Şimdi Ara

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU.. (1736. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
35.333
Cevap
185
Favori
1.699.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17341735173617371738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım ikinci üniversite olarak aöf adalet 2 yıllık okumak istiyor.Yalnız kendisi avukatlık mesleğini icra ettirmek istediği için DGS ile Hukuk bölümünü kazanması lazım bu da sayısalcı olmadığı için pek mümkün görünmüyor.Sorum şu,2 yıllık aöf adaleti bitirdikten sonra 4 yıllık hukuk lisans tamamlama için yurtdışındaki örneğin makedonya,bosna,kosova vb. gibi ülkelerde 3.sınıftan Hukuk bölümüne başlayıp 2 yıl sonra bitirdiğinde Türkiye'de avukatlık yapma şansı olur mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

    Bir arkadaşım ikinci üniversite olarak aöf adalet 2 yıllık okumak istiyor.Yalnız kendisi avukatlık mesleğini icra ettirmek istediği için DGS ile Hukuk bölümünü kazanması lazım bu da sayısalcı olmadığı için pek mümkün görünmüyor.Sorum şu,2 yıllık aöf adaleti bitirdikten sonra 4 yıllık hukuk lisans tamamlama için yurtdışındaki örneğin makedonya,bosna,kosova vb. gibi ülkelerde 3.sınıftan Hukuk bölümüne başlayıp 2 yıl sonra bitirdiğinde Türkiye'de avukatlık yapma şansı olur mu ?

    öncelikle dgsyi kazanma ihtimali ösym ile hukuk kazanma ihtimalinden bir kaç kat daha zor.

    tabi ösym ile de kolay değil paralı hukuk bile olsa baraj için minumum ilk 125bin girmek gerekiyor

    dgsyle kazansa bile 3. sınıftan değil en iyi ihtimalle 1 veya 2. sınıftan başlar

    ayrıca hukuk 4 yıl değil artık 5 yıla çıktı ve 1 sene staj geldi

    son olarak hukuk bitirince avukat olmuyorsun direk, sınavı olacak artık sanırım arkadaşlar daha iyi bilir

    ek bilgi: aöf adalet gelecek seneye yeni girenlere kapanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 27 Ağustos 2021; 20:35:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Dgs ve üniversite sınavı ayt tyt sanırım bunlarla çok zor kazanamaz çünkü sayısal temeli yok ayrıca işte çalışıyor.Hukuk stajı her zaman vardı fakat 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı diye biliyorum.Ayrıca yeni mezun olanlara avukatlık sınavı yapacaklarmış.Tüm bunlar okey.Bu sene aöf adalete girmeyi düşünüyor son sene sonrasında kapatılacağı için istese de okuyamaz.Kilit soru şu;adaleti okudu bitirdi,yurtdışında 2-3 yıl ne ise hukuk lisans tamamlama yaptı ve geldi bu raddede karşısına herhangi bir problem çıkar mı diploma hukuk denkliği alır mı avukatlık sınavına girip avukat stajına başlayabilir mi ? Sanki Türkiye’de veya Kıbrıs’ta okumuş ilk 100 bine girmiş bir özel üniversiteli gibi mi muamele görür yoksa bu yolla avukat olma yolu kapalı mıdır ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Dgs ve üniversite sınavı ayt tyt sanırım bunlarla çok zor kazanamaz çünkü sayısal temeli yok ayrıca işte çalışıyor.Hukuk stajı her zaman vardı fakat 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı diye biliyorum.Ayrıca yeni mezun olanlara avukatlık sınavı yapacaklarmış.Tüm bunlar okey.Bu sene aöf adalete girmeyi düşünüyor son sene sonrasında kapatılacağı için istese de okuyamaz.Kilit soru şu;adaleti okudu bitirdi,yurtdışında 2-3 yıl ne ise hukuk lisans tamamlama yaptı ve geldi bu raddede karşısına herhangi bir problem çıkar mı diploma hukuk denkliği alır mı avukatlık sınavına girip avukat stajına başlayabilir mi ? Sanki Türkiye’de veya Kıbrıs’ta okumuş ilk 100 bine girmiş bir özel üniversiteli gibi mi muamele görür yoksa bu yolla avukat olma yolu kapalı mıdır ?
    bunu yök bilir

    sor yök e okuyacağı üniversiteyi denklik var mı seviye tespit sınavı var mı diye

    ama bu kadar uğraşmaya deymez bence başlasın taksici olsun ayda 5-6 bin kazanır bugün.. sallasın yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 28 Ağustos 2021; 0:39:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar sınavsız ikinci üniversite kapsamında sosyoloji okuyorum ama bu sene onlisans bi bolumden devam etmek istiyorum, işlemleri online yapabiliyor muyum yoksa büroya gitmem gerekiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartlavyer kullanıcısına yanıt

    Başka bölümde kaydın varsa olmuyor.

