Şimdi Ara

Amfi Önerisi Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir gitar alıyorum yanına da amfi almaya karar verdim fakat bu konuda bilgim oldukça sınırlı o yüzden yardım edebilirseniz çok sevinirim. Çok pahalı bir şey olsun istemiyorum maks. 600 civarı. Çalacağım tarzlar metal, rock, classic rock ve blues. Amfiyi sadece odamda kullanacağım yani performans gibi bir durum söz konusu değil. Zaten apartman ortamında olduğum için sesi çok açmayacağım, açamayacağım. Araştırdığım kadarıyla Roland Cube serisi önerilmiş ve beğenilmiş. Sesi çok açamayacağım için lambalı amfilerden uzak durmak istiyorum ama tabii ki istediğiniz öneriyi yapabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler...

• Blackstar ht1r combo guzel bir seçim olur lambalı olmasına ragmen kısık seslerde de saglam performans veriyor. Bununla beraber dediğiniz gibi roland cube ler de iyidir fakat metal tonları daha baskın gibi blues a gitmeyebilir bence, ancak blackstarda da cok muthis bir drive yok gibi ( metal icin ). Ya da bulabilirseniz peavey vypyr 30 w harika bir amfi ancak ulkemizde birazcık pahalı.
  • Ev için Blackstar HT-1R Combo'dan başka amfi düşünme bile derim. Bu fiyat seviyesinde en mantıklı seçim olur. Düşük ses seviyelerinde bile tatmin edecek düzeyde sesi. Eğer tünele veya herhangi bir müzik markete gidip deneme şansın varsa gidip kendin dene. Sonuçta herkesin zevkleri beklentileri farklıdır.

• Teşekkürler hepinize. Hepiniz aynısını önerdiğinize göre bayağı iyi olmalı. Ama bir iki şüphem var onları sorayım. Öncelikle sesi çok kısık açacağım ve öğrendiğime göre lambalı amfilerin asıl olayı yüksek seslerde çıkardıkları sesler. İkincisi de metal tonları iyi midir? Gitarım pek metal gitarı değil o yüzden amfi önemli (HSS Fender Strat[Meksika]), metal tonları iyi midir? Yani öyle ne bileyim inanılmaz bir ses beklemiyorum zaten ama güzel olursa iyi olur. Listeme ekledim mutlaka deneyeceğim.

Orijinalden alıntı: BayPorsuk

Teşekkürler hepinize. Hepiniz aynısını önerdiğinize göre bayağı iyi olmalı. Ama bir iki şüphem var onları sorayım. Öncelikle sesi çok kısık açacağım ve öğrendiğime göre lambalı amfilerin asıl olayı yüksek seslerde çıkardıkları sesler. İkincisi de metal tonları iyi midir? Gitarım pek metal gitarı değil o yüzden amfi önemli (HSS Fender Strat[Meksika]), metal tonları iyi midir? Yani öyle ne bileyim inanılmaz bir ses beklemiyorum zaten ama güzel olursa iyi olur. Listeme ekledim mutlaka deneyeceğim.

Genel olarak kısık sesle daha düşük performans alınıyor ama lambasızdan daha iyi her halükarda.Gitarın ile de yeterli tonu alabileceğini düşünüyorum.Belki bir Lamb of God tonu gibi sert ton yakalayamazsın ama seni çok rahat tatmin edecek metal tonları alırsın diye düşünüyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=5ig0YRCKods

Şu videodaki arkadaş ta HT1R+Marshall kabin ile Fender Strat kullanmış.Aklında birkaç şekil belirir en azından ton için.

• Bir de lamba değişimi gibi durumlar varmış biraz gözümü korkutuyor açıkcası.
    Amfi önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkürler hepinize. Hepiniz aynısını önerdiğinize göre bayağı iyi olmalı. Ama bir iki şüphem var onları sorayım. Öncelikle sesi çok kısık açacağım ve öğrendiğime göre lambalı amfilerin asıl olayı yüksek seslerde çıkardıkları sesler. İkincisi de metal tonları iyi midir? Gitarım pek metal gitarı değil o yüzden amfi önemli (HSS Fender Strat[Meksika]), metal tonları iyi midir? Yani öyle ne bileyim inanılmaz bir ses beklemiyorum zaten ama güzel olursa iyi olur. Listeme ekledim mutlaka deneyeceğim.

Kullanıyorum memnunum.Drive'ı da gayet güzel kısık seste de gayet yeterli. %10 seste kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler ikinize de. Ben beğendim açıkçası, gidip deneyeceğim yakın zamanda. Şu lamba değişim olayı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bir de çok soru sordum kusura bakmayın ama Ankara'da oturan varsa güvenilir ikinci el amfi satan bir dükkan biliyor musunuz? Amfimi mümkünse ikinci el almak istiyorum.

Çok teşekkürler ikinize de. Ben beğendim açıkçası, gidip deneyeceğim yakın zamanda. Şu lamba değişim olayı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bir de çok soru sordum kusura bakmayın ama Ankara'da oturan varsa güvenilir ikinci el amfi satan bir dükkan biliyor musunuz? Amfimi mümkünse ikinci el almak istiyorum.

Lambaların ömrü ortalama 8000 saat olarak biliniyor.Bu da her gün 5 saat çalsan 4,5-5 yıla falan denk gelir.Lambaların fiyatı da ülkemizde genel olarak 40-300TL arasında.Sıfır amfinin üzerindeki lamba da genelde 50-60TL kalitesinde oluyor.

