Şimdi Ara

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.352
Cevap
36
Favori
330.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Efes geri dönüşü yaparken bir ara Petar Naumoski'nin ruhunun sahaya indiğini düşündüm. Keşke o ruh maçın sonuna kadar devam etseydi, ama olmadı maalesef.

Efes bu sonuçla top 16 şansını kaybetmiştir. Yarın, Fenerbahçe yenilgiyle dönerse şansı kalmayabilir. Şu an tek umut Galatasaray olarak gözüküyor. Yarınki maç zor, işimiz son maça kalacak muhtemelen.

Lafayette de Jerry Johnson'ın bir üst modeli olarak gözüme çarptı. Skora katkısı yadsınamaz derecede iyi, bazı maçlar patlıyor ama saçma sapan tercihler ile takımı yakabilme potansiyeli var.

Tekrar diyorum, Ufuk Sarıca ile bu iş yürümez.
  • galatasaray efes ve oly maclarını kazansa ,cska da oly i yense .galatasaray gruptan 2.ci olarak çıkar değil mi?
  • yunanistanda yenmek bize farz oldu artık. yenebilirsek top8 deyiz..
  • Kendin yenildin tamam bir de Galatasaray'ın işini zora soktun ona yanıyorum ben........
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyxelcenk

galatasaray efes ve oly maclarını kazansa ,cska da oly i yense .galatasaray gruptan 2.ci olarak çıkar değil mi?

efes ve oly yenersek , oly nin moskovada bitirdiği sonuç önemli değil.
  • Efes şu kadroyu mundar etti. Bizim maçta böyle oynasalar madara ederiz bunları ama benim korkum üzerlerinde baskı olmayacağı için bizim maçta çok rahat oynayacaklar, bizi yenip Olympiyakos'u ikinci yapmaları. İlk maçta bize de böyle oynasalar şimdi ne güzel avantajımız olurdu o maçta ilk yarıda sıra dışı 3lük yüzdesiyle bizi bitirmişlerdi.
  • quote:

galatasaray efes ve oly maclarını kazansa ,cska da oly i yense .galatasaray gruptan 2.ci olarak çıkar değil mi?

Çıkarız da iki maçı da kazanacağımızı düşünmüyorum.İçimden bir his diyor ki Olypiakos'u yensek bile Efes bize çelme takacak.Şuana kadar Efes ile iki maç yaptık ikisinden de ekstra oynadılar bir Oly ile oynadıkları iki maça bakın bir de bizim ile oynadıklar iki maça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IFatalTürkI

quote:

Çıkarız da iki maçı da kazanacağımızı düşünmüyorum.İçimden bir his diyor ki Olypiakos'u yensek bile Efes bize çelme takacak.Şuana kadar Efes ile iki maç yaptık ikisinden de ekstra oynadılar bir Oly ile oynadıkları iki maça bakın bir de bizim ile oynadıklar iki maça.

Bu çelme takma olayı şöyle olabilir: Bizimkiler Cska'yı yenceklerine çok inanıp, Gs'yi yenip Cska'yıda yeneriz filan diye düşünürlerse olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

Bu mesaj silindi.
    Madem beğenmiyorsunuz seyirciyi madem gülüyorsunuz..Böyle gülüp eğlenmek yerine sadece kendi takımlarınızın maçlarında "o da her zaman değil hani" desteklemek yerine doldurun salonları..Efes bir nevi milli takımdır.Efes herkesindir..boş salonlara oynaması olmuyor acı veriyor..
    GS küme düşmemeye oynarken,Fenerbahçe ligin orta takımıyken Beşiktaş sadece 1-2 isimin eline bakıyor durumdayken "ve bu 3 takım da boş salonlara oynarken" Efes tüm maçları full çekiyordu..Ülker de" çoğu maç" öyle idi..Öyle sponspor alarak 2 günde takım olunmaz.
    İnsanların futbol taraftarlığını bırakarak yine salonlara gelmesi lazım.."ama ne yazık ki artık bu imkansız gibi"...
    Şimdi Efes'in hali bu..Ama yarın öbür gün GS istikrarını koruyamadığında olası bir büyük düşüş sonrası yine boş salonlara oynarsa şaşmam..
    Onun için ehe biz yendik ehe siz fark yediniz sadece biz çıktık en iyi biz olacağız diye afedersiniz sidik yarıştırmamak lazım

