Şimdi Ara

Amfi devresi Güç arttırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    büyük bi ev sinema sisteminin wooferi üzerinde marka yok. öğrenmek için hoparlörü kasasından söktüm arkasında 100w 1ohm yazıyor sadece. daha önce 6000w lık ev sinema sistemi vardı ona bağlamıştım evden bass verdimmi karşı komşunun vitrinindeki bardaklar devriliyordu :)
    ondan daha küçük bi LG wooferim var 200w 4ohm yazıyor o çok kaliteli bass vermiyor anladım ki olay watt la bitmiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamim2

büyük bi ev sinema sisteminin wooferi üzerinde marka yok. öğrenmek için hoparlörü kasasından söktüm arkasında 100w 1ohm yazıyor sadece. daha önce 6000w lık ev sinema sistemi vardı ona bağlamıştım evden bass verdimmi karşı komşunun vitrinindeki bardaklar devriliyordu :)
    ondan daha küçük bi LG wooferim var 200w 4ohm yazıyor o çok kaliteli bass vermiyor anladım ki olay watt la bitmiyor :)

tabi bitmiyor. ayrica netteki su yuksek omajli hoparlor takarsaniz daha yuksek bass alirsiniz diyenlere de duyrulur bak adam 1 ohmluk woofer e sahip. o wooferin onlu arkali fotosunu cekip gonderir misiniz:-)
    ayrica lg deki wooferden ses gelmiyorsa ya hoparlor adidir ya kolon ya da kolonun birlesim noktalarinda sizinti vardir. ya da siz yeterli gucte amfi ile beslememissinizdir.
    bu arada 100 watt diyerekten rastgele baglamauyiniz. hatta kendi amfisinden baska bir seyle beslemeyiniz,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• adamim2 kullanıcısına yanıt
    ev sinema sisteminde 1 ohmu çalıştıran anfiyi merak ettim çogu profosyeneller ile mininum 2 derken sizdeki 1 olmalı enterasan geldi. 1 yanında 6 da olmasın sakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

ev sinema sisteminde 1 ohmu çalıştıran anfiyi merak ettim çogu profosyeneller ile mininum 2 derken sizdeki 1 olmalı enterasan geldi. 1 yanında 6 da olmasın sakın.

omaj ile profesyonelitenin alakasi olmaz. ne yani 8 ohm 12.5 watt olsa olmayacak mi?
    1 ohm woofer oldugu gibi 32 ohm tweeter daiyasada bolca var.
    ama profesyoneller genelde enrrji sapmasi vs olmasin diye tum hoparlorleri ayni omajda tutuyor. 8 ohm woofer 8 ohm tweeter vs.

• profosyenele örnek http://labgruppen.com/ 0.5 ohm hp yaptın bunu ne ile çalıştıracaksın hepsi bi yana enerji sapması nasıl tanımdır...
  • enerji sapmasi, bizde standart tweeter var. ve cpgu ses sistemimizde tweeter in yedigi enerji ve omaja katkisi onemsenmez. oysa ki o tweeter da bir miktar enerji yer. ve omaji degistirir. amfi normalde tek surucu ile diyelim 4 ohm 20 watt besleme yapigyor. ama sen 16 ohm birntweeter taktin. devre 30 watt beslenebilir oldu. al sana enerji sapmasi:-) oysa bu gibi seyler bizde pek onemsenmez. eski tasarimlarla ugrasan kisiler bu tip uygulamalara denk gelir. bende vardi boyle bir takim. 8 ohm 80 watt west marka woofer ve 8 ohm 80 watt sinevox tweeter.
    ama pek onuzorlayamadim,
    elimde baska tip hoparlorler vardi. tek basina cok fazla zorlayamazken tweeter ekleyince biraz daha yuksek ses acabildim. ama tabi hoparlorden gelen ses degismedi. tweeter da biraz etki etti. ki cidden cok cok az bir farkti,
    zaten bu kadar dusuk oldugu icn gunumuzdepek dikkat edilmez. adam koymus normal hoparlore tweeter.

• ben demedimki o omajda hoparlor rahat surulur
    zaten dedim ya kendi amfisinden baska seyle surme. sorun cikar diye. mesajlarimi okursan gprursun zaten.
    hani 2 ohm falan olsa belki ama 1 ohm inanilmaz dusuk bir deger. amfiyi cok cok asiri zorlar.