• HT1 gayet güzel. Kötü tarafları combo olanın hoperlörünün 8" olması, üzerinde EQ bulunmaması ve genel olarak pedallarla iyi anlaşabilen bir amfi olmaması. Ankarada sırmalı grubunun gitaristi deniz sayman combo olanı 400TL ye satıyırdu bikaç ay önce. Satıldımı bilmiyorum.

Lamba değişimi gözünü korkutmasın. Uygun lamba aldığın takdirde ampul değiştirir gibi değiştirebilirsin.

Classic rock için ideal bi amfi. Metal muff ile drive tonları iyileşiyor ama ne kadar uğraşırsan uğraş metal müziğe uygun bi yapısı yok. Zaten uygun olmadığı için sonradan metal müziğede uygun HT1 Metal HT5 Metal serisini çıkardılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim şüphem metal tonlarını iyi alabilir miyim? Yani iyiden kastım çok güzel bir şey olmasına gerek yok beni idare etse yeter. Ki zaten minik ton farklılıklarını fark edebilecek düzeyde değilim pek. Ankara'da ikinci el alabileceğim dükkan tarzı bir yer biliyor musunuz kişiden kişiyeden çok dükkandan almayı tercih ediyorum, neden bilmiyorum. Biraz saçma bir soru olmuş olabilir o yüzden kusura bakmayın ama daha önce Ankara'da gitar alışverişi yapmadım o yüzden bilgim sıfır.

Son sorum olarak dediğiniz bu metal varyasyonu iyi midir? Blues, classic rock çalabilir miyim metalın yanında? Yoksa başka önerileriniz nelerdir?

Hocam benim şüphem metal tonlarını iyi alabilir miyim? Yani iyiden kastım çok güzel bir şey olmasına gerek yok beni idare etse yeter. Ki zaten minik ton farklılıklarını fark edebilecek düzeyde değilim pek. Ankara'da ikinci el alabileceğim dükkan tarzı bir yer biliyor musunuz kişiden kişiyeden çok dükkandan almayı tercih ediyorum, neden bilmiyorum. Biraz saçma bir soru olmuş olabilir o yüzden kusura bakmayın ama daha önce Ankara'da gitar alışverişi yapmadım o yüzden bilgim sıfır.

Son sorum olarak dediğiniz bu metal varyasyonu iyi midir? Blues, classic rock çalabilir miyim metalın yanında? Yoksa başka önerileriniz nelerdir?

Her tarzı çok rahat çalabilirsiniz.Kesinlikle fazlasıyla tatmin edecektir.Maalesef Ankarada bildiğim bir yer yok.Sıfır ürünler için mydukkan.com tavsiye ederim.Ama ikinci el hakkında yardımcı olamayacağım.

• Bence metal muff ile kullanıldığında idare etmesine eder tabiki ama bu idare etme durumu kişiden kişiye değişeceği için benim veya başkasının idare eder yorumuna aldanıp sakın denemeden almayın...

Ben ankarada sadece 2.el alıp satan bi dükkan bilmiyorum. Müzik marketlerin çoğu ikinci el satıyorlar ama orayada senin benim gibi kişiler getirip bırakıyor. Üstüne bide mağaza belli bir komisyon ekliyor tabiki. İlla ben fazladan para vericem diyosanız hemen her müzik markette ikinci el ürün bulabilirsiniz. Kızılayda hatay sokağa bi bakın...

Metal versionu ile bluesda çalmır classic rockda çalınır..

• Hocam ben zaten normal dükkanlarda 2.el bulunur mu diye sormuştum ama zaten ona da cevap vermiş oldunuz. Dükkanlardan 2.el almanın sadece daha pahalıya mal olacağını biliyorum benimki de salaklık işte ama yeterli deneyimim olmadığından mıdır nedir öyle kişiden kişiye 2.ele pek sıcak bakmıyorum. Tamamen benim sorunum yani yapacak bir şey yok. Ayrıca teşekkür ederim cevaplarınız için. Metal versiyonun ikinci ellerine bakayım bir 100tl daha pahalı sonuçta olmadı birkaç ay erteler öyle alırım amfiyi. Uygun fiyata bulursam alırım. Bu arada konu dışı olacak ama oldu ki amfiyi hemen almadım bu gitarı PC'ye bağlama işi nasıl oluyor acaba? Yani özel kablo, alet falan mı lazım nasıl oluyor o iş? Bir de programlar vs. konusunda pek cahilim gitar için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ekstradan aldığım bir ses kartım yok ama anakartım üst düzey bir anakart.

Hocam sağ olun her şey için uygun fiyata bulursam 2.el alırım yoksa 1-2 ay sonra alırım.

Rica ederim.

• Jak küçültücü ile mikrofon girişinden bağlıyorlar ama rezalet oluyor. Hiç uğraşmaya değmez... Kayıt yapmıycam sadece bi amfi alana kadar iadere etsin diyorsanız en pratik çözüm rocksmith realtone cable. Türkiyede nerdeyse bi amfi fiyatına satıyor çakallar ama yurtdışında 25 30 dolar fiyatı var. Türkiyeye gönderim yapan bi siteden isteyin kapınıza kadar gelir 1-2 hafta içinde. Gümrükte falanda takılmaz. Amfi alınc,a aldığınız fiyata rahatlıkla satabilirsinizde. Kablonun bi ucunu gitara bi ucunu usbden pcye takıp amplitube veya guitar rig programları ile kullanabilirsiniz. Son derece pratik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 6 Temmuz 2014; 23:29:28 >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.