Şimdi Ara

Amerikaya gitmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Orada yaşamak istiyorum. Orada yaşamak için ne yapmalıyım? Türkiyede ne okumalıyım?


    Yada kısa sürelide olsa dil eğitimi almak istiyorum. Ne yapmalıyım gidenlerden yardım bekliyorum.



  • ABD'De de bi elma 1400 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kisilikli adam -- 28 Mayıs 2014; 20:28:06 >
  • South parka gel cok seker bir kasaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napcan kanka amerikada bişey yok taşı toprağı güzel türkiyem cCc
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mz~

    Orada yaşamak istiyorum. Orada yaşamak için ne yapmalıyım? Türkiyede ne okumalıyım?


    Yada kısa sürelide olsa dil eğitimi almak istiyorum. Ne yapmalıyım gidenlerden yardım bekliyorum.




    Merhaba

    Eğer orada bir tanıdığınız yoksa işiniz biraz zor diyebilirim.Çok az ingilizceniz varsa oraya gittikten sonra zaten mecbur kalıp ingilizcenizi baya bi geliştirirsiniz zaten.Benim size tavsiyem orada kalıcı olucaksanız eğer hemen bir greencard başvurusunda bulunun.Eğer kazanırsanız oraya gittikten 5 yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunup oranın vatandaşı olabiliyorsunuz.Size kısaca bilgi veriyim :).Türkiyeden tamamen farklı bir kültür.Maaşlar bizdeki gibi aylık değil, haftalık Ücretlendirme ise saate gore. Saati 7$ dan çalışıyorsunuz mesela.Haftada ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok kazanıyorsunuz. Tabi bu ücretten eyalete gore değişen vergiler kesiliyor. Daha sonra ödediğiniz vergileri geri alabiliyorsunuz. Maaşlar genelde 2 haftalık çek olarak veriliyor.

    O yüzden cep harçlığı miktarı ilk başlarda zorlanmamanız için önemli.Telefon fiyatlandırması da farklı.Birisini aradığınız zaman hem siz hem de aradığınız kişi ücret ödüyor. Kontörünüz bittiği zaman sizi arayamıyorlar bile! Dijital merhamet yok yani:)) Kazandığınız miktar Türkiye’ye göre çok görünse de harcamanız da o oranda oluyor.Ev kirası, yemek masrafı,ulaşım,çamaşır yıkamak masraflar arasında en çok yekün tutanları.Arabanız yoksa çok zorlanıyorsunuz.Bir olay olduğu zaman 5 dakikadan kısa bir sürede polis,ambulans ve itfaiye olay yerine geliyor.Alışık olmadığımız bir durum değil mi?

    Yaşadığınız kültür şokunu ne kadar kısa sürede atlatırsanız o kadar yararınıza.Ben çok kısa süre önce gitme fırsatı buldum.Orada yaşayan dayım beni ısrarla çağırması sonucu gitmiştim.Ama sonrasında dayanamayıp geri döndüm =).İngilizcem bayağı bi gelişti bunu inkar edemem ama yaşanılmayacak kadar zor bir ülke kişiden kişiye değişir tabi.
    Amerika’da herşey tüketim üstüne kurulmuş.Paran kadar yaşayabiliyorsun. Zor bir durumun olsa Türkiye’de yardımına koşulacağını bilirsin ama Amerikada böyle birşey yok.Adamlar herşeyden para kazanıyor.Zaman eşittir para kavramı kültürlerinin bir parçası.Zaman kaybı olmasın diye kahvaltıyı yolda yürürken sosisli sandviç ve kahve ile yapıyorlar.

    Bizde öyle mi? Yağ. bal. domates. peynir. zeytin. Ve demleme çay tabi ki!Oraya gidince hepsinin değerini daha çok anlıyorsunuz. Dedik ya zaman eşittir para diye; arabada diş fırçalayanları ya da sakal traşı olanları(usturayla değil tabi!)görürseniz şaşırmayın..

    Benim sana söyleyebileceğim şeyler bukadarla sınırlı değil tabi başımdan geçen bir çok olay var =)).Ama kısa tutmak istedim.Tercih senin,ama ne yaparsan yap gidip görmeni isterim.İnsana çok ama çok şey katıyor.En başta değişik kültürler tanıma fırsatı verdi bana:).Ameirkan kültürünün yanısıra, Polonya, Bulgaristan, Venezuella, Slovakya gibi ülkelerin kültürlerini tanıdım.Trakya şivesiyle İngilizce konuşan Bulgarları dinlemek gerçekten keyif vericiydi.İnsanın aklına Beyaz’ın Hüsmen Ağa tiplemesi geliyor:))
    Yine uzattım ama aklıma geldikçe yazasım geliyor =).Senin sorduğun tarihten bu zamana baya bir süre geçmiş ama gitmediysen eğer yazımı inş okursun.Aklında bir şeyler oluşturur azda olsa.Teşekkür eder iyi günler dilerim.




  • obama elinde kırmızı halıyla bekliyor


  • Gifi sonuna kadar izle bedeva çift kişilik bilet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acilen amerikaya gitmem lazım
    7 gün önce açıldı
    amerikaya gemi ile gitmek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.