Şimdi Ara

Anakart'da bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır bilgisayarı kasasız kullanıyorum. Yani anakart masanın üstünde, kalem veya tornavida ucuyla değdirerek açıyorum. Sanırım uzay montaj da deniyor buna. Sebebi ise, anakartı hangi kasaya taksam bilgisayar birkaç dakika sonra otomatik olarak kapanıyordu. En son bu yöntemi denemeye başladım ve 3 yıldır sorunsuz gidiyorduk, bugüne kadar.
    Eve geldim, kalemle birlikte PC'yi açmak için anakarttaki bölgeye dokundururken ilk başta açıldı, sonra küçük bir kıvılcımımsı birşey çıkıp kapandı. Bu sırada işlemci ve PSU fanı 2-3 kez döndü. Yani PC normal açılmıştı. Kalemin ucu ıslak değildi ve daha önce aynı kalemle PC'yi defalarca açmıştım.
    Bu olaydan sonra fişi çıkarıp taktım, PSU açtım kapadım fakat hiç birşey olmadı. Elektriksel problem de değil, aynı fişte modemin kablosu da bulunuyor ve şuan modem düzgün çalışıyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum

• Sorun halloldu. Biraz aradım forumda geçen yıllarda birisi yazmış fiş kapalıyken açma düğmesine 10 saniye basılı tut, basılı haldeyken fişi tekrar tak diye. Aynısını kalem ile anakarta uygun olarak yaptım ve düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Sorun halloldu. Biraz aradım forumda geçen yıllarda birisi yazmış fiş kapalıyken açma düğmesine 10 saniye basılı tut, basılı haldeyken fişi tekrar tak diye. Aynısını kalem ile anakarta uygun olarak yaptım ve düzeldi.

ANakartınız kasaya monte edince kısa devre yaptığından açılmıyor anakartın arkasına sünger koyup kasaya vidalayın bu şekilde kısa devre yapmaz ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.