Hee evet Efes yönetiminin de çok çok büyük yanlışları var bu organizasyon konusunda ama o ayrı bir konu..Baklava yedik maça geleceğiz nedir arkadaş ! Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Şubat 2012; 0:04:21 >

• Ben şunu sorayım Efes Galatasaray'ı yenince siz ortalıktan kayboldunuz. Ama şimdi Efes Yunan takımına yenilince akbaba gibi üşüştünüz. Bu sizin ezikliğinizi mi gösteriyor başka neden var mı? Daha önce ki mesajımda umarım Efes Galatasaray'a maçı bırakır yazmıştım ama sizin gibi basketten anlamayan kişiler bunu bile haketmiyor. Zaten Efes maçı bıraksa bile sizin gibi taraftarlara sahip bir takım o maçı kazanamaz.

Benim birde anlıyamadığım olay şu: Beşiktaş bizi yendi adamları gittim tebrik ettim. Feneri biz yendik onlar geldiler bizi tebrik ettiler. Bende gittim güzel bir maç için onları tebrik ettim. Galatasaray'ı 2 defa yendik bazıları geldiler bizi tebrik ettiler bende gittim tebrik ettim. Zaten bu konudada gerçekten seviyeli Galatasaraylılarla takımın durumunu konuşuruz. Ama bazıları var ki yaraya tuz basmak için durum kolluyor. Tam tersi durum olunca ortalıktan kayboluyor. Anlamadığım nokta şu Efes ne yaptıda size bu kadar düşmanlık besler oldunuz? Efes kurulduğundan beri sadece baskette faaliyet gösterdiği için basketbolda diğer kulüplerden daha iyi durumda. Bunun sonucundada ligde ve avrupada aldığımız başarılar şans değil. Bunu mu çekemiyorsunuz? Herkes diyo taraftarınız yok. Taraftarımız haliyle olmucak tabi. Taraftarlık, trübün olayı futbol sayesinde gelişme göstermiş. Sanki kendileri takımlarının önce basketbol takımlarını tutmaya başlamışta konuşuyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 9 Şubat 2012; 0:24:12 >

• @eyoruk, efes ne milli takımdır, ne de desteklediğim yada destekleyeceğim bir takım. spor taraf olmaktır, bende bir galatasaray taraftarı olarak ilk olarak sadece galatasaray' ın menfaatlerini düşünürüm ve açıkcası galatasaray hariç hiç bir takıım için bir salona gidip destek vermem. bu ultras taraftarlık kültürünün bir parçasıdır.

top16 kuraları çekilmeden önce bile yazdım, bizim hiç bir takımımız top16' dan çıkacak düzey değiller diye. @hasanmerto vb. kişiler gelip yok hiç bir halttan anlamıyorsun vs senin gibi sallamışlardı. şu an matematiksel olarak 3 takımımızda dur atlama şansına sahip ama içlerinden galatasaray hariç şanslar %10' un üstünde değil. bizde de olsun %20. unics bugun süpriz bir maglubiyetle armaniye yenilmesi fb' nin yolunu biraz açtı ama efes' in ki başka bahara kalacak. hem bizim kimsenin bize maçı bırakmasına falan ihtiyacımız yok, kendinizi böyle kibirli üstün görmeyi bırakın, leş gibi basketbol oynuyorsunuz hem spor ruhuna aykırı bu durumu dile getirmek bile ahlaksızlıktır.bende 2 türk 1 yunan' a karşı oynuyoruz derken demek istediğim birbirimize maç verelim gibi saçma düşünceler değildi.

hem ikinci paragrafta yazdıgın saçmalıklar ne ya? efes' e düşman olmak ? cska' ya 30 atarlar demek düşman olmak mı ? sen benim fb ile geçtiğim dalgaları okuma hiç o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 9 Şubat 2012; 0:33:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Madem beğenmiyorsunuz seyirciyi madem gülüyorsunuz..Böyle gülüp eğlenmek yerine sadece kendi takımlarınızın maçlarında "o da her zaman değil hani" desteklemek yerine doldurun salonları..Efes bir nevi milli takımdır.Efes herkesindir..boş salonlara oynaması olmuyor acı veriyor..
    GS küme düşmemeye oynarken,Fenerbahçe ligin orta takımıyken Beşiktaş sadece 1-2 isimin eline bakıyor durumdayken "ve bu 3 takım da boş salonlara oynarken" Efes tüm maçları full çekiyordu..Ülker de" çoğu maç" öyle idi..Öyle sponspor alarak 2 günde takım olunmaz.
    İnsanların futbol taraftarlığını bırakarak yine salonlara gelmesi lazım.."ama ne yazık ki artık bu imkansız gibi"...
    Şimdi Efes'in hali bu..Ama yarın öbür gün GS istikrarını koruyamadığında olası bir büyük düşüş sonrası yine boş salonlara oynarsa şaşmam..
    Onun için ehe biz yendik ehe siz fark yediniz sadece biz çıktık en iyi biz olacağız diye afedersiniz sidik yarıştırmamak lazım

