler yeni anakart + O.C ile
    Eğer fayda sağlar ise önerebileceğiniz Anakart Ram kombinasyonları nelerdir.

• Yardım edebilecek birileri yokmudur acaba?
  • overclock bölümüne açsaydın keşke konuyu :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sate kullanıcısına yanıt
    işlemciye voltaj verip 3,4 ghzde stabil çalıştırırsan kayda değer performans artışı yaşarsın ama ramleri değişince pek bi getirisi olmayacağı kanaatindeyim.
  • İşlemciye voltaj vermeye korkuyorum işin açıkcası derinlemesine hakim değilim O.C ye sağdan soldan duyduklarımızla falan biliyorum sadece.

Konu yerine değinecek olursak illa o.c yapıcam diye bi kaide yok işin açıkcası hali hazırda olan sistemimdeki ramlerin en babası 800 mhz
    1333 e geçicem birde yeni anakart eli yüzü düzgün birşey olursa bana katkısı büyük olurmu diye sormak istemiştim.
  • sate kullanıcısına yanıt
    o işlemci o.c siz pek işini görmez artık... anakart ram değişip o işlemciye yatırım yapmaya değmez madem değiştiriyorsun işlemciyi de değiştir. ayrıca o anakarta 1333 mhz ram takma işini geç anakartın kombo değil ddr3 ram takamazsın

https://www.asus.com/Motherboards/P5K_SE/specifications/

altta front side bus değil memory kısmına bak
  • Dostum farkındayım takilmadiginin
    anakartimin özelliklerini biliyorum, zaten takilmadigi için yeni bi ddr3 775 pinli anakart alıp ddr3 1333 MHz ramler takma niyetindeyim.
    İşlemciden memnunum ,yeni bi işlemci butcemde yok maalesef
    aslında oynayamadigim oyun yok diyebilirim sadece daha iyi performans alabilmek derdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç bir anakart sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Aklımda bi uygulama fikri var
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.