Yani burada en doğrusunu Allah bilir sonuçta kaç yıl böyle savaşlar süreceğini kıyametin ne zaman kopacağın bilemeyiz. Herkes plan yapar ama planlar bir yerde bozulur. Zulüm hep vardı hala da var bu hiç bitmeyecek. Önemli olan toprak değil dinimizde o yerin önemli olması zaten o insanlar orada mal mülk para altın petrol için durmuyor. Yer onlarınsa verelim diyenler tamam verelim de Müslümanlık için önemli olan bir yeri niye verelim. Mekke de Medine neyse Kudüs de aynıdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Mayıs 2021; 17:35:33 > |
(ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR (4. sayfa)

-
-
İşid müslümanlığı temsil etmiyor, ama adamların kimliği var demek kadar saçma dediğiniz şey. İsrail terör devleti haline gelmiştir. Neyin kıskanması, siyonizm/ırkçılık hastalığının neyini kıskanayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kuasar.pİşid müslümanlığı temsil etmiyor, ama adamların kimliği var demek kadar saçma dediğiniz şey. İsrail terör devleti haline gelmiştir. Neyin kıskanması, siyonizm/ırkçılık hastalığının neyini kıskanayım.
Müslüman halkın çoğunlukta olduğu ülkeler arasında israili ilk tanıyan ülke türkiyedir. şükür ki bu şeref bize nail olmuş. kimlik dediğim pasaport yani israil devletine ait vatandaşlık kimliği. sen bu ülkeyi tanımışsın kalkıp da terör devleti dersen teröristlere destek vermiş olursun.
oysa benim dediğim açık 3 5 milyon kimlikli yahudinin bir avuç toprağında neden gözün var bırakın elleşmeyin adamlar kendi devletlerinde ortadoğuda parlayan bir güneş gibi yükseliyor bunun kime ne zararı var. adamlar her alanda yüksek gelişim gösteriyor kıskançlığın bunun kıskançlığı.
siyonizm/ırkçılık diyorsun ama asıl ırkçılığı bu adamlara lanetli kavim diyerek siz yapıyorsunuz. sonra kalkıp da yahudiler ırkçı diyorsunuz komik. siyonizm de bir öcü sıkışan herkesin ağzında pelesenk.
yukarda bir yerde yazmıştır. türkler nasıl turanı, kürtler kürdistanı, ermeniler büyük ermenistanı, osmanlıcılar yeniden osmanlıyı, ruslar sovyetleri hayal ediyorsa vsvsvs yahudilerin de büyük israili hayal etmesinden doğal ne var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 11 Mayıs 2021; 17:47:48 >
-
islamın hiç bir yerinde kudüs kutsal değildir. hele hele mekke ile aynı seviyede asla olamaz.
şimdi kalkıp bana oradan buradan kudüse kutsallık atfeden şeyler getirmeye zahmet etme. benim kastettiğim islam yobazlarca tahrif edilmemiş içine emevi abbasi siyasetinin girmediği islam. yoksa kudüsün tahrif edilmiş islamdaki yerini biliyorum.
anlayacağın şekilde özetlersem kuranda kudüsün kutsal olduğuna dair tek ifade göremezsin. ama mekke için bunu görürsün hemde çok defa.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07EMüslüman halkın çoğunlukta olduğu ülkeler arasında israili ilk tanıyan ülke türkiyedir. şükür ki bu şeref bize nail olmuş. kimlik dediğim pasaport yani israil devletine ait vatandaşlık kimliği. sen bu ülkeyi tanımışsın kalkıp da terör devleti dersen teröristlere destek vermiş olursun.
oysa benim dediğim açık 3 5 milyon kimlikli yahudinin bir avuç toprağında neden gözün var bırakın elleşmeyin adamlar kendi devletlerinde ortadoğuda parlayan bir güneş gibi yükseliyor bunun kime ne zararı var. adamlar her alanda yüksek gelişim gösteriyor kıskançlığın bunun kıskançlığı.
siyonizm/ırkçılık diyorsun ama asıl ırkçılığı bu adamlara lanetli kavim diyerek siz yapıyorsunuz. sonra kalkıp da yahudiler ırkçı diyorsunuz komik. siyonizm de bir öcü sıkışan herkesin ağzında pelesenk.
