Merhaba arkadaşlar bir adet emektar casper masaüstü bilgisayarım var. Ocak 2010'da satın aldım ve kendisi bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Şuan üzerinde HD 4650 1 gb/128 bit ekran kartı mevcut fakat kendisi arızalanmış durumda.
Aion oynadıgım için biraz da performans verebilecek bir ekran kartı arıyorum zira oyunun son güncellemelerinden sonra ekran kartı iyice çöktü ve fanı mangal'da pişen biftek gibi cız cız ses çıkartıyor.
edit: everest'te anakartım MSI G41M-E43 (MS-7592) olarak gö
edit : PSU'yu maalesef yeni aldım ve değiştirmek istemiyorum. ekran kartı için ise limitim 300 TL
Bana ekran kartı için tavsiyelerde bulunursanız çok minnettar kalırım :)
saygılarımla
aricie
kullanıcısına yanıt
HD7770 Tam sistemine göre bir kart. 260tl gibi bir fiyat etiketine sahip. Bunun daha yukarısı darboğaza yol açabilir.
Roledayz
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim. Aslında pazartesi onu almayı düşünüyordum fakat psu'ya çok güvenemediğim için konu açtım. Daha doğrusu benim bir şikayetim yok fakat internette olumlu yorum da görmedim.
O ekran kartı fazla güç çekmiyor. 75W güç çekiyor. yani 400w lık power ın 12v kanalından 280 üstü veriyorsa rahatlıkla kaldırır.
Psu yu kontrol et üzerinde bir etiket vardır orada değerler yazar 12v1 12v2 bu kanallar önemlidir. 12v kanallarından kaçar amper veriyor.
Sorun olacağını sanmıyorum fazla güç isteyen bir kart değil.
Roledayz
kullanıcısına yanıt
AC Giriş 200V ~ 240V ~, 3A, 50Hz
DC Çıkış +12V -5V +5V -12V +3.3V +5VSB Max. Akım 20A / 20A 0.5A 15A 2A
Özellikleri böyle sanırım. şöyle de bir internet siteleri mevcut ;
işlemciniz 75w güç çekiyor. ekran kartı da 75 çekecek. 2 si birlikte 150W güç çeker. kalan 90W anakartı falan besler kanımca. Yeterlidir diye düşünüyorum.
geriye kalan tek şey takıp test edeceksiniz. :) durumdan haberdar edersiniz.