Şimdi Ara

AMFİLERDEKİ HDMİ NE İŞE YARIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar ben amfi almak istiyorum ama bazı amfilerde HDMİ giriş çıkışları var..
    Bunların tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım çok önemli midir illa ki olması lazım mı..
    Bazı HDMİ amfiler 750-800 TL den alınabiliyorken bazıları 1500-2000 TL
    bilgi verirseniz sevinirim

• amfilerdeki hdmi girişler;hdmi çıkışlı cihazlarınız varsa onları amfinize bağlayarak ses ve görüntüyü amfi üzerinden tv yada ses sisteminize ulaştırmaya yarar.

hdmi çıkışlar ise kaynaklarınızdan gelen ses ve görüntü sinyallerini tv yada ses sisteminize ulaştırır.
  • Bazı ucuz anfilerdeki HDMI giriş/çıkışlar basitçe HDMI splitter görevi görür.
    yani 3 giriş vardır, girişlerden birini aktif yaparsın, TV'ye o gider.
    (bu durumda anfiden çok kanallı ses almak için ayrıca ses bağlantısı yapmak gerekir)

Biraz daha pahalı anfilerde ise ekstra özellikler olabiliyor.
    örnek MultiChannel ses'i(DTS vs) hdmi'den alıp, sadece görüntüyü tv ye gönderebiliyorlar. (HDMI audio)
    artı bazıları anfiye bağlanan analog cihazların(composite/svideo/component) çıkışını (gerekirse upconvert te ederek) HDMI üzerinden TV ye verebiliyorlar. (böylece tv ile anfi arasında tek bir HDMI kablo bağlantısı yeterli oluyor...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trycatch

Bazı ucuz anfilerdeki HDMI giriş/çıkışlar basitçe HDMI splitter görevi görür.
    yani 3 giriş vardır, girişlerden birini aktif yaparsın, TV'ye o gider.
    (bu durumda anfiden çok kanallı ses almak için ayrıca ses bağlantısı yapmak gerekir)

Biraz daha pahalı anfilerde ise ekstra özellikler olabiliyor.
    örnek MultiChannel ses'i(DTS vs) hdmi'den alıp, sadece görüntüyü tv ye gönderebiliyorlar. (HDMI audio)
    artı bazıları anfiye bağlanan analog cihazların(composite/svideo/component) çıkışını (gerekirse upconvert te ederek) HDMI üzerinden TV ye verebiliyorlar. (böylece tv ile anfi arasında tek bir HDMI kablo bağlantısı yeterli oluyor...)

Bunun amfinin ucuzluğu veya pahalılığı ile bir ilgisi yok. HMDI versiyonuna bağlı. Amfilerdeki HDMI girişler için splitter demek çok doğrumu bilemiyorum. Eski modeller switching özelliğindeydi ama yeniler splitter mantığı ilemi çalışıyor bilemiyorum. Ki zone2 vs. özelliği olabileceği varsayımı ile splitterdan ziyade ayrı ayrı kanallar olması daha mantıklı diye düşünüyorum(, ki son kullanıcı için bir önemi yok.

• quote:

Bunun amfinin ucuzluğu veya pahalılığı ile bir ilgisi yok. HMDI versiyonuna bağlı. Amfilerdeki HDMI girişler için splitter demek çok doğrumu bilemiyorum. Eski modeller switching özelliğindeydi ama yeniler splitter mantığı ilemi çalışıyor bilemiyorum. Ki zone2 vs. özelliği olabileceği varsayımı ile splitterdan ziyade ayrı ayrı kanallar olması daha mantıklı diye düşünüyorum(, ki son kullanıcı için bir önemi yok.

Onkyo 307(serinin en ucuzu) : hdmi giriş/çıkışlar var ama hdmi audio yok, yani anfiden 5+1 ses almak için ayrıca optik/koaksionel ses bağlantısı yapmak gerekir.

Onkyo 507(biraz daha pahalı): hdmi giriş/çıkış var, hdmi audio da var(yani eğer kaynak cihaz 5+1 ses'i hdmi üzerinden gönderebiliyorsa, ekstradan optik bağlantıya gerek kalmıyor); analog video'yu hdmi'ye çeviremiyor.

Onkyo 607(biraz daha pahalı):hdmi giriş/çıkış var, hdmi audio da var(yani eğer kaynak cihaz 5+1 ses'i hdmi üzerinden gönderebiliyorsa, ekstradan optik bağlantıya gerek kalmıyor); analog video'yu hdmi'ye çeviriyor.

böylece 507, 607 gibi cihazlara PS3, Popcorn vs yi HDMI üzerinden bağlarsak, ayrıca ses kablosuna ihtiyaç kalmıyor...

buarada 307,507, 607 hepsi hdmi 1.3a bildiğim kadarıyla...

yani ucuz/pahalı olayı var bence...