Hee evet Efes yönetiminin de çok çok büyük yanlışları var bu organizasyon konusunda ama o ayrı bir konu..Baklava yedik maça geleceğiz nedir arkadaş ! Neyse...

Olayın özünde haklısın ama Gsaray hususunda büyük yanılgıların var.

Ben, sen ve diğerleri muhakkak Efesle büyüdük. Onun zaferleriyle basketbolda coştuk, bu oyunu benimsedik. Ama 2005 sonrası Efes'te ters giden durumlar var. Buna acilen son verilmesi gerek. Her sezon belirli hedeflerin koyulması sonucu hayal kırıklığıyla sezonu kapatmak bu takıma hiç yakışmıyor. Ufuk Sarıca'dan önce değişmesi gereken takımın zihniyetidir. Doğru ama salonda takım iki pas yapamıyorsa bunun suçlusu da benim nezdimde bellidir. Bir antrenör takımı nasıl motive edemez, oyundan düştüğünde ayağa kalkmasını sağlayamaz, oyun içi iyi giden durumlarda yanlış tercihler yaparak oyunu aleyhine çevirebilir? Bu düpedüz koç ile alakalı bir durumdur.

Efes'te değişmesi gereken zihniyet dedik ya, bundan sonra da koçun değişmesi gerekiyor. Milli takımda Orhun Ene ne ise gözümde Ufuk Sarıca da o'dur. İkisinin de anternörlük mentalini geliştirmesi lazım. Bu seviyede bu takımları kaldıramayacak sınıftalar maalesef...

Galatasaray'da iyi bir yapılanma var. Hele takımın sponsoru Nike olursa o zaman çekinmeye başlayın derim. Şu sıralar bu söylenti dolaşıyor. 9 milyon euro olan bütçesi iki katına çıksın, Siena -en yakın örnek- ile kafa kafaya gelsin -bütçe bazında- daha iyi oyuncularla daha büyük başarıları yakalar, emin olun.

Bugünlerde Anadolu Efes-Fenerbahçe ile beraber 2,5 katı bütçe farkı ve en az 2 kat oyuncu kalitesine rağmen kafa kafaya oynuyorsa bu takım bazı şeyler rayına oturmuş demektir. Bu saatten sonra takım olarak düşüş yaşanacağını zannetmiyorum, zira üzerine koyarak devam ediyor. Basketbolda Avrupa devi Cska'ya kafa tutan takım haline geldik. Tabiri caizse boru değil bu...

Taraftara gelirsek, güzel bir basketbol seyircisi oluştu. İlk seneden bu kadarını beklemiyordum ama ülkenin en büyük taraftar topluluğu sayılabilecek gruptan beklentileri düşük tutumamak gerekirmiş. Bunu anladım. Galatasaray "son topa kadar" felsefesiyle yolunda güzel ilerliyor. Bugünkü gibi 2 dakika kala sahayı terk edebilen skor taraftarı yok. Aksine ne şartlarda olursa olsun her daim takımın arkasında olan, yılmadan destekleyen büyük bir taraftara sahip ve iddia ediyorum ki, Avrupa'nın en iyi birkaç taraftar gruplarından birisine sahibiz.

Bir de bu takımı küçümseyenler var, anlam vermekte çok zorlanıyorum. 25 milyon euroluk Efes ve Fenerbahçe'ye karşı her alanda kafa kafaya oynayan bir takım bu. Şansı yaver giderse belki euroleague'de top 8'e kalacak. Ayıp ve çok garip yani.

• Ben düşman oluyorsunuz demedim&demek istemedim..Sadece kıyaslamak abukluk olacak dedim.
    Efes evet bence bir bakıma milli takımdır Efes herkesi salonlara toplayan takımdır Efes ülkeye basketbolu sevdiren hatırlatan takımdır.

