Şimdi Ara

Amfi ya da Anfi almam lazım ? Ucuz ama iş görecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir adet subwofer var.

300 Watt
    5.1 Her biri ayrı ses giriş yeri var.
    Yani Sorround Left / Sorrund Right
    Front Left / Front Right
    Subwofer
    Center Ses Girişleri...
    Elekrik girişi var yani aktif bir subwofer...
    ( İnternet te bulduğum özellikler
    AMX- 62A
    HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM
    FREQUENCY RESPONE
    SUBWOOFER: 20Hz~250Hz
    SATELLITE SPEAKER: 120Hz~20KHz
    POWER CONSUMPTION: 300W )

Subwofer i gösteren link aşağıda ;

http://www.hemalhemsat.com/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=1569767
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-Ev-Sinema-Sistemi-Komple_W0QQidZZ21072750

Ben de Hometech marka DIVX-567 model bir divx player ve amx-62a yı direk bağladığım da ses te düşme problemi yaşıyorum.
    Örneklemek gerekirse film izlerken ses te duraklama ya da düşük sesli bir sahne olunca birden ses kopuyor. Ve Subwofer çok güçlü
    olduğu için rahatsız edici bir ses çıkartıyor. Tekrar sesli bir sahne geldiğinde aynı şekilde ses kopmasındaki gibi rahatsız edici sesle geri açılıyor.

Bu durumu düzeltebilmek için çeşitli çözümler denedim ancak çok fazla başarılı olmadı. Bu nedenle bir tane araya Anfi koymak istiyorum.
    Ancak Denon , yamaha vs. gibi ürünler çok pahallı ve bütçemi aşacak.

Ben Divx player ve özellikle subwofer a uyacak ucuz ürün grubundan nasıl bir anfi alabilirim.

İstediğim değer olarak 300 Watt olan Subwofer a uysun.

TV ve divx player ve diğer ekipmanlar la anfiyi kullanabiliyim.

Rakam aralığı olarak 100 TL. civarı bir rakama bu işi halletmem lazım.

Bir de genel de donanımhaber de ya da diğer siteler de denon ya da yamaha gibi hep ünlü ve rakamı yüksek firmaların ürünleri var.

Ucuz segment te bir marka listesi sunabilecek var mı ?

Mesajın kısa olanı makbüldür biliyorum ama ancak bu kadar satır ile anlatabilirdim derdimi diye düşünüyorum.

• Linkteki ürün için anfi almanız gerekmiyor. Bu ürün komple ses sistemi olduğu için, subwoofer ve anfi birlikte. Harici bir anfi sorunu çözmez. Başka çözümler aramak gerek. Belki ayarlarında birşeyler olabilir.
  • Tüm ayarlarına baktım. Ama durum aynı değişmedi. Tavsiyen varsa deneyebilirim. Audio kablolarının kalitesi etkiler mi bilmiyorum?
  • Aklıma gelen bir öneri yok. Sorun bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir. Benim anladığım, ses kısa süre kesilince sistem uyku moduna geçiyor (Ki birçok üründe bu özellik vardır). Bir şekilde uyku modunun engellenmesi gerekiyor ama ayarlarda yok diyorsanız, diyebileceğim bir şey yok. Pek kablolardan gibime gelmiyor ama denemekten zarar gelmez.
  • sorunun ne olduğunu tam yazabilirmisin? ses kopması ne demek?
    birde dvd çalarında kumandadan ses kontrolü var mı? %99 vardır da sorayım dedim... ve hangi audio-video medyalarda sıkıntı yaşıyorsun. şu halikarda diyeceğim şu ampliye ihtiyacın yok.
    hele hele 100TL halletmeyi aklından çıkar. osawa felan alacaksan olmaz değil ama ihtiyacın yok.
  • Selam the_cantan

Örneklemek gerekirse film izlerken filmin sessiz ya da sesinin az olduğu yerlerde subwofer uyku moduna geçmiş gibi kapanıyor. Ardından sesli sahnede ses yükselince ya da sesi kendim açınca subwofer kendini toparlıyor. Bu subwofer Profilo Combi TVP 970 Cine model televizyon un subwoferı televizyon arızalanmadan
    önce sorunsuz çalışıyordu. Ve ses kalitesi gerçekten marka olmuş bir çok modelden bile kat kat iyi.
  • dolby prologic özellikli dvd çalar bulursan sorunun kalkar. vcd,divX izlerken sorun olması normal.ki tv entegre bir set. dvd film izlerken sessz sahneler olacaktır. kapanabilirde.kaynakta SW ses kontrolü yapabiliyorsan; sw hop.üzerinde volumu max. da tutmayı dene.olmadı jazz, creative DD, DTS dekoder almak istersin belki...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşlar bu soruna birşey eklemek istiyorum bu sistem telefunken dvdli tv birlikte satılan bir sistemdi. tv nin arkasında 6 cıkış ve sistemin arkasında 6 giriş bulunuyor. TVde sistem sorunsuz çalışmaktadır. Fakat bilgisayarda ben hiç çalıştıramadım ikişerli birleştirme yapıp denedim ama olmadı. burdaki arkadaş yine az biraz ses alabilmiş :(
  • geniş ekran, gri kasa telefunken tv.de vardı bu set. sevdiğim bir amcamda vardı. pc den doğru aktara yaptığınıza emin misiniz? ilmiyoruz bunun dışında niye çalışmaz? fazla bir numarası yok çünkü.
  • valla ikili gruplayıp soketle bile bağladım 5.1 olarak ama yok aynı sokete 5.1 creative takıyorum çalışıyor bu sistemde tık yok tamda o sistem iste aklıma gelen tek şey tvnin arkasında bir devre olabilme ihtimalinin gelmesi ama ne koyabilirler onu çözemedim
  • ben biraz araştırdım içinde büyük ihtimalle centerdan gelen bir sinyal algılama devresi var o yüzden başka yerde çalışmıyor. fişe taksakta anfiye elektrik gelmiyor stand-by konumunda sürekli ne zaman tv den geçiş yaptınız o zaman aktif konuma geçiyor yani ne ses kartı nede anfiye gerek var onu bir şekilde iptal etmek gerekli burda 40-50 lira fiyat çektiler.
  • konunun başında aktif sub demişsin fakat içini açıp anfiyi kontrol edersen aktif gibi gözüksede inaktif konumda elektirik yok fişten gelen elektrik önce süzücü yada algilayıcı gibi bir devreye gidiyor daha sonra anfi ve suba dağılıyor tvden gelen sinyal yada ne gerekliyse o gelmeden sürekli stand-by konumunda
  • yaptım arkadaşlar fakat 5,1 yerine 4,1 çalıştırdım ama 5,1de yapacagım sistem center a 4.5 volt girmesiyle aktif oluyor tv den center a 4.5 volt geliyor. bilgisayara ön arka sub bağlayıp center girisinede 4.5 volt verdim mi sistem çalışıyor hemde sorunsuz. centera hem ses hemde voltaj girişi yapılması gerekli ama direk bağlayınca bilgisayarada voltaj gideceği için simdilik bağlamadım onun için bir devre gerekli sanırım
  • Baslıktan dolayı duzeltmek istedim.

ANFİ yanlıs bir terimdir.

AMFİ dogru terimdir:

A M P L İ F İ K A T Ö R
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.