Şimdi Ara

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU.. (1306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.361
Cevap
182
Favori
1.710.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13041305130613071308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kitaptaki sorular sınavda cıkıyor bazıları , sorum şu geçen sene sınavda çıkmış soruların aynısı da sınavda çıkıyor mu ?
  • lara_croft L kullanıcısına yanıt
    Açıklanmış
  • %30'a %70 mi yine vize ve finalin getirileri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temuçin Han

%30'a %70 mi yine vize ve finalin getirileri?

aynen öyle.
  • burakko9 kullanıcısına yanıt
    Evet çıkabiliyor.
  • liseden mezun olurken bidaha önünden geçmem dedim büyük konuştuk hafta sonu ipe ipe aynı lisede sınava girecem
  • Beyler 2. Donem para yatirma diye bir olay var mi varsa tarihleri ne zaman acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.aydınlı

Açık ögretimde atılma var mıdır ?

Disiplinlik bir suç işlemediğiniz sürece atılma yok. 2 yıllık bölümü 4 ve 4 yıllık bölümü 7 yılda bitirme süresi vardır fakat bu süreleri aşınca okuldan atılma durumu yok sadece kimi öğrencilik avantajlarını kaybediyorsunuz. Sinema, Tiyatro, Toplu taşıma araçları ve kimi Sosyal tesislerdeki indirim gibi avantajları kaybediyorsunuz. Yalnız bu genelde kayıt üzerinde böyle olan bir olay çünkü bu tür yerler kaç senedir okuyorsunuz veya okula ne zaman kayıt olmuşsunuz bakmadıklarından yine indirimlerden yararlanıyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: tembelcoder

2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum 3. senemdeyim alttan bi ton derslerim var sınava giremediğimde oldu 2 yıllık bölümler 4 yıl'a kadarmı uzuyo yoksa daha fazla uzayabiliyormu ?

2 yıllık bölüm okurken 4 yıl boyunca tüm öğrenci haklarından yararlanırsınız süre sonunda tüm hakları kaybedersiniz ama sınavlara girip mezun olma şansınız devam eder. Ama diğer arkadaşa yazdığım gibi diğer öğrenci haklarından yararlanamama durumu kayıt üzerinde kalan bir olay. Normal de süre sonunda normal öğrenci kimliğinizin alınması yerine sadece sınavlarda geçerli olan bir kimlik verilmesi gerekiyor ama öğle bir olay olmuyor en azından benim başıma İşletme okurken gelmemişti. Ben 4 yıllık AÖF İşletme okurken 7 yıllık süreği geçmeme rağmen benden kimliğimi alıp yerine dediğim diğer kimliği vermediler.

quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

Merhaba, AÖF Kamu Yönetimi 1. sınıf ikinci döneminde kayıt yeniledim, daha sonra 2 yıldır kayıt yenilemedim; haliyle sınavlara da girmedim. Şimdi bu sene aynı bölümde kayıt yenileyip öğrenciliğim aktif olur mu yoksa kaydım silinmiş midir üzerinden zaman geçtiği için?

Bir büroya gidip sorun çünkü AÖF de uygulamalar ara sıra değişmekte.

Normalde bir çok kişi tarafından bilinen olaya göre AÖF de 2 sene üst üst kayıt yenilenmezse sistem otomatik olarak kaydınızı siler yani okulla ilişkiniz kesilir fakat bu uygulama 2-3 sene önce değişmiş. Ben eskiden İşletme okuyordum ve 3 sene önce başka bölüm kazanınca kayıt olmaya gittiğimde 3 senedir kayıt yenileme işlemi yaptırmadığım halde Büro tarafından sisteme giriş yapıldığında kaydım çıkıyor ve hala okulun bir öğrencisi olarak görünüyordum. Bana kural değişti ve kaydınızın silinmesi için artık dilekçe vermeniz gerekiyor demişlerdi. Aynı gün İşletmeden kaydımın silinmesi için dilekçe verdim hemen ardından da yeni bölüme kaydımı yapmışlardı.

Okumakta olduğunuz bölüme belli bir süre kayıt olmadın sonradan tekrar kayıt olurken o kayıt olmadığınız dönemler içinde para ödemeniz gerekiyor yani AÖF borcunuz çıkıyor.