GS eğer Top 8 yaparsa ki sonuna dek hakediyor şu Olympiakos dururken..Efes sadece bu maçta birşeyler gösterdi o kadar..Sezon ortasından bu yana hiç idi..GS şu mücadelesi ile şu istikrarı ile şu taraftarı ile top 8 oynamayı hakediyor ...Ondan sonrası bilinmez..hiç belli olmaz..
    Şu Olympiakos çıkarsa çok çok üzülürüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Şubat 2012; 0:42:27 >
  • Senin zaten kendi takımının durumu ortayken başka takımlarla dalga geçmen saçma. Siz ligde kalma savaşı verirken ya da daha basketbol şubeniz yokken Efes ülkeyi avrupada temsil ediyordu ve bir sürü başarıya imza attı. Ben forumda kimsenin takımıyla dalga geçmedim. Ama herkes Efes kaybetsinde bi dalga geçelim modunda. Leş gibi basketbol oynuyo dediğin takım hem kendi evinde hem de sizin evinizde takımınızı madara etti. Kötü oynayabiliriz. Bu bizim sorunumuz sizin değil. Siz önce kendi takımınıza bakın. Daha dün euroligde ilk defa oynayıp burda Efes'e sallamakla olmaz bu işler.
  • İstanbulda yaşamadığım için zaten salona gidip efesi destekliyemem ama çocukluğumdan beri avrupa maçlarında TV karşısında Efes'in maçlarını izleyip kazanmasını istemişimdir. Mesela Galatasaray kaybettiği zamanda ortalık kaynar, takıma laf söylenir, kendi rekdaşları tarafından taraftarı kötü sözler söylenir. Takımı sahiplenme, kaybetmeyi sindirememeden kaynaklandığını düşünüyorum bunun. Belki buraya gelip yakınılıyorsa Efes'i de sahiplenmemizdendir. Birde tabi diğer boyutu var bize karşı aslan kesilip diğer rakibe zorla maçı verince insan ister istemez sindiremiyor bu durumu. Mesela bugünkü top kayıplarını yanlış tercihleri iki hafta sonra bizim maçta da yapsanız, o maçın altında birşey aranır. Kimsenin bir düşmanlık yaptığını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

quote:

Olayın özünde haklısın ama Gsaray hususunda büyük yanılgıların var.

Ben, sen ve diğerleri muhakkak Efesle büyüdük. Onun zaferleriyle basketbolda coştuk, bu oyunu benimsedik. Ama 2005 sonrası Efes'te ters giden durumlar var. Buna acilen son verilmesi gerek. Her sezon belirli hedeflerin koyulması sonucu hayal kırıklığıyla sezonu kapatmak bu takıma hiç yakışmıyor. Ufuk Sarıca'dan önce değişmesi gereken takımın zihniyetidir. Doğru ama salonda takım iki pas yapamıyorsa bunun suçlusu da benim nezdimde bellidir. Bir antrenör takımı nasıl motive edemez, oyundan düştüğünde ayağa kalkmasını sağlayamaz, oyun içi iyi giden durumlarda yanlış tercihler yaparak oyunu aleyhine çevirebilir? Bu düpedüz koç ile alakalı bir durumdur.

Efes'te değişmesi gereken zihniyet dedik ya, bundan sonra da koçun değişmesi gerekiyor. Milli takımda Orhun Ene ne ise gözümde Ufuk Sarıca da o'dur. İkisinin de anternörlük mentalini geliştirmesi lazım. Bu seviyede bu takımları kaldıramayacak sınıftalar maalesef...

Galatasaray'da iyi bir yapılanma var. Hele takımın sponsoru Nike olursa o zaman çekinmeye başlayın derim. Şu sıralar bu söylenti dolaşıyor. 9 milyon euro olan bütçesi iki katına çıksın, Siena -en yakın örnek- ile kafa kafaya gelsin -bütçe bazında- daha iyi oyuncularla daha büyük başarıları yakalar, emin olun.

Bugünlerde Anadolu Efes-Fenerbahçe ile beraber 2,5 katı bütçe farkı ve en az 2 kat oyuncu kalitesine rağmen kafa kafaya oynuyorsa bu takım bazı şeyler rayına oturmuş demektir. Bu saatten sonra takım olarak düşüş yaşanacağını zannetmiyorum, zira üzerine koyarak devam ediyor. Basketbolda Avrupa devi Cska'ya kafa tutan takım haline geldik. Tabiri caizse boru değil bu...