  • Yarın son bir toplantı olacak sanırım yüz yüzyüzeyle ilgili inşallah online ye çevirirler güzel bi karar çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siceyy kullanıcısına yanıt

    Toplantı olacağını kim söyledi yarın ? Yarın resmi tatil 30 Ağustos

    Normalde online olması gerekiyor ama AÖF diretiyor çünki çok sayıda mezun verecek online yaparsa :) Salgını felanda bir kenara koyalım aslında adı üstünde açık öğretim uzaktan olmalı sınavları...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 30 Ağustos 2021; 21:28:6 >
  • Önümüzdeki günlerde bir toplantı olacakmış bu konuyla ilgili online ye çevrilecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siceyy

    Önümüzdeki günlerde bir toplantı olacakmış bu konuyla ilgili online ye çevrilecek

    Kaynağın neresi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuzyuze olacak bosuna umutlanmayın, twitterla da ugrasmayın, sınava calisin.

  • Zannetmiyorum ipler baya gerildi daha dayanamazlar bi kaç güne açıklama gelir , Online olacağına dair

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siceyy kullanıcısına yanıt

    sanmıyorum hocam giriş belgeleri açıklanmasa ihtimal var derdim ancak açıklandı.Şehir dışında olup otobüs bileti alacak , ona göre plan yapacak bir sürü insan var.Çocuk oyuncağı değil bu iş.Yine aynı şekilde sınav binalarının ve gözetmelerin organizasyonu vs. çok kapsamlı işler.İhtimal olsa giriş belgeleri açıklanmadan söylenirdi.Eşime bunu öngördüğüm için çalışmasını söyledim nitekim çalıştıda zaten.Herkes için hayırlısını dilerim.Ancak online olma umudundan ziyade kalan az sayıda vakitte konu özeti vs. çalışın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ağustos 2021; 15:7:22 >
  • Hala ne soru sayısı ne de sınav süresi belli değil.

    Ankara’nın öğlen sıcağında ağızımda maske ile sınava girip hepsini yapmamı bekliyorlar. Sınava çalıştığım halde maske yüzünden tüm dersleri oturup tek seferde vermem mümkün değil.

    Maskeyi taktığımda nefes darlığı çekiyorum. Bu sıcakta evimin 200 metre ötesindeki marketten alışveriş yapamıyorum, 1,5 km öteye gidip sınava girip eve dönmem gerekli birde cüzdan anahtar falan olmayacak.

    Yaptıkları yapacakları işin içine edeyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ikinci üniversite kapsamında Anadolu Aöf Atatürk Aöf İstanbul Auzef bu 3 üniden 2 si seçilecek.Aynı anda birinde önlisans adalet diğerinde lisans yönetim bilişim sistemleri okunacak.Sizce kolaylık açısından hangi üni seçimi daha mantıklı olur ?





  • Bugün ulaşabildim büroya eski kaydı silip baştan kayıt olman lazım dediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu yaz okulu sınavı nasıl uygulanıyor biliyorsanız bilgilendirir misiniz lütfen. Şimdi ben yaz okulundan 5 tane ders aldım ve giriş belgemde sınav giriş saati 14.00 olarak gözüküyor. Her sınav için 40 x5 ten 200 dakika aralıksız mı olacak yoksa aralar mı oluyor nasıl oluyor? Bilen varsa cevaplasın lütfen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak373737

    Arkadaşlar bu yaz okulu sınavı nasıl uygulanıyor biliyorsanız bilgilendirir misiniz lütfen. Şimdi ben yaz okulundan 5 tane ders aldım ve giriş belgemde sınav giriş saati 14.00 olarak gözüküyor. Her sınav için 40 x5 ten 200 dakika aralıksız mı olacak yoksa aralar mı oluyor nasıl oluyor? Bilen varsa cevaplasın lütfen.

    Aralık mola yok. Listede o gün kaç sınava giriyorsan belirtilen tüm süreyi tüm dersler için tek seferde kullanabilirsin. 5 ders için 40 ar dk süren varsa ozaman 200 dkyı tek sefer molasız kullanıyorsun. Erken bitirdiğin bir sınavda kalan süreni diğer sınavını yapmak için kullanabilirsin ve sınavın bittiyse çıkarsın..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17341735173617371738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.