Yani 2 dönem veya 4 dönem kayıt olmadığında sonradan tekrar kayıt olursan o 2 veya 4 dönem içinde para ödüyorsun. Tabi sistem değişmişse bilemiyorum bunu yine AÖF büroya sormanız lazım.

Ben işletme okurken 2 sene boyunca kayıt olmadığımda AÖF den önceki dönemlerinde harcını yatırınız şeklinde telefonuma mesaj gelmişti. Hatta sitesine bakınca da bu şekilde bilgi görmüştüm.

• Arkadaşlar çalışmalar nasıl gidiyor?

İşinden gücünden izin alıp kendisini kampa alan var mı?
  • sınav yerleri nihayet,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: o.aydınlı

Açık ögretimde atılma var mıdır ?

Disiplinlik bir suç işlemediğiniz sürece atılma yok. 2 yıllık bölümü 4 ve 4 yıllık bölümü 7 yılda bitirme süresi vardır fakat bu süreleri aşınca okuldan atılma durumu yok sadece kimi öğrencilik avantajlarını kaybediyorsunuz. Sinema, Tiyatro, Toplu taşıma araçları ve kimi Sosyal tesislerdeki indirim gibi avantajları kaybediyorsunuz. Yalnız bu genelde kayıt üzerinde böyle olan bir olay çünkü bu tür yerler kaç senedir okuyorsunuz veya okula ne zaman kayıt olmuşsunuz bakmadıklarından yine indirimlerden yararlanıyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: tembelcoder

2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum 3. senemdeyim alttan bi ton derslerim var sınava giremediğimde oldu 2 yıllık bölümler 4 yıl'a kadarmı uzuyo yoksa daha fazla uzayabiliyormu ?

2 yıllık bölüm okurken 4 yıl boyunca tüm öğrenci haklarından yararlanırsınız süre sonunda tüm hakları kaybedersiniz ama sınavlara girip mezun olma şansınız devam eder. Ama diğer arkadaşa yazdığım gibi diğer öğrenci haklarından yararlanamama durumu kayıt üzerinde kalan bir olay. Normal de süre sonunda normal öğrenci kimliğinizin alınması yerine sadece sınavlarda geçerli olan bir kimlik verilmesi gerekiyor ama öğle bir olay olmuyor en azından benim başıma İşletme okurken gelmemişti. Ben 4 yıllık AÖF İşletme okurken 7 yıllık süreği geçmeme rağmen benden kimliğimi alıp yerine dediğim diğer kimliği vermediler.

quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

Merhaba, AÖF Kamu Yönetimi 1. sınıf ikinci döneminde kayıt yeniledim, daha sonra 2 yıldır kayıt yenilemedim; haliyle sınavlara da girmedim. Şimdi bu sene aynı bölümde kayıt yenileyip öğrenciliğim aktif olur mu yoksa kaydım silinmiş midir üzerinden zaman geçtiği için?

Bir büroya gidip sorun çünkü AÖF de uygulamalar ara sıra değişmekte.

Normalde bir çok kişi tarafından bilinen olaya göre AÖF de 2 sene üst üst kayıt yenilenmezse sistem otomatik olarak kaydınızı siler yani okulla ilişkiniz kesilir fakat bu uygulama 2-3 sene önce değişmiş. Ben eskiden İşletme okuyordum ve 3 sene önce başka bölüm kazanınca kayıt olmaya gittiğimde 3 senedir kayıt yenileme işlemi yaptırmadığım halde Büro tarafından sisteme giriş yapıldığında kaydım çıkıyor ve hala okulun bir öğrencisi olarak görünüyordum. Bana kural değişti ve kaydınızın silinmesi için artık dilekçe vermeniz gerekiyor demişlerdi. Aynı gün İşletmeden kaydımın silinmesi için dilekçe verdim hemen ardından da yeni bölüme kaydımı yapmışlardı.

Okumakta olduğunuz bölüme belli bir süre kayıt olmadın sonradan tekrar kayıt olurken o kayıt olmadığınız dönemler içinde para ödemeniz gerekiyor yani AÖF borcunuz çıkıyor.