Taraftara gelirsek, güzel bir basketbol seyircisi oluştu. İlk seneden bu kadarını beklemiyordum ama ülkenin en büyük taraftar topluluğu sayılabilecek gruptan beklentileri düşük tutumamak gerekirmiş. Bunu anladım. Galatasaray "son topa kadar" felsefesiyle yolunda güzel ilerliyor. Bugünkü gibi 2 dakika kala sahayı terk edebilen skor taraftarı yok. Aksine ne şartlarda olursa olsun her daim takımın arkasında olan, yılmadan destekleyen büyük bir taraftara sahip ve iddia ediyorum ki, Avrupa'nın en iyi birkaç taraftar gruplarından birisine sahibiz.

Bir de bu takımı küçümseyenler var, anlam vermekte çok zorlanıyorum. 25 milyon euroluk Efes ve Fenerbahçe'ye karşı her alanda kafa kafaya oynayan bir takım bu. Şansı yaver giderse belki euroleague'de top 8'e kalacak. Ayıp ve çok garip yani.

Oktay Mahmuti 'yi kovan sözde yeniden yapılanmaya giden sonrasında Blatt için yeterince şans vermeyen bir yönetim bitirdi zaten..Efes'in geçmişi belli ama malesef geleceği karanlık..2-3 sene artık başarıdan söz etmemek lazım..Yahu bu takımın son oynadığı Top 8 maçı 2-1 yenildiğimiz CSKA maçı !! 6 sene önce ....Bir zamanlar son 8 den aşağısına düşmeyen takımdı..

Neyse..Yukarıda yazdığım gibi GS böyle devam etsin.Bütçe olaylarını da konuşmaya hiç gerek yok.Saçma buluyorum zaten ..Bütçen 1 lira olsun ama takım ol.Uyumlu oyuncuların olsun,doğru transferlerin olsun..Siena,Maccabi,Tau,Partizan...bu takımların her sezon çok çok büyük bütçeleri olmadı..Ama yapılanlar ortada.Fakat !! bizim yönetimlerin zihniyeti de belli..Bugün bu durumdasın alkış ama yarın üst üste başarısız olduğunda "doğru yolda bile olsan" idam fermanın hazırlanır..Bundan dolayıdır böyle yazıp çizmem..
    Şimdiki Galatasaray'ı ben biraz 2004'ün Fenerbahçe'sine benzetiyorum..o zamanlar Aydın Örs yeni gelmişti Ömer gelmişti Damir vardı Salyers vardı ve takım F4 yapmıştı ,ama hemen bozuldu o takım..2 yıl sonraki Ülker birleşmesi olmasaydı ne olurdu kim bilir...Fener Ülker birleşmesi üstünden 6 yıl geçti ama Fenerbahçe beklenen gelişmeyi bir türlü yapamıyor..Çünkü düzen yok..Galatasaray eğer istikrar sağlarsa 2-3 yıl sonra çok çok daha iyi yerlere gelecektir..Büyük ihtimal seneye EL de olmayacaklardır ama çok daha iyi olacaklar.."Seneye EL de yokuz diye eleştiriler gelmezse eğer."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Şubat 2012; 0:56:16 >

• quote:

Uyumlu oyuncuların olsun,doğru transferlerin olsun..Siena,Maccabi,Tau,Partizan...bu takımların her sezon çok çok büyük bütçeleri olmadı..Ama yapılanlar ortada.Fakat !! bizim yönetimlerin zihniyeti de belli..Bugün bu durumdasın alkış ama yarın üst üste başarısız olduğunda "doğru yolda bile olsan" idam fermanın hazırlanır..Bundan dolayıdır böyle yazıp çizmem..

2 yıl sonraki Ülker birleşmesi olmasaydı ne olurdu kim bilir...Fener Ülker birleşmesi üstünden 6 yıl geçti ama Fenerbahçe beklenen gelişmeyi bir türlü yapamıyor..Çünkü düzen yok..Galatasaray eğer istikrar sağlarsa 2-3 yıl sonra çok çok daha iyi yerlere gelecektir..

Seni çok iyi anlıyorum, bundan hiç şüphen olmasın.

