Şimdi Ara

Anahtarın pilini değiştirin uyarısı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabamda anahtarsız çalıştırma özelliği var bugün ekranda bu uyarıyı verdi.
    Anahtar pilini değiştirmek için yetkili servisemi gitmem gerekiyor maliyeti ne kadardır?
    Kendim değiştirebilir miyim?

Birde bu şekilde giderken pil tamamen biterse araba stop mu eder yolda kalır mıyım?

Anahtarın pilini değiştirin uyarısı hakkında

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Anahtarınızdaki "Pilini Değiştirin" Uyarısıyla Karşılaştığınızda Yapmanız Gerekenler

Araç anahtarınızın pili azaldığında, genellikle gösterge panelinizde "Pilini Değiştirin" veya "Anahtar Pilini Değiştirin" uyarısı görüntülenir. Bu uyarıyı görmezden gelmek, aracınızı çalıştırmakta sorun yaşamanıza neden olabilir.

Pil Bittiğini Anlama

Anahtarınızın pilinin bittiğini anlamanın birkaç yolu vardır:

• Anahtarınızın menzili azalır.
    • Anahtarınız aracı kilitlemekte veya kilidini açmakta zorlanır.
    • Gösterge panelinde "Pilini Değiştirin" uyarısı görüntülenir.

Pili Değiştirme

Anahtarınızın pilini değiştirmek genellikle kolay bir işlemdir. İşte adım adım talimatlar:

1. Anahtarı ters çevirin ve pil yuvası kapağını bulun.
    2. Kapağı küçük bir tornavida veya madeni para kullanarak açın.
    3. Eski pili çıkarın ve yenisini takın.
    4. Pil yuvası kapağını kapatın.

Pil Türleri

Farklı araç anahtarları farklı pil türleri kullanır. Anahtarınız için doğru pil türünü belirlemek için araç kullanım kılavuzunuza bakın. Yaygın anahtar pili türleri şunlardır:

• CR2025
    • CR2032
    • CR1616
    • CR1620

Pil Uyarısını Silme

Bazı araçlarda, pil değiştirildikten sonra "Pilini Değiştirin" uyarısını manuel olarak silmeniz gerekebilir. Bunun nasıl yapılacağı araçtan araca değişir, bu nedenle özel talimatlar için kullanım kılavuzunuza başvurun.

Anahtar Pili Uyarısı Çeşitleri

Farklı araç markaları ve modelleri, anahtar piliyle ilgili farklı uyarılar görüntüleyebilir:

• Focus Anahtar Pili Zayıf Uyarısı
    • BMW Anahtar Pili Uyarısı
    • Audi A3 Anahtar Pili Uyarısı
    • Skoda Anahtar Pil Değişimi
    • Skoda Anahtar Pili

Özet

Anahtarınızın "Pilini Değiştirin" uyarısını gördüğünüzde, pilin değiştirilmesi gerekir. Pili değiştirmek genellikle kolay bir işlemdir ve gösterge panelindeki uyarıyı silmeyi unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pili kendim değiştiriyorum. Aracın modeline ait YouTube videolarını izleyin eğer pili çıkartamazsanız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarsız çalıştırma olan skoda fabia aracımın pilini youtube dan bakarak kendim değiştirdim. Hatta daha uzun süre gitsin diye az daha kalın ve yüksek kapasiteli pil taktım. Kolay bir işlem, servise gerek yok.

• Teşekkür ederim arkadaşlar benim anahtarın videosunu buldum.
    Basit bir işlemmiş gerçekten ben yapabilirim.

• pil biterse stop etmez arabaya bir zararı yok, ama eskisi gibi start düğmesine basınca da çalışmaz. bir yeri olması lazım ya anahtarı oraya takarak çalıştırırsınız ya da start düğmesine anahtarı yaklaştırıp 2-3 saniye bekleyince araba kendi çalışır.
  • Skoda servisi pil başına 10₺ kitledi bana. Servis faturasında ibraz edilmiş

• Skoda aracımın Perşembe günü anahtarı ilk defa çalışmadı. Yolda kalmamak için hep pil taşırım. Yeni araçlarda anahtarsız giriş olduğundan daha çabuk bitiyor pil sanırım. Sizde değişimi kendiniz yapmak isterseniz detayları anlattığım videoyu izleyebilirsiniz.

İçerisinden çıkan pil, 3V CR2025 model bir pildir, maliyeti 8 TL.

Aktivasyon yapmak oldukça kolaydır. Videoda detayları bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anlayamadığım BİOS uyarısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Serviste değiştirmişlerdi araç 60 bine geldiğinde uyarı çıktı.12-13 lira ücreti vardı.Cam suyundan kâr edelim dedik pil parasından geçirdiler.Ulan doğuş...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.