yukarda bir yerde yazmıştır. türkler nasıl turanı, kürtler kürdistanı, ermeniler büyük ermenistanı, osmanlıcılar yeniden osmanlıyı, ruslar sovyetleri hayal ediyorsa vsvsvs yahudilerin de büyük israili hayal etmesinden doğal ne var
Alıntıları GösterAlıntı
metni:türkler nasıl turanı, kürtler kürdistanı, ermeniler büyük ermenistanı, osmanlıcılar yeniden osmanlıyı, ruslar sovyetleri hayal ediyorsa vsvsvs yahudilerin de büyük israili hayal etmesinden doğal ne var Türkler turanı ister doğru ama Turanın kurulması zararına olacak ülkeler Türkiye'nin Turanı kurmasını istemez
Burada israilin büyük israili hayal etmesi kendilerince haklı bir durum ama hayal ettikleri toprak içinde bizimde topraklarımız var ve adamlar hayal etmekle kalmıyor BOP adı altında proje bile oluşturuyorlar
Rusya ve Amerika nasıl Turanın kurulmaması için Türkleri zayıflatmak istiyorsa aynı şekilde bizimde israili zayıflatmak istememiz gerekir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 11 Mayıs 2021; 18:28:39 >
-
israili zayıflatmak mı?
senin hayalinde aklında mantığında düşüncende senaryonda 10 milyonluk israilin bahse konu büyük israil üzerinde egemen olabileceği fikri nasıl şekil buluyor. gerçekten merak ediyorum.
büyük israil diye lanse edilen topraklarda sadece sınır güvenliğini sağlamak istesen 10 milyon insan(asker demiyorum) bile yeterli gelmeyebilir.
şu halde bu korku ile yaşayıp israilden korkuyoruz diye onlarla hiç bir çıkar ilişkisine girmemek akıl karı mı?
söz gelimi doğu akdenizde israil ile anlaşıp güle eğlene doğalgazımızı çıkarmak varken korkularımızın esiri olup bundan geri kalmamızın ne faydası var.
hani gerçekten anlamıyorum israil ile aramızda kilometreler var hangi senaryo ile israilin bu kadar toprağa egemen olup türkiyeyi parçalayıp kendine vatan edeceğini düşünüyorsunuz anlamıyorum.
bakınız hayal derken olması imkansız bir şeyi ifade etmek için bu ifadeyi kullandım.
günün sonunda devlet ilişkisi içerisinde çıkarımızın olduğu taraf israil iken bunlardan uzak kalmamızın manası nedir? Hadi diyelim korkuk ve israil zayıf kalsın istiyoruz bu yüzden ilişkleri kestik iyi de biz bu sebeple ilişkileri kesmedik ki. üstelik bop eş başkanlığı görevi de bizim üzerimizde. israil ile ilişik kesme sebebimiz tamamen teolojik dogmalar.
-
-
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/%C4%B0sr%C3%A2-suresi/2030/1-ayet-tefsiri
Okumanı tavsiye ederim. Bilgisi olmayanın fikri olmaz. İlk bilgi edinelim. Üzülüyorum gerçekten böyle düşünenlere.
Anlam ve önemi Kur'an da yer alması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Mayıs 2021; 18:43:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Proprietor
Adamlar türkülere her şeyde karşı Yunanistan'ı ermeniler pkknin Çin'in yanında ama biz savunacağız
Niye sözde ermeni soykırımıni tanıyor bu Müslüman kardeşin muslimanlara zulüm eden çini niye destekliyor bu Müslüman kardeşiniz bize karşı Hristiyan Yunanistan'ı niye destekliyor anlat dinleyelimO kadarını bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07Eisraili zayıflatmak mı?
senin hayalinde aklında mantığında düşüncende senaryonda 10 milyonluk israilin bahse konu büyük israil üzerinde egemen olabileceği fikri nasıl şekil buluyor. gerçekten merak ediyorum.
büyük israil diye lanse edilen topraklarda sadece sınır güvenliğini sağlamak istesen 10 milyon insan(asker demiyorum) bile yeterli gelmeyebilir.