Koyu ile belirttiğim kısma dikkat çekmek isterim. Bu sezon başında Oktay Mahmuti antrenörlük görevini bırakıp kulüpte CEO görevini üstlenecekti ve yerine başka yabancı bir antrenör gelecekti. Ayarlamalar yapılmış, hatta antrenörün ismi de Zoranlı bir şey idi galiba. Ama biz taraftarlar bu duruma karşı çıkınca antrenör olarak görevine devam etti!! Evet, hatta geçtiğimiz sezonun sonunda Real Madrid'den yüksek maaşlı teklif gelmesine rağmen burayı bırakmayıp teklifi reddetmiş. Zira planlı programlı çalışan kulüplerde iş görmeyi çok seven bir yapısı var. Burada yaptığı işleri yarım bırakmak istemediğini düşünüyorum. Yoksa bütçesi 25+ olan Madrid temsilcisine kim gitmez, değil mi?

Oktay Mahmuti'yi kaybetseydik buralara gelemeyecektik bence. İyi ki olmamış, olmaz da diyorum. Uzun yıllar onunla devam etmek gelecek adına en hayırlısı olacak kanımca... Efes'in de yaptığı en büyük hata bu adamı takımdan göndermesi. Bunun ceremesini çekiyor. Umarım doğru alınan kararlarla daha iyi bir takım olacak Efes...

• @eyoruk tartısmaya hic girmek istemiyorum da, niye EL'de olmayalım? bence wildcard alacağız, salon ful, bütçede yükselecek, taraftar çok ilgi gösteriyor. aranan kriterler var
  • Engin bey ;; Galatasaray takımı ; Sizden Daha Güzel ! Baklavaları Galatasaray takımı yedi... Ntvspor da halen yayınlanıyor bu reklam .Daha ne diyeyim
  • Olin Edirne'yi Sinan Erdemde 81-57lik skorla geçerek Ligde ki kazanma serimize devem ettik.

Beko Basketbol Ligi 18. hafta karşılaşmasında Olin Edirne’yi konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 81-57 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 38-23 Anadolu Efes lehine sona erdi.
    Karşılaşmaya Lafayette, Sinan, Cenk, Savanovic ve Batista beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk basketini Batista ile buldu. Savanovic ve Cenk ile skoru 7-0’a getiren lacivert beyazlılar Olin Edirne’ye ilk molasını aldırdı. Mola sonrasında Sinan’ın üçlüğü ile 10-0’lık skoru yakalayan takımımız rakip takımın sayılarına Batista ve Lafayette ile yanıt verdi ve çeyreğin son 3.40 dakikasına 18-6 takımımızın üstünlüğü ile girildi. Bu dakikada oyuna giren Kinsey’in şık smacı ve Savanovic’in turnikesi ile dokuzuncu dakikada skoru 22-8’e getiren takımımız Batista ile üç sayı daha buldu ve ilk çeyreği 25-8 önde tamamladı.
    İkinci çeyreğe Barac’ın pota altı isabeti ile başlayan Anadolu Efes Cenk ve Kinsey’in basketleri ile 14. dakikada skoru 32-13’e taşıdı. Barac ile dört sayı bulan takımımız 17. dakikaya 36.17 önde girerken; Sinan ile 18. dakikada fark 20 sayıya yükseldi: Çeyreğin son dakikası içinde rakip takımdan gelen beş sayının ardından Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 38-23 önde gitti.
    İkinci yarıda perdeyi açan Cenk skoru 41-23’e getirirken; Batista ve Cenk’in pota altı isabetleri ile 23.30’da skor 46-30’a geldi. 25. dakikada televizyon molasına 46-34 önde giren lacivert beyazlılar mola somrasında rakip takımın basketine Cenk üç sayılık basket ile yanıt verdi: 49-36. Rakip hücumunda topu kapan takımımız Sinan ile basketi bulunca fark da 17 sayıya yükseldi: 53-36. Batista’nın basketleri ile çeyreğin son iki dakikasına 57-38 önde giren Anadolu Efes Cenk’in syaıları sonrasında üçüncü çeyreği de 60-42 önde tamamladı.
    Final periyodunda ilk hücumumuzda Kinsey’den gelen üç sayılık isabet ile skor 63-42’ye gelirken; topukapan takımımızda Batista farkı 23 sayıya yükseltti. Savanovic’in sayları ile 35. dakikayı 74-49 önde geçen lacivert beyazlılarda bu basketin sonrasında Gökhan da oyuna dahil oldu. Maçın son iki dakikasına Kinsey’in isabeti ile 76-64 önde giren Anadolu Efes üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdürdü ve Gökhan ve Batista’nın basketleri sonrasında karşılaşmadan 81-57 galip ayrıldı.

Kaynak:http://www.efesbasket.org/Haberler/A-Takim/anadolu-efes-olin-edirneyi-farkli-gecti-81-57.aspx

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.