Not: splitter ifadesi yanlış olmuş gerçekten, kastım switcher idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trycatch -- 5 Şubat 2010; 17:32:14 >

• Sn. trycathc,

HMDI 1.3a standardında bir HDMI bağlantısı hem ses hemde görüntü aktarımını aynı anda yapabiliyor olmalı. Çünkü standardı bu. Ama 307 de 1.3a ya rağmen bu iş yapılamıyorsa ilginç. Birde ucuz/pahalı değilde, giriş seviyesi cihazlarda bu özellikleri bulmak zor olabilir desek sizcede daha doğru bir ifade olur mu ?
  • quote:

Sn. trycathc,

HMDI 1.3a standardında bir HDMI bağlantısı hem ses hemde görüntü aktarımını aynı anda yapabiliyor olmalı. Çünkü standardı bu. Ama 307 de 1.3a ya rağmen bu iş yapılamıyorsa ilginç. Birde ucuz/pahalı değilde, giriş seviyesi cihazlarda bu özellikleri bulmak zor olabilir desek sizcede daha doğru bir ifade olur mu ?

kesinlikle, giriş seviye cihazlar demek daha doğru olur, tşk;
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi ne işe yarar?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar iyi geceler, benim bir sorum olucaktı...
    Sony dav-dz280 sistem kullanıyorum,diyelimki HDMI üzerinden 5.1 sesi destekleyen bir anfi aldım,bunun için kullanmış oldugum sony sisteminde HDMI üzerinden 5.1 sesi taşıması için bir özelliği olması gerekiyormu?? teşekkürler,iyi geceler.
  • konu biraz dağılmış gibi sanki.
    notebooktaki HDMİ çıkışını amfideki HDMİ girişine bağladığımızda ses alabilir miyiz ve hatta 5.1 ses alabilir miyiz
  • quote:

konu biraz dağılmış gibi sanki.
    notebooktaki HDMİ çıkışını amfideki HDMİ girişine bağladığımızda ses alabilir miyiz ve hatta 5.1 ses alabilir miyiz

notebook'unuz bunu destekliyorsa,
    orta ve üst seviye anfilerde hdmi üzerinden 5+1(dd, dts ve hatta DTS HD MA, TrueHD) ses alabilirsiniz.(HDMI audio olarak geçer)
    Giriş seviye anfilerde (Onkyo 307, YAMAHA RX-V365 vs) bu özellik maalesef yok :(
  • evet notebookta HDMİ çıkışı var
    dd,dts bana yeterli şuanda..

yani örneğin bu amfide 3 tane HDMİ girişi var..
    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1541_Sony_STR-DH500_A_V_Alici__5_1_kanal_.html

bu amfideki HDMİ benim işimi görmez mi :(
  • quote:

quote:

konu biraz dağılmış gibi sanki.

notebook'unuz bunu destekliyorsa,
    orta ve üst seviye anfilerde hdmi üzerinden 5+1(dd, dts ve hatta DTS HD MA, TrueHD) ses alabilirsiniz.(HDMI audio olarak geçer)
    Giriş seviye anfilerde (Onkyo 307, YAMAHA RX-V365 vs) bu özellik maalesef yok :(

Düzeltme yapayım, çoğu laptop HDMI ile aktarsanız bile DTS HD MA ya da True HD gibi formatları bitstream olarak olarak aktarmaz. Yanlış anlaşılma olmasın, bunları amplide formatlarda göremezsiniz.
  • quote:

yani örneğin bu amfide 3 tane HDMİ girişi var..
    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1541_Sony_STR-DH500_A_V_Alici__5_1_kanal_.html

bu amfideki HDMİ benim işimi görmez mi :(

Bu anfi HDMI™ pass-through özelliğinde, yani HDMI yi alır ve aynen gönderir;
    dolayısıyla HDMI üzerinden 5+1 ses gönderseniz bile bunu anfide duyamazsınız illa ekstradan optik/coacsionel bağlantı gerektirir..
  • peki hocam bu bahsettiğiniz özellikte olan en uygun amfi hangisidir bir öneriniz var mı
  • quote:

peki hocam bu bahsettiğiniz özellikte olan en uygun amfi hangisidir bir öneriniz var mı

Güzel soru? ben de aynı şeyi araştırıyorum....

benim gördüğüm receiverlar genelde (min) 1000 TL (bahsedilen özellikteki)..
  • quote:

quote:

peki hocam bu bahsettiğiniz özellikte olan en uygun amfi hangisidir bir öneriniz var mı

Güzel soru? ben de aynı şeyi araştırıyorum....

benim gördüğüm receiverlar genelde (min) 1000 TL (bahsedilen özellikteki)..

peki bu özellikteki amfilerde bu özellik ne diye geçiyor yani araştırırken neye bakalım özelliklerinde?
  • evet bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.