Şimdi Ara

anahtar switch bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir internet sitesinden ets2 oyunu için far, dörtlüler vb tuşları atamak üzere yaptığım buton board için çeşitli butonlar ve resimdeki anahtar switch'i almıştım. Butonları hallettim fakat anahtar switch kısmında takıldım. Anahtar switch'i aracı çalıştırmak için kullanacağım. Çok fazla elektrik elektronik malumatım olmadığı için ve anahtarın üzerinde 0-1-2 konumları olması dolayısıyla tamda kontak anahtarı gibi düşünerek aldım. Şimdi farkediyorum anahtar üzerinde konumları gösteren kırmızı, yeşil ve turuncu bölüm var. Düşündüm ki kırmızı bölümde kontak kapalı olacak, turuncuda kontak açık ve yeşilde marşa basma işlevi olacak. Fakat şimdi düşünüyorum anahtar off-on-off olarak mı çalışıyor acaba? Böyle olursa istediğim gibi olmaz. Bir de anahtarın 3 ayağı var. Benim monte edeceğim yer kullanılmayan bir gamepad. Butonları da gamepad in tuş basma kısımlarına lehimlemiştim. Eğer biliyorsanız anahtarın 3 bacağını da gamepad'e lehimlemem mi gerek yoksa iki bacağı yeterli olur mu? Olursa hangi bacağı olur? İnşallah konuyu anlatırken saçmalayıp yanlış bir bilgi vermemişimdir. :)
     anahtar switch bağlantısı

• Kapalıylen 1 ve 2 bağlıdır kontağı açınca 2 ve 3 bağlı duruma gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

Kapalıylen 1 ve 2 bağlıdır kontağı açınca 2 ve 3 bağlı duruma gelir

Hocam anlayamadım tam demek istediğinizi..
  • kaiowas kullanıcısına yanıt
    Resmi göremedim,, anahtarda 1-0-2 yazıyorsa. Ortaya getirince kenar bacaklar boşta kalır. 1 de, 1 yazan taraftaki uç ve orta bacak. 2 de, 2 yazan taraftaki uç ve orta bacak iletime geçer. Diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ürünün sitesinde 0-1-2 yazıyor. Ne demek olur bu acaba?
    Tam olarak görmeden tahminde bulundum.. 0-1-2.. Hine aynı mantikla çalışır ama diğer anlattgimdan farkli olarak.. Ortak uç, 1 e getirince, 1 ile temas eder. 2 ye alinca, hem 1 hemde 2 ile temas edebilir.. Bu size daha uygun, 1 kontak - 2 marş. Çalışınca tekrar 1 e getirirsiniz

İmzama bakarsan seninkine benzer bir şey. H shifter duymuşsundur belki. Benım aklımda da çılgınca şeyler var ama vakit ve para yetmiyor. 1-2 liraya anahtarlı kilit alın. Kilit sürgülü olacak anahtarı çevirdinizmi sürgü kayacak. Sonra bu sürgünün ucuna bir adet yaylı switch ekleyin. Anahtarı çevirince switche basacak ve mArşa basacak yaylı olduğu için anahtar geri atacak.

Sizdeki switchin fotoğrafını atarsanız daha uygun cevaplar veririz. Anahtarınız 3 konumlumu yani anahtar aç kapa mı yoksa ortada durup sağ ve sola mı açılıyor ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POE Switch İnternet Bağlama
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer dediğiniz gibiyse ikinci bir sorunum var, üç ayağı gamepad e nasıl lehimleyeceğim. Başta dediğim gibi elektrik - elektronik bilgim pek olmadığı için, mesela buton yaparken felan iki bacak olduğundan gamepad deki yerlere lehim yapıyorduk, fakat 3 bacak olunca nasıl lehim yaparım anlayamadım.
  • Linyit43 anahtarlı switch linkteki :http://www.kartalotomasyon.com.tr/IC-195-ANAHTARLI-SWITCH-METAL-0-1-2-12mm,PR-57588.html (inşallah reklam sayılmaz )

resimde görülmüyor fakat 3 ayağı var. Sen h shifter yaptığın için bilirsin belki, üç ayaklı switch analog padde nasıl lehimlenir.
    Sen direk kontak almışsın. Eline bir adet led al (şeritte olabilir) ayaklarını dene eğer yanlış görmüyorsam kontak üzerindeki ledleri yakmak için direk güç girişide olabilir. Ama 0-1-2 yazdığı için bir tane ayak sabit olur. Mesela hangisi bilmiyorum ama 0. Ayağa gücü verirsin ilk kontakta 1. Ayağa güç gelir bir daha çevirdiğinde 1. Ayak kapanır 2. Ayağa güç gelir yani gerçek araba gibi kontak ve marşa basar. Ayakları tespit etmek size kalmış herhangi bir sembol / yazı yoksa üzerinde bir tane ledin + sına direk + volt verin, - yi kontağa bağlayın(herhangi birine) sonra ledin - sini sırayla ayaklara değirerek kontağın çalışma mantığını kavrarsın. Tabi bu yazım multimetreniz yok ise, varsa direk bulursunuz zaten.

• Peki diyelim çalışma mantığını bulduk ve 3 ayakta aktif kullanılıyor. O zaman analog game pad de nasıl lehimleriz bunu. analog padde analog kolun basılmasıyla çalışan tuşa lehimleyeceğim.
    Eğer kontağınızı 1. Çevirişte 1. Ayak açık olup 2. Yi çevirdiğinizde 1. Yi kapatmadan ikisi bir açık kalırsa güzel bir şey olur. Analog tuşundan kablo çek 1. Ayağa bağla. 2. Ayağı da herhangi bir tuşa koy. 1. De ışık yanar 2. De marşa basar.

Kablo çek derken nasıl dersen analog tuşunun altında karttaki yerde ızgara şekli vardır onların yanlarında 2 adet yuvarlak lehim yeri bırakırlar onların üstünü tornavida ile kazı bakır rengi çıkınca direk lehimle. Biri zaten gnd dir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.