Şimdi Ara

Anabolizma ve Katabolizmada ATP, SU İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
38.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sürekli karıştırıyorum şu ATP, su ve metabolizma tepkimeleri (anabolizma,katabolizma) arasındaki ilişkiyi açıklarmısınız?
    1-Anabolizmada HER ZAMAN ATP kullanılır mı? Su açığa çıkar mı?
    2-Protein sentezinde hücre yoğunluğu artar mı azalır mı (Çok sayıda aminoasit gittiği için yoğunluk düşer mi, yoksa artar mı?)
    3-Fotosentez hızı ile solunum hızı eşit olduğunda, bitki, dışarıya oksijen vermez mi?
    4-3. soruyla bağlantılı olarak, BİTKİ KENDİ ÜRETTİĞİ oksijeni kullanabilir mi?

EDİT: 5- Katabolizmada HER ZAMAN su kullanılır mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutlugahve -- 28 Ağustos 2013; 11:40:00 >

• Cevap yok mu
  • HOCAM ilk once anabolızma : tum sentez olayları dahıldır yanı fotosentezde buna dahilo
    katabolızma :genellıkle yıdımlama olayı yanı bı nevı sındırım yanı katabolık olayların hepsınde su kullanılır yadımlama olayıdır ama atp hıc bır zaman harcanmaz yadımlama olaylarında
    anabolık olaylara gelırsek sentezlerın alayında atp harcanır ama su acıga cıkar derken fotosentez ıstısnadır aslında fotosentezdede su cıkar ama 12 su harcandıgı ve 6 su cıktıgı ıcın denkeleme gore 6 su harcanıomus gıbı gozukur yanı sorular bole kabul eder ama osym oyle kabul etmez ....
    yanıı atıp nın harcanmasında aktıf tasıma , kas ımpuls ıletımı na k pomplama ıslerı sınır sıstemın de gorceksın polarızasyon ımpuls ıletımı zaten dıger adı boyle bırde kas kasılmasında atıp harcanır .

2.soru: olarak proteın sentesıznde aa azalır yanı devamlı azalan monomerlere gore degerlendır yanı monomer azalınca yogunluk azalır artınca artar yanı hep burdan degerlendır

3.soru:fotosentez hızı ıle solunum hızı esıt oldugunda solunum sonucu olusan co2 fotosentez ıcın fotosentez sonucu olusan o2 de solunum ıcın kullanılır boyledır
    gunduz fotosentez solunumdan daha hızlı oldugu ıcın co2 dısardan alınmaz zorunda cunku daha hızlı tuketılcek ve solunumdan cıkan co2 bunu karsılamıcak ama fotosentez sonucu olusan o2 fazla olacagından solunumda dısardan o2 almaya gerek yoktur gecede bunun tam tersı gecerlıdır dostum gece fotosentez olmadıgı ıcın tamamen dısarıdan o2 almak zorundadır

4.soru:evet bıtkı kendı urettıgı 2yı kullanabılır bu gece de olur gunduzde olur ama gece solunum fotosentezden hızlı oldugu ıcın dısardan o2 de almak zorunda cunku fotosentez yapamıcak bunları boyle bıl dostum butun soruları yaparsın ztn bı turlu kafana oturttur ;)

• Protein sentezinde, protein oluşmasıyla su açığa çıktığından yoğunluk azalır buna ek olarak serbest amino asit sayısı azalacağından hücrenin asitliği de azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroy!!

HOCAM ilk once anabolızma : tum sentez olayları dahıldır yanı fotosentezde buna dahilo
    katabolızma :genellıkle yıdımlama olayı yanı bı nevı sındırım yanı katabolık olayların hepsınde su kullanılır yadımlama olayıdır ama atp hıc bır zaman harcanmaz yadımlama olaylarında
    anabolık olaylara gelırsek sentezlerın alayında atp harcanır ama su acıga cıkar derken fotosentez ıstısnadır aslında fotosentezdede su cıkar ama 12 su harcandıgı ve 6 su cıktıgı ıcın denkeleme gore 6 su harcanıomus gıbı gozukur yanı sorular bole kabul eder ama osym oyle kabul etmez ....
    yanıı atıp nın harcanmasında aktıf tasıma , kas ımpuls ıletımı na k pomplama ıslerı sınır sıstemın de gorceksın polarızasyon ımpuls ıletımı zaten dıger adı boyle bırde kas kasılmasında atıp harcanır .