• kabinler tasarım esnasında herşey hesaplanır ona görede filitre tasarımı yapılır ben o kelimeyi kullanan birini duymadım. 1 ohmda çalışan cihazı görmek lazım.
  • Düşük ohm hoparlörler çok rahat sürülebilir. Ona uygun ampli devresi yapılırsa olur, hatta amplinin çıkışında
    2 transistör varsa ve paralel transistör sayısı 10 + 10 yapılırsa bu ampli devresi 5 tane 1 ohm hoparlörü
    çalıştıracak güce sahip olur. Bu dediklerim transistörlü ampli için geçerlidir.Entegreli ampliler de 2 ohm dan aşağı inemez. 12 cm bir fan ampli devresini soğutursa 1 ohm hoparlörü belki çalıştırabilir.
  • transistor sayisindan bahseden arkadasim transistor sayisi ile omajin alakasini cozemedim.
    kabin filtresi esnasinda eskiden ama yillar once tweeter da hesaba katilirdi. ama artik katmiyor genelde insanlar.
    terim baska bir seydi ama aklima grlmiyor ben de uydurdum:-)
    piyasadaki 1000 watt amfiler yani oto amfiler zaten 1 ohm 250 watt rms genelde zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 8 Mart 2015; 20:25:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

tabi bitmiyor. ayrica netteki su yuksek omajli hoparlor takarsaniz daha yuksek bass alirsiniz diyenlere de duyrulur bak adam 1 ohmluk woofer e sahip. o wooferin onlu arkali fotosunu cekip gonderir misiniz:-)
    ayrica lg deki wooferden ses gelmiyorsa ya hoparlor adidir ya kolon ya da kolonun birlesim noktalarinda sizinti vardir. ya da siz yeterli gucte amfi ile beslememissinizdir.
    bu arada 100 watt diyerekten rastgele baglamauyiniz. hatta kendi amfisinden baska bir seyle beslemeyiniz,

Amfi devresi Güç arttırma
     Amfi devresi Güç arttırma

• quote:

birde alimde araba ekolayzer var çıkışları 4*50w orjinal çakma değil bundaki toplam 200w tek çıkıştan almanın yolu varsa diğer projemi iptal edebilirim
    ekolayzer 2 çıkışlı olup 4 e paylaştrılmış olabilir,,gerçek 4 çıkışlı eq lar (20-30w) ise, bende birtane 2 çıkışlı var, 60-70w,, teybi sollayıp geçiyor. fader potu ile 4 e bölünüyor.
    Sağdece iki çıkışı birleştirebilirsiniz fakat şartları var.. ses çıkışlarının eksisi mutlaka (GND eksi) hattında olmalı. tabi bu birleşimi yapmak için poweramplifier bridge devresi gerekmekte >http://www.classdaudio.tk/index.php?page=5 yadahttp://320volt.com/wp-content/uploads/2008/04/faz_tersleyici_devre.gif
    anfilerin özellikleri birebir aynı olmalı, en ufak malzemesine kadar..
    Biz bu 1 ohm hoparlörü neden ölçmüyoruz, kaç ohm 1 ohm hoparlörü, 4 ohm ile beslemek anfiyi ve hoparlörü sıkıştıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Mart 2015; 11:53:17 >

• kullandigim westlere ne kadar benziyor:-)
    ama onlar daha guclu idi.
    baska amfi ild kullanmayiniz bence. watt tutturamazsiniz. ya cok az ses alirsiniz ya amfi asiri yuklenir. kendi amfdisine devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

quote:

birde alimde araba ekolayzer var çıkışları 4*50w orjinal çakma değil bundaki toplam 200w tek çıkıştan almanın yolu varsa diğer projemi iptal edebilirim
    ekolayzer 2 çıkışlı olup 4 e paylaştrılmış olabilir,,gerçek 4 çıkışlı eq lar (20-30w) ise, bende birtane 2 çıkışlı var, 60-70w,, teybi sollayıp geçiyor. fader potu ile 4 e bölünüyor.
    Sağdece iki çıkışı birleştirebilirsiniz fakat şartları var.. ses çıkışlarının eksisi mutlaka (GND eksi) hattında olmalı. tabi bu birleşimi yapmak için poweramplifier bridge devresi gerekmekte >http://www.classdaudio.tk/index.php?page=5 yadahttp://320volt.com/wp-content/uploads/2008/04/faz_tersleyici_devre.gif
    anfilerin özellikleri birebir aynı olmalı, en ufak malzemesine kadar..
    Biz bu 1 ohm hoparlörü neden ölçmüyoruz, kaç ohm 1 ohm hoparlörü, 4 ohm ile beslemek anfiyi ve hoparlörü sıkıştıtır.

neden ölçmüyoruz derken. nasıl ölçebilirim mesela ?

