Arkadaslar size soyle bir sorum olacak. Ben su an amerikadayim ve ipod 4 bugun itibariyle tanitildi. ben de 1 tane ipod 4 almak istiyorum. acaba turkiyeye donerken bana hava alaninda sorun cikartirlar mi? Bununla ilgili bilgisi olan arkadaslar ne olur yardim etsin 320 dolar bosa para vermek istemiyorum =) simdiden tesekkurler
eğer sen getireceksen mac bile getirebilirsin,valize koyup ayrıca olmadı aldıktan sonra kutudan çıkart cebinde getir ama ona bile gerek yok
DOSTUM MADEM ÖYLE BİTANE BENİM İÇİN İPHONE4 32 GB GETİRİRMİSİN.TABİİ Bİ FİYAT SÖYLE ONA GÖRE ANLAŞALIM...
her üründen 3 er tane getirebilirsin sorun yok. 2şer valizde 1 er cebe koyarak. yani 2 mac 3 iphone 3 ipod getirebilirsin sorun çıkmaz.
İstersen ordaki gorevliye bak bu yeni cikti trde yok daha ne guzel alet falan diyip cebine koyup gecebilirsin hic bi sorun olmaz
Ben dun tokyodan geldim 1 macbookpro, 1 ipad, 2 netbook, ve 2000$ degerinde cesitli elektronik vardi yanimda en ufak sorun olmadi valizime bile bakmadi kimse sadece tax free aldigim icin japonyadan cikis yaparken satin aldigim magazada pasaportuma fatura zimbalamislardi onu aldi polis ben cikis yaparken o kadar yani alabilirsin hicbi sorun olmuyor ama arkadaslarin dedigi gibi adet olarak 3'u asmamak gerek bu arada ben kisisel kullanim icin aldim satmak icin degil belki o yuzden sorun olmadi cunki cogunun kutusunu actim..
bi kere 1 tane aldigin hicbirseyden gumruk mesuliyetin olmaz. Heleki ipod da hicbisey olmaz. fazla alicaksanda havaalaninda yakalanmadigin surece sorun yok! bende abd deyim son giden arkadasim 8 iphone, 3 ipad , 3 tanede macbook goturdu. Dediklerine gore yakalansaymis direk hapse girermis kacakciliktan. Ama yakalanmadi cok sukur
Yardımlarınız için teşekkrüler. bir sorum daha olacak. Ben burdan aldığım elektronik aletlerin tax (vergi) ını geri alabilecek miyim hava alanında yada herhangi başka bi yerde? çünkü bazısı alıcaksın hava alanından bazısı da alamazsın öyle birşey yok diyo ama yasal oalrak usa vatandaşı olmadığımız için bize o parayı geri vermeleri lazım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: zabadey
Yardımlarınız için teşekkrüler. bir sorum daha olacak. Ben burdan aldığım elektronik aletlerin tax (vergi) ını geri alabilecek miyim hava alanında yada herhangi başka bi yerde? çünkü bazısı alıcaksın hava alanından bazısı da alamazsın öyle birşey yok diyo ama yasal oalrak usa vatandaşı olmadığımız için bize o parayı geri vermeleri lazım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.
efsanedir o.. sadece belli bir yerden geri alınıyor diye duymuştum ben de. yani lla o havalimanından ülkeyi terkedeceksin. kesin bilgim yok malesef. hiç geri alan da görmedim..
arkadaşım ben ocak ayında miami'deydim.havalimanında ki görevli kadın amerika'dan çıkarken aldığın ürünün vergisini geri alamazsın demişti.Sadece Florida için mi geçerli dediğimde hayır tüm eyaletler için demişti...
bende avrupadan gelirken tax free ile catır catır alıyordum ama amerıkadan cıksta bende alamadım..bende arkadas gibi florida cıkıslıydım ama heryer aