Şimdi Ara

anakart+işlemci+ram uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci : xeon X5460
    Ram : Gskill Ripjaws z series 1600Mhz 4X4gb =16gb

Sorunum şu sistem 16 gb ram ile çalısıyor bios başlangıçta ram frekansları 1333mhz görünüyor.Windows ekranında CPUz porgramı ile baktığımda 667mhz ile çalışıyor.Ramlerin frekansını 1600 mhz yaptığım zaman windows ekranına geçişte mavi ekran atıyor.İşlmeci mi değişmeliyim ramlerin 1600 mhz da çalışması için.Yoksa ramler 1600 mhz da 4x4gb çalışırken anakart mı desteklemiyor yada işlemcimi.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Yada ben bios ayarlarını tam yapamıyorum ondan kaynaklanıyor.

• Bellekler bilgisayar açılırken ekranda çıkan hızlarda çalışıyor. Yanlış hatırlamıyorsam cpu-z çalışma hızının yarısını gösteriyor.
  • hknkck kullanıcısına yanıt
    sorumun tam cevabı olmasada teşekkürler 1600mhz de çalıştırmam için ne gerekiyor onu ögrenmem lazım ona göre cpu değişimi yapıcam yada yapmıcam.
  • İşlemciniz muhtemelen 1600 MHz'i desteklemiyor. İşlemciniz hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki İnternet adresine bakabilrisiniz:

https://ark.intel.com/products/33087/Intel-Xeon-Processor-X5460-12M-Cache-3_16-GHz-1333-MHz-FSB
  • ercan bey baktım burdan ama desteklediği bellek frekansı yazmıyor burda işlemcinin genel özellikleri mevcut bende işlemciden diye tahmin ediyorum 1600 fsb bir işlemci alıp denicez artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim verdiğim bağlantıda "Bus Speed" diye yazan ölçütte 1333 MHz FSB olduğu belirtiliyor. Bu hız anakartla RAM arasındaki hızı belirtir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.