Şimdi Ara

Anadili gibi ingilizce bilen herkes yurtdışına gidebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba diyelim ben ingilizceyi anadili gibi konuşan dahi seviyesinde zeki ama sağlık sorunları yüzünden hiçbir üniversite eğitimi olmayan lise mezunu 30 yaşında biriyim yurtdışındaki ünilere burslu olarak gitmek için ne gibi şartlar gerekiyor?



  • Üni mezunu olsan dahi Burslu gidemezsin, paran ve dil yeterliliğin varsa üniversite okuyabilirsin ama bazı ünilerin yaş şartı olabiliyor 30 yaşınıda kabul eden olur yinede. Yani para lazım para varsa olur onun dışında imkansız.

    Sağlık sorunlarınız devamlı içmeniz gereken ilaçlar varsada sıkıntı çıkma ihtimali olacaktır.


    Onun dışında geçmiş mesajlarınıza bakınca güldüm biraz, İsveç'de eğitim vs,İngilizce bilmiyorsunuz galiba? 2020'de ekonomi bozulmazsa yurtdışına gideceğim vs Umarım gidersiniz

    Birde anadili ingilizce olan ülkeleri hayal edin isveç gibi yerlerde okulunuz bittikden sonra türkiyeye uğurlarlar hemen .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 19 Kasım 2019; 22:41:32 >
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    ilaç kullanmak eğitim olmasa da yurtdışına giderken sorun olur mu? mesela bir yazılım yaptım ingilizce tabi tuttu ve yatırım teklifi aldım buraya gel dediler vs bu durumda nelere dikkat etmeliyim ?
  • İlaç kullanımı derken eğitimdede sıkıntı çıkarmaz sadece vatandaşlık hakkı olmadan oradan burdaki gibi ucuza ilaç alamazsınız. Kullandığınız ilaçlar ucuzsa türkiyeden alıp götürebilirsiniz veya oradan alabilirsiniz. Ama kronik veya ağır sağlık sorununa bağlı ilaç tüketiyorsanız eğer pahalı reçeteli ilaçları bol bol alamayacağınız için türkiyeye devamlı dönmeniz gerekir temin etmek için.

    Onun dışında problem olmaz. Çok ütopik düşünürsek sadece herhangi bir ilacınızı gideceğiniz ülkenin sağlık sigortası ile karşılamak isterseniz rededebilirler veya ilaçlarınız pahalı ise vatandaşık veya çalışma izni vermeyebiliyorlar.

    Tabi bu bahsettiğimin olması Ağır sağlık koşullarınız ve 10 bin dolar civarı tutan bir yıllık ilaç masrafınız olması lazım.

    Onun dışında Dediğiniz şekilde buraya gel derlerse size sizi çağıran şirket sponsor oluyor çalışma vizeniz için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.