Şimdi Ara

anakart hata kodu anlayanlar içeri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anakartım üzerinde hata kodlarını ya da açılma kodlarını gösteren bir gösterge var. ben bu göstergelerden 4A ve A0 kodları ne işe yarıdığını öğrenmek istiyorum. bilgisi olan var mı acaba bu konu hakkında ? çünkü 4a kodunu gösterince ekran kartımda sorun oluyor. A0 ile düzgün açılıyor ve ekran kartımda bir sorun olmuyor o zaman....bios son sürüm güncelledim. bu kodlar ne işe yarıyor ?

• pardon 04 kodu ile düzgün çalışıyor. bu sorun power supply ile alakalı bir durum mu ? sanki 500w sistemime yetmıyor...

sistem..
    i7 4790k işlemci 4.8ghz overclock..
    gtx 970 ekran kartı....diğer iki kod ile ekran kartı hatası alıyorum ama 04 kodu ile herşey düzgün calısıyor. yardım edın arkadaşlar sorun tam olarak nedir ?
  • Öncelikle overclocku iptal et.Biosa giremiyorsan CMOS jumper ile veya bios pilini çıkararak yapabilirsin.Hata kodlarını ise anakartın kitapçığından veya üretici firmanın sitesinden bulabilirsin.Ayrıca o işlemci ve ekran kartı ikilisi için 500 Watt psu az gelir.80+ sertifikalı daha güçlü bir psuya geçmeni tavsiye ederim.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    bios cmos tusu ile sifirladim. yani onu denedim..overclock u iptal edebilirim bir de ole deniyeyim..kitapcigina bakmadim umarim bir seyler yaziyordur...psu high power in dandik psularindan..ama kafama takilan bir sey var..1 sene boyunca bu sekilde sikinti vermeyen alet simdi mi veriyor/ bu arada bilgisayar acikken ekran kartinin power kablosu cok isiniyor. en kisa zamanda kendime yeni bir kasa alacagim ama bu hata kodlarini umarim bilen biri cikar..cevap verdigin icin tesekkur ederim
  • kitapçıktakı codlara baktım fakat bana olan codların hiç birisi yazmıyor...en iyisi gigabyte i arayıp sormak olur. bu kadar üst düzeyde anlayan birisinin çıkacağını sanmıyorum :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

kitapçıktakı codlara baktım fakat bana olan codların hiç birisi yazmıyor...en iyisi gigabyte i arayıp sormak olur. bu kadar üst düzeyde anlayan birisinin çıkacağını sanmıyorum :((

Kitapçıkta olması lazım tekrar bakınız
  • baktım bütün codlara ama ben de çıkan codlar malesef yok. ilginç şaşırdım ama yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • b2 ve b9 hata kodu alıyorum. Anlamını bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiansai X kullanıcısına yanıt
    Dostum benim o zamanlarda ki sorunum sanırım ekran kartı slotuyla alakalıydı. O sekilde anlamıstım. Ama o zamanlar bu kodun açıklamasını bulamamıştım hic bir yerde. Bence sen anakart a ait markanın yetkili servisini arayip sor
  • kodun anlamına baktığımda işlemci ya da ram ile ilgili bir sorun olduğu yazıyordu. umarım anakart ile ilgili değildir  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.