şu halde bu korku ile yaşayıp israilden korkuyoruz diye onlarla hiç bir çıkar ilişkisine girmemek akıl karı mı?
söz gelimi doğu akdenizde israil ile anlaşıp güle eğlene doğalgazımızı çıkarmak varken korkularımızın esiri olup bundan geri kalmamızın ne faydası var.
hani gerçekten anlamıyorum israil ile aramızda kilometreler var hangi senaryo ile israilin bu kadar toprağa egemen olup türkiyeyi parçalayıp kendine vatan edeceğini düşünüyorsunuz anlamıyorum.
bakınız hayal derken olması imkansız bir şeyi ifade etmek için bu ifadeyi kullandım.
günün sonunda devlet ilişkisi içerisinde çıkarımızın olduğu taraf israil iken bunlardan uzak kalmamızın manası nedir? Hadi diyelim korkuk ve israil zayıf kalsın istiyoruz bu yüzden ilişkleri kestik iyi de biz bu sebeple ilişkileri kesmedik ki. üstelik bop eş başkanlığı görevi de bizim üzerimizde. israil ile ilişik kesme sebebimiz tamamen teolojik dogmalar.
Hayal olan hiç bir şeyin projesi başlatılmaz ayrıca projede tıkır tıkır işliyor (ırak ve suriye'nin hali ortada)
Korkmalıyız veya ilişkileri kesmeliyiz demedim, kendini güçlendirirsin caydırıcı güç olursun yeterli olur
Ha yeterli olmazsa ve birgün savaş meydanında karşı karşıya gelirsek en azından güçlenmiş bir şekilde savaşmış oluruz
Yoksa yunanistan da bizim toprağımızı istiyor ama adamlar bizle ilişkilerini kopardı mı ? Hayır koparmadı
israil ile şuan aramızda kilometreler var bu gün suriye ve ırak bölündü gün gelecek o topraklara ilhak edilecek işte o zaman sınırdaş olacağız
Bop yılların projesi ve bu gün bop eş başkanıyım diyen bir kişi iktidarda buda büyük israilin bir hayal olmadığının başka bir kanıtı
-
ah hacım ah hiç mi bilimsel düşünmezsin hiç mi akılcı ve mantıklı yaklaşmazsın.
Mescidi haram nere mescidi aksa nere diye kafa yormazsın.
mescidi aksa denilen ve şimdi israilde olan o yer hz muhammedin ölümünden sonra inşa edildi.
üstelik mescidi aksa tabiri özel bir isim değil anlam olarak uzak mescid demektir.
oradan ithafen zaten ona mescidi aksa ismi konulmuştur.
kaldıki kuran rum suresinde israil bölgesi için yakın yer ifadesini kullanır.
sana tahrif edilmiş islamla gelme bana dedim ama yazdığımı bile okumuyorsun.
-
Kardeşim Terör örgütü Türkiye topraklarını istiyor diye toprağımızı mı vereceğiz . İstemeleri hiç bir şeyi değiştirmez. Türk milleti buna izin vermez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
Başkalarına saldırmaya başladıklarından beri teröristler.
Ayrıca İsrail işgal filan etmedi. Kendilerine ait olanı tekrar fethettiler. Filistinden önce İsrail vardı, Kenan ülkesi vardı.O kadarını bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Başbilen
Atalarıma savaşta ihanet ettiklerinden beri b.k kadar değerleri yokKanıt lazım
" mescidi aksa denilen ve şimdi israilde olan o yer hz muhammedin ölümünden sonra inşa edildi. "
Siz bu bilgileri nerenden kopyalıyorsunuz şaşırdım vallahi ?
Sizinle tartışmaya gerek yok önümüzde kaç yüzyıllık Kur'an var tarihi aydınlatmada birebir.
Hz. Peygamber (sas) Medine’ye hicret ettikten sonra 16 veya 17 ay Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelerek namaz kılmıştı. Bir gün cemaate namaz kıldırırken gelen vahiyle kıblenin Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye çevrildiği bildirildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Mayıs 2021; 18:53:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24
Allah engel olsunAllah engel olsa imtihan bozulur
Umrunda olmayanlar artılasın
Kaç yüz yıl öncede bunlar dünyada bozgunculuk yaratmadılar mı ataları gibi düşünen bir topluluk var hala
Yine zulüm ettikleri gibi züllüme uğrayacaklar bazen İngilizler tarafından bazen Naziler tarafından ama bir şekilde uğrayacaklar bundan kaçamayacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Mayıs 2021; 18:58:16 > -
Yorum yapma bari umrunda değilse klavyeye basma bari umrunda değilse konuyu okuma bari ne biçim insanlarsınız siz ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Mayıs 2021; 18:57:37 > -
We just dont care bruh
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X