Arkadaşlar öncelikle merhaba bir süredir aklımda olan bi konuda yardımınızı isteyeceğim. Anakart Adı ECS MCP61PM-HM (Nettle2) anakartımın adı öğrenebildiğim kadarıyla bu ecs'nin kendi sitesinde bile bulabilmiş değilim açıkçası çok karışık bi site zaten mcp61 buldum bi kaç tane ama benim anakartımla aynısı değil idi. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c00906137#N539 anakartın resmi ve bilgileri hpnin sitesinde mevcut biraz.
Şimdi benim merak ettiğim bu anakartın işlemci soketi ve bu anakarta uyumlu işlemciler. Benim şuan pc'de DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ işlemcim var. pc 6-7 senelik bi pc tabiki elimden geldiğince işlemci ekran kartı gibi bileşenlerini yenilemek istiyorum. biliyorum şimdi okadar para harcıycaksan anakartı vs değiştir diyceksiniz ama hp pc olduğu için kasayı falanda değiştirmem gerekçek kısaca benim güzel bi ekran kartı ve işlemci alcak kadar param var diyelim buna.
çok fazla uzatmadan bu anakarta alabilceğim en iyi bir kaç işlemci hangisi olur tabi bu karta uyumlu olcak ( amd'nin soket girişlerinin pek fazla değişmediğini okudum nette umarım bu anakarta uyumlu yeni bi işlemci vardır ) ben bu soket uyum işlerinden anlamadığım için size danışmak istedim uyumlu işlemciler konusunda bana yardım edebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
buda everest programıyla aldığım ss anakart markası vs gösteren