• quote:

kullandigim westlere ne kadar benziyor:-)
    baska amfi ild kullanmayiniz bence. watt tutturamazsiniz. ya cok az ses alirsiniz ya amfi asiri yuklenir. kendi amfdisine devam.

keşke orjinal amfisi elimde olasa yada bulabilsem bi arkadaştan almıştım wooferi amfisini bulamadık. üzerinde marka yazsaydı bulabilme şansım olurdu en azından ne kadar güç gerektiğini öğrenebilirdim

• quote:

quote:

kullandigim westlere ne kadar benziyor:-)

keşke orjinal amfisi elimde olasa yada bulabilsem bi arkadaştan almıştım wooferi amfisini bulamadık. üzerinde marka yazsaydı bulabilme şansım olurdu en azından ne kadar güç gerektiğini öğrenebilirdim

buna entegre amfi olmaz. bence bilenbirisine guc amfisi yaptir- bd serisi guc transistorleri ile guclu bir amfi sart.
    cok yuksek voltajli bir sey olmasin. 12 volt 1 ohm direnc olursa yanilmiyorsam en kotu 90 watt rms amfi yapilabilir. ki uygun fiyat da olur.
    bd serisi bir transistorlu amfi tasarlanmali. woofer oldugu icin class d de olabilir. entegre hic mi olmaz? bildigim en zayif omajli entegreler 2 ohma dusuyor, 1 ohma duser. ama cok iyi sogutma yapman gerekir. ben 8 ohm amfiyi 4 ohm arti tweeter surdum felegi sasti.
    sen dua wt benim west gibi degiller. 8 ohm 80 watt rms power. sirf tweeter i 55 liraya mal oluyor namissizlarin. amfi bulamiyorum lan:-)
    @Emin-Firtina nin bahsettigi omaj olcme icin degisik aletler lazim. verdigi faz tersleme iyi bir devre. is gorur.
    yalniz ustat. bu devreyi ben de ullanacam ama elimde o transistor yok. 9014 transistor olur mu acaba ben emin olamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

devre stereomu yoksa 2+1 mi.. 2+1 ise entegrelerin drekt girislerini kullanin,, aradaki bass ve tizz kesicileri iptal edin, sesin tamanini hoparlorunuzden alirsiniz..
    devre stereo ise hoparlor kablonuz ince ise degistirin,, devreye blok kondansatoru 2200 ise 6800 takin,, entegre karsiliyorsa datasindan bakip 12v yerine max voltajdan 2v az verin, mesela 15v..
    yada bunlari bir kenara birakip,, 12v 2*35w tda7375 yapin... yada 2*40w daha kalitelisi varda, aklima gelmiyor,,,. hoparlorunuz 1 ohmmu,, yoksa yalnismi yazdiniz..

ustat ben 7377 kullandim bir ara. arkadas la4182 kadarbile ses vermiyor.
    7375 daha mi iyidir. soyler misin?

• zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    ben hangisi daha guclu tam bilmiyorum,, datasheetde birisi 35w max, digeri 40w max diye okudum ama aklim karistigina gore tda7375 dataya gore guclu olabilir.. la entegrelerinin kılıflari bunlara gore buyuk. mesela ka8210 2*8w olmasina ragmen,, tda7377 ye gore gucu hemen hemen ayni olsada basslar daha çevik.. bende pek anlamadim. siz belki birkac anfi denemissiniz, ben fazla denemedim,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • datada 7377 daha yuksek wattli. 7375 25 watt 7377 30 watt veriyor. ama yine de cok guc alamadim. bilmiyorum la4182 kopru yapinca oldurdu resmen onu.
    ama iste 73xx in cok az pasif elemana ihtiyaci var, o hos.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.