Şimdi Ara

anakart: ASUS M2A-VM soru: e-sata portu var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27315

sata II diyor ama e-sata nedir tam anlamadım durumu. çok fazla zamanım kalmadı e-sata destekleyen bir harici hdd alabilirim bu yüzden acil yardım bekliyorum. e-sata nedir ne değildir, benim anakartta bulunur mu?

• Sata I - Sata II hızla alakalı, Sata - E-Sata ise bağlantı arabirimiyle ilgili...

esata = external sata = harici sata

Dahili satanın fişi L şeklindeyken esatanınki I şeklinde. Kabloları farklı yani...

O anakartta esata yok, ama dahili satayı esataya çeviren aparat ya da Esata PCI kartla anakartına bu özelliği kazandırabilirsin.
  • o aparatın fiyatını öğrenebilir miyim?
    bir de hız kaybı yaşamaz mıyım sizce?
  • Hız kaybı niye yaşansın? Teoride sata - esata 300 MB/s aktarım hızına sahip, pratikte en iyi dahili hddler bile 90 MB/s civarı hıza ulaşabiliyorlar. Tabi bu konuda uzman olmadığımı belirtmek isterim. Konu hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar yanlışsam düzeltebilirler.

PCI-e slotundan bağlanan böyle bir kart var. Fiyatı 50 YTL civarıdır sanırım. Bu kart ayrıca PATA eklemişler, malum artık anakartlarda tek IDE port bulunuyor. 2 den fazla IDE cihaz bağlayamıyorsunuz.

Bir de kasanın arkasına takılan bracketler var, onlar da 30 YTL civarına bulunabilir. Resimde dahili disk kullandıklarına bakmayın, bracketin arkasındaki çıkışlar esata ama ayrıca güç çıkışı da koymuşlar. Böylece resimdeki gibi dahili diskleri de kasanın içine takmadan esata - sata kablo ve sata güç kablosu bağlayarak kasanın dışında kullanabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashcan -- 27 Şubat 2008; 12:27:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Asus Son Ram Slotu Çalışmıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.