Şimdi Ara

Amerikadayım İnternet Üzerinden Sizce Neler Almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , şuanda Amerikada yaşıyorum ve internetten sizce şunu şunu kesin almalısın Türkiyede bu korkunç pahalı dediğiniz ne var internet üzerinden siparişte ? Türkiyeye dönene kadar stok yapayım diyorum.

Örneğin Saat çok severim hangi sitelerden alışveriş yapmalıyım. Hangi Satıcının ürünleri iyidir ?

Saat dışında önerebileceğiniz ney var ?

• Nezaman dönüyorsunuz? Saat Tommy Ürünleri ve tabiki Iphone olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    Yaz sonu gibi döneceğim , iphone allahın emri zaten geçen sordum 740 dolar mı neydi iphone 7 plus alıcam 4-5 tane sınır yokmuş :)

Neden özellikle Tommy Saat örneğin guess , armani , diesel falan uygun değilmi fiyatları araştırma yapma fırsatım olmadı pek bakacağım ama çakma falan olur mu ondan şüpheleniyorum.
  • EgeBeyiniz kullanıcısına yanıt
    Sınır yokmuş kim dedi, yılda 1 adet telefon getirebilirsin. 7 tane telefonla havaalanında yakalanırsan 6 tanesini gümrüğe bırakmak zorunda kalırsın sonra.
    Burada kullanmayacağın gereksiz teknolojik şeyler alma. Belki fotoğraf makinesi kamera vs alabilirsin. Elinin altında Ebay var araştır bak.
  • Valla arkadaşım 1 ay önce döndü türkiyeye 4 tane götürdü 1 tanesi cebinde diğerleri valizde sıkıntı yaşamadım dedi onun yalancısıyım :D
  • Bestbuy'da güzel indirimler var, onlardan alınabilir; bir de yakalanırsa o telefonlar kalır orada:

Soru: Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?
    Cevap: Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir. Yabancı misyon mensupları için bu sınırlama söz konusu değildir. Cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları ve kaydın yolcunun Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 120 gün içinde yapılması gerekmektedir. Kayıt işlemlerine ilişkin bilgilere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinden ulaşılması mümkündür. (http://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Merkezi-Cihaz-Kayit-Sistemi)

http://www.bestbuy.com/site/clp/microsoft-event/pcmcat1479294951472.c?id=pcmcat1479294951472&ref=P10T12R103&loc=BODY&CampaignID=822477

• quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

Bestbuy'da güzel indirimler var, onlardan alınabilir; bir de yakalanırsa o telefonlar kalır orada:

Soru: Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?
    Cevap: Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir. Yabancı misyon mensupları için bu sınırlama söz konusu değildir. Cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları ve kaydın yolcunun Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 120 gün içinde yapılması gerekmektedir. Kayıt işlemlerine ilişkin bilgilere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinden ulaşılması mümkündür. (http://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Merkezi-Cihaz-Kayit-Sistemi)

http://www.bestbuy.com/site/clp/microsoft-event/pcmcat1479294951472.c?id=pcmcat1479294951472&ref=P10T12R103&loc=BODY&CampaignID=822477

Hocam bu bahsedilen, yurtdışından getirilip Türkiyeye kaydettirip kullanma olayını anlatıyor gibi geldi bana. Bu arada bavula koymamanızı öneririm telefon, laptop, gibi pahalı cihazlarınızı, çalınabilir. Çok örnek var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NINE kullanıcısına yanıt
    Gayet net getirme sınırını anlatıyor işte. 2 takvim yılında bir tane telefon getirme hakkı var; o kadar. Gerisi yasal değil.
    O sıkıntı yaşamamış olabilir ama piyango bu sana da çıkabilir. Ben olacakları söyledim. İstersen valizi telefonla doldur.
    Ayrıca burada kullanılacaksa pasaporta kayıt ettirilmeli o da 1 tane olabiliyor. Sonra burada 6 tane pasaport ararsın kayıt için.
    Kimsenin yalancısı da olma, madem Amerika'da yaşama/çalışma/okuma vs imkanı buldun bunu iyi değerlendir. Öyle 4-5 telefon getireyim satayım derdine düşme.
  • Yaşama çalışma okuma imkanı buldun demişsin de oradan 4-5 telefon satıp para kazanma derdinde olduğumu nereden çıkardın kazanacağım 3-4 bin tl para , yazımı iyi okumamışsın anlaşılan saatlerden bahsettim satmak için değil kendim için olduğunu göreceksin . Ayrıca ülkeye soktuğum telefonların kayıt edilmesini gerektiğini biliyorum 1 tane kayıt edileceğini de o benim sorunum.

Hemen atar yapmışsın, kötü bir şey mi dedik. Ne güzel işte bir çok kişinin hayali Amerikaya gitmek, keyfini çıkar eğitimini tamamla. Kendime ne alayım diye soru mu olur. Kimse seni tanımıyor ki, nerden bilelim telefon getirme konusuna hakim olduğunu. Satmayacaksan 4-5 tane iPhone 7 yi hayrına eşe dosta mı alıyorsun, her neyse.

• Evet kendime ne alıyorum diye soru olur ki sormuşum ; örnekte vermişim mesela saat seviyorum saat önerebilirsiniz manasında tabi sen bunu anlayamadığın için hala daha laf kalabalığı yapıyorsun.

Ayrıca satmayacaksan iphone 7 yi hayrına eşe dosta mı dağıtıyorsun demişsin ya aynen öyle eşe dosta alıyorum şaka değil cidden öyle aile ve dostlar değeri 740 dolarla ölçülemez ama en azından teknolojik olarak en değerli hediyelerden biri.

Çevremizde çok fazla yurtdışına çıkan olduğundan kayıt etme mevzusu da basit.

Yani kısaca anlayacağın iphone dan gelecek para benim burada ki 1 haftalık harcamam. Şimdi sessizce uzaklaş senle ilgili dm atan arkadaşa cevap atayım . Merak edersen " Bırak Su Saçmalayanı Kardeşim" diye başlıyor mesajının konusu adam gibi adam açıklama yapmış senin gibi zırvalamamış.
  • NINE kullanıcısına yanıt
    Şifreli valiz kullandığım için sorun olmuyor kardeşim ama tavsiyen için teşekkür ederim. Bana kanunu atmışsın yine de teşekkür ederim fakat ben zaten avukatlık yapıyorum Türkiye de kanunları muhtemelen senden daha iyi biliyor ve takip ediyorum.

Yıllık yasal sınırdan kastı devlete kendi pasaportun ile kayıt işlemi senin yurtdışından getireceğin telefondan bahsetmiyor.

Saygılar.
  • Ne halin varsa gor bize ne senin saatinden iphone nundan.

• Comodore84 kullanıcısına yanıt
    Hayırdır sana ne oluyo birader :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.