2.soru: olarak proteın sentesıznde aa azalır yanı devamlı azalan monomerlere gore degerlendır yanı monomer azalınca yogunluk azalır artınca artar yanı hep burdan degerlendır

3.soru:fotosentez hızı ıle solunum hızı esıt oldugunda solunum sonucu olusan co2 fotosentez ıcın fotosentez sonucu olusan o2 de solunum ıcın kullanılır boyledır
    gunduz fotosentez solunumdan daha hızlı oldugu ıcın co2 dısardan alınmaz zorunda cunku daha hızlı tuketılcek ve solunumdan cıkan co2 bunu karsılamıcak ama fotosentez sonucu olusan o2 fazla olacagından solunumda dısardan o2 almaya gerek yoktur gecede bunun tam tersı gecerlıdır dostum gece fotosentez olmadıgı ıcın tamamen dısarıdan o2 almak zorundadır

4.soru:evet bıtkı kendı urettıgı 2yı kullanabılır bu gece de olur gunduzde olur ama gece solunum fotosentezden hızlı oldugu ıcın dısardan o2 de almak zorunda cunku fotosentez yapamıcak bunları boyle bıl dostum butun soruları yaparsın ztn bı turlu kafana oturttur ;)

Hocam çok teşekkürler o zaman şöyle bir not alıyorum lütfen yanlış anladıysam düzeltin :)

-Bütün katabolizma olaylarında su kullanılır, ATP harcanmaz
    -Bütün anabolizma olaylarında ATP harcanır, su açığa çıkar. Fotosentez istisnadır. (Aslında fotosentezde de su çıkar, fakat tepkime denkleminde bu gösterilmez)
    -Protein sentezinde su ve a.asit azaldığı için hem pH artar (asitlik azalır) hem de hücre içerisinde yoğunluk azalır.
    -Bitki kendi ürettiği oksijeni kullanabilir, eğer fotosentez ve solunum hızı eşitse, fotosentez sonucu oluşan oksijen solunum için kullanılabileceği gibi, solunum sonu oluşan karbondioksitte fotosentezde kullanılabilir. Yani dışarıyla gaz alış-verişi yapılmaz

Ayrıca @alik01, hocam size de teşekkürler

• aynen hocam ıyı anlamısın ve genellemısın soru felan oldu mu takıldık bıse oldu mu sor mezun kaldım bu sene o yuzden sıstemler dahıl bılgıler hafızamda var sorabılırsın yanı yardımcı olurum elımden geldıgınce
  • Solunumda(katabolizma) su kullanılmaz.

Edit : Solunumda su kullanılmaz. Lütfen doğruluğundan emin olmadığınız şeyleri paylaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 28 Ağustos 2013; 16:36:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin ve yüzde su toplaması?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır crepste kullanılır 6 mol su kullanlır 12 mol su acıga cıktıgı ıcın gırenler tarafında 6 mol su gıttı ıcın kullanılmaz gıbı kabul edılır yanı denklem sadelestıgı ıcın teorık olarak su kullanılır dostum ben dogrulugundan emın olmadıgım seylerı paylasmam ;)
  • yeterli birikim ve bilgi tecrübesine sahıp olmadan burda ötüp durmayın genc dostum aslında lafım senın gıbılere senın gectıgın yollardan ben 1 kez daha geccem neyın ne odugunu bılıom sen rahatlaa ;);) git biraz daha solunum fotosentez calıs krepsi bi ayrıntılı incele ;)
  • quote:

hayır crepste kullanılır 6 mol su kullanlır 12 mol su acıga cıktıgı ıcın gırenler tarafında 6 mol su gıttı ıcın kullanılmaz gıbı kabul edılır yanı denklem sadelestıgı ıcın teorık olarak su kullanılır dostum ben dogrulugundan emın olmadıgım seylerı paylasmam ;)

İyi de biz dersi bugün işledik , solunumun genel denkleminde ( Besin + O2 = CO2 +H20) ürünlerde su yok. Sadeleştirilme yapıldığı için su yok. Öğretmen kullanılmaz dedi.

Edit : Boş konuşma. Genç dostummuş. Peh peh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 28 Ağustos 2013; 16:44:39 >
  • Ne demek
  • quote:

aynen hocam ıyı anlamısın ve genellemısın soru felan oldu mu takıldık bıse oldu mu sor mezun kaldım bu sene o yuzden sıstemler dahıl bılgıler hafızamda var sorabılırsın yanı yardımcı olurum elımden geldıgınce

Allah razı olsun hocam
  • Hocayla konuştum bugün bu konuyu. Solunumun hidroliz olmadığını belirtmek istemiş orda. Ben yanlış anlamışım , kusura bakma.
  • olayıu suyla parçalama bakımındahn bakarsan solunum dogru gecerlıdır ama hıdrolızın tanımı polımerlerın suyla ayrısması oldugu ıcın monomerlerıne o yuzden solunum glıkozun yakılmasıyla olur hıdrolıze o mantıkla uymaz yoksa bız buyuk besınle solunum yapsydık tabı bu mumkun deılde yanı bıyolojı kanunları geregı solunum hıdrolızdır dıyebılcektık yani bunlar ısın ayrıntı boyutları dostum cıkcak yerler deıl meragın varsa ugras yoksa kafanı karıstırcak ben bıyolojıye yatkını o yuzden bole tarz ayrıntılara bakıom ıster ıstemez yanı hocan suankı durumda haklı solunum hıdrolız degıldır :) :) ayrıca celısıosan hocaya dırek sor mantık hatası yapabılırler illakı hep hocalara baglı kalma arastır oku cöz yanı bırde ben dostum veya hocam dıe hıtap ederım tanımadıgım kısılere aklında bulunsun yanlıs anlama :) .... ama senıde anlıorum konuyu ılk ogrneme asaman yalnız bısı asılamak ıstemıon kafana olsun dostum salla gıtsın eger kafana takılan bısı olursa soylerım problem olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.