Yani 2 dönem veya 4 dönem kayıt olmadığında sonradan tekrar kayıt olursan o 2 veya 4 dönem içinde para ödüyorsun. Tabi sistem değişmişse bilemiyorum bunu yine AÖF büroya sormanız lazım.

Ben işletme okurken 2 sene boyunca kayıt olmadığımda AÖF den önceki dönemlerinde harcını yatırınız şeklinde telefonuma mesaj gelmişti. Hatta sitesine bakınca da bu şekilde bilgi görmüştüm.

Cevabınız için teşekkürler. AÖF bürosuna soracağım dediğiniz gibi. Şu an e-Devlet'ten baktığımda öğrenci belgesi daha alabiliyorum ancak, "Öğrencilik hakkı bitmiştir" gibi bir ibare görüyorum...

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 yillik da sinifta kalinsa dahi 7 yil icin askerlik tecil yapiliyor mu. is icin basvurdum bu sene son ama girmem lazim ise simdi kalirsam yine tecil edilir mi

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    İşten izin almadım, izin alsam da baskı ortamında çalışmaya alışmışım
    Haftasonları evde rahat rahat çalışamıyorum.
    Bazı dersler çok karışık, tarihler-olaylar iyice fenalık gelmeye başladı. İlk döneme göre baya az çalıştım. Hayırlısı bakalım. Umarım çok zorlamazlar.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Sen mezun oldun galiba, bu sene çok yazmadın buraya
    Eğer öyleyse darısı başımıza inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kralrep

Hocam 4 yillik da sinifta kalinsa dahi 7 yil icin askerlik tecil yapiliyor mu. is icin basvurdum bu sene son ama girmem lazim ise simdi kalirsam yine tecil edilir mi

4 yıllık okullarda 7 yıl maksimum okuma süresi vardır. Örgün öğretim veya Aöf fark etmez. AÖF de tek fark 7 yıl dolunca okuldan atılmıyorsun. Askerlik de 7 yıl boyunca erteleniyor diye biliyorum ama 18-20 yaşlarındayken birinci yoklamanın yapılmış olması lazım. Okula kayıt olurken askerlikle ilişkisi yoktur belgesi alınması yoklamanın yapıldığı anlamına gelmiyor. İkisi ayrı şeyler bilginiz olsun. Bunu söyleme sebebim okul kazanana kadar hiç askerlik şubesine uğramamış olanlar varsa diye. 19 yaşındayken AÖF işletme kazanmıştım ve askerlik şubesine gidip ilişkisi yoktur belgesi almıştım ve ben yoklamada yapıldı sanmıştım ama sonra sıkıntı yaşamıştım. Sizlerde yaşamayın diye diyorum.

2 sene üst üste sınıfta kalınca tecil olayı da olmuyor diye biliyorum ama sanırım o değişmiş. Forumda yazan arkadaşlar 2 yıl kalınca olan bu durumun değiştiğini söylüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lara_croft

Sen mezun oldun galiba, bu sene çok yazmadın buraya
    Eğer öyleyse darısı başımıza inşallah

Mezun oldum. Darısı tüm AÖF de okuyanlara
  • peki ne gibi faydasını gördünüz? veya herhangi bir faydası oldu mu

@Noctivagant
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

peki ne gibi faydasını gördünüz? veya herhangi bir faydası oldu mu

@Noctivagant

Henüz bir faydası olmadı ama normal üniversite olsaydı da farklı bir durum olmazdı. Şu an hal etmem gereken başka şeyler var onu hal edebilirsem faydasını göreceğim.
  • arkadaşlar hala okuyan arkadaşlardan varsa eğer e-kitap olarak temel yem bilgisi ve hayvan besleme kitabını indirebilir mi bana.
    Ben ekitapları göremiyorum şuan şifrem olmadığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

Arkadaşlar çalışmalar nasıl gidiyor?

İşinden gücünden izin alıp kendisini kampa alan var mı?

Resmen her şeyden elimi eteğimi çektim, kamp halindeyim hocam.

• 
Sayfa: önceki 13041305130613071308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.