Şimdi Ara

Amerikadan ev sinema sistemi almak...!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amerikadan gelecek elektronik ürünlerde voltaj çevrimi konusunda çok değişik şeyler yazılıyor. Forumda pek çok mesajda değişik tavsiyeler var ben aktif usb hub kullanıyorum Amerikadan gelme, basit bir 110/220 adaptör ile sorunsuz çalışıyor.

Yine ABD den ps3 aldım onda da sorun yok daha önce yazıldığı gibi.

Bu kadar laftan sonra sadede geleyim, Amerikadan ev sinama sistemi getirtmeyi düşünüyorum. Onkyo, şu sıralarda 400$ ben alırken ne kadar olur bilmem ama buranın dörtte biri olacağı kesin gibi.

Doğal olarak 110v 60hz çalışıyor 650 watt güç harcayacağı yazıyor broşüründe.

110/220 volt işi tamam da 50/60 hz işi nasıl olacak, aletin sürekli 50hz ile çalışması bir sorun yaratır mı, performansında (ses vb) bir fark oluyormu ? Alınacak çevirici tam 650W mı olacak yoksa yine forumda yazıldığı gibi daha yüksek mi olmalı? daha güçlü çevirici cihaza zarar vermez mi?

50/60hz çevirici diye arayınca hep profesyonel çihazlar geliyor, ev kullanımına uygun hem 220/110v hem 60/50hz ayarlaması yapan voltaj düzenleyicili (Regülator) çevirici varmıdır bilinen ?

Benzer cihazları kullanlar varsa çözümlerini yazarlarsa sevinirim.

• Bende Amerikadan amfi receiver getirteceğim galiba . Denon2808, Onkyo Tx-SR805 , veya 705 olabilir. Fakat arkadaşımızın dediği gibi 110/220 Volt konusu gerçekten kafamı karıştırıyor.Ama ABD fiyatlari ve TÜrkiye fiyatları arasında gerçekten dağlar kadar fark var.

Ayrıca uluslararası garanti belgesi düzenletme gibi bir şansımız olabiliyormuş. Dışarıdan amfi receiver alirsak bu belge Türkiye yide kapsarmi acaba? ? Daha önce bu şekilde bir garanti belgesi alan varmi?
  • 110-120 volt bir cihaz için uluslararası garanti düzenlemeniz mümkün değil bence.

Ancak Üniversal cihazlar için bu tip garantiler mevcuttur. mesela Projektörler gibi. Onlar 110- 240 çalışıyorlar. Ben bir infocus getirmiştim 5 gün içinde arızalandı. Türkiye'deki yetkili servisi 250USD lik bir parçasını ücretsiz değiştirdi.

Bence Amfi gibi yüksek akım çeken ve ses kalitesinin ön planda olduğu bir cihazı alıp burada çevirici ile falan kullanmak pek doğru gelmiyor bana .

Sonucunda sesi etkilemesinden korkarım. hatta dinlerken acaba ses etkileniyormu diye şüpheyle yaklaşırım.
  • Bende garanti düzenlenemeyeceğini düşünüyorum. Ama zaten bu durumda garanti biraz arka planda kalıyor. Şansa göre artık ucuz olsun derken daha fazla masraf çıkabilir belki.

Ses kalitesi muamma, kullanan birisi net bilgi verebilir. Ama bu tür ürün kullanan yok herhalde forumda veya değişik yerlerde bahsedildiği için kimsenin konuya cevap verme isteği yok sanırım.

Neyse, eğer alırsam deneyerek göreceğim artık.

Aslında, Amazondan başka alışveriş yaparken dikkatimi çekti, indirimli olduğu için. Onkyo HT SR-800 modeli, 7+1 DTS, Neo6, HDMİ vb. bir sürü özellik 400 küsür dolara idi.

Benim aradığım, PS3, PS2, bilgisayar'ı aynı anda bağlayabileceğim, artı olarak TV ses çıkışlarınıda bağlayacağım, stero sesi 5+1 veya 7+1 hoparlöre dağıtabilen dekoder'li bir set. DTS neo, matrix veya CMSS, adı markasına göre her ne ise öyle bir sistemi olan bir decoder yani.

Creative DDTS100 tam oluyor ama bulmak mümkün değil. Logitech Z5500 iyi gibi ama bağlantılardan tam emin olamadım, forumdaki konusu 300 küsür sayfa içinden çıkmak mümkün değil.

Elbette iyi bir reciever ve hoparlör takımı işi çözebilir ama maliyet iyice fazlalaşıyor o zaman.

• Benim bildiğim kadarıyla Hz değiştirmek kolay değil.
    bu tip cihazlar var tabiki ama pahalı. receiveri Türkiye'den 2 kez aldıracak kadar pahalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eloir

Benim bildiğim kadarıyla Hz değiştirmek kolay değil.
    bu tip cihazlar var tabiki ama pahalı. receiveri Türkiye'den 2 kez aldıracak kadar pahalı

Doğru, hep pahalı, pro. cihazlar var. 60 Hz ile çalışan bir cihaz 50Hz ile uzun süre çalışınca da ne olur meçhul.....
  • Bu konu daha önce tartışıldı ekteki linkte bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_21386616/mpage_1/key_step%2Cdown%2Ctransformer//tm.htm#21646630
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Bu konu daha önce tartışıldı ekteki linkte bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_21386616/mpage_1/key_step%2Cdown%2Ctransformer//tm.htm#21646630

Teşekkürler. Anladığım kadarıyla, transformer ile kullanmak mümkün ama 50/60 hz meselesi sürekli korkulu rüya gördürecek gibi, ya ses bozulursa vb diye.

İnternette çeşitli forumlarda hep aynı örnek var frekansla ilgili, Amerikadan alınan elektrikli saat Avrupada geri kalır frekans yüzünden. Anfi'de mutlaka bir performans azalışı olacaktır ama belkide kabul edilir düzeyde kalır.

İlgilenenlere teşekkürler, buradan, yukarıda bahsettiğim şekilde bağlantı seçenekleri olan uygun fiyatlı bir set almak daha cazip gibi.

Amerika işi cesaret işi, astarı yüzünden pahallıya gelmesi ihtimali var bu konuda.

• 50hz 60hz dert değil, video için NTSC PAL dert. Bu cihazlardaki power supply 50HZ 60HZ mevzusunda sıkıntı yaratmıyor.

Önüne trafo falan koymak çok sağlıklı bir iş değil tabi ama kifayetli bir trafo yaptırırsan güç de sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

50hz 60hz dert değil, video için NTSC PAL dert. Bu cihazlardaki power supply 50HZ 60HZ mevzusunda sıkıntı yaratmıyor.

Önüne trafo falan koymak çok sağlıklı bir iş değil tabi ama kifayetli bir trafo yaptırırsan güç de sıkıntı olmaz.

Diğer cihazların sadece ses bağlantılarını reciever'a bağlayıp video bağlantılarını TV ye bağlarsak PAL/NTSC sorununu aşabiliriz sanırım. Reciever PAL sinyalleri geçirmeyecektir.

İnternetten araştırdığımda yine Amerika kaynaklı trafo satan yerler vardı, bazı cihazlar hem trafo/çevirici hemde regülatör özellikli zaten adamlar büyük elektronik cihazları avrupada kullanmak için diye satıyorlar.

Buradan yaptırmak daha iyi bir çözüm sanırım, anladığım kadarıyla siz benzer bir cihazı kullanıyorsunuz. Trafonun gücü ne olmalı, örneğin benim baktığım sistemin kılavuzunda Amerika için 120v 60hz 5,9 A, diğerleri için 230v 50hz 670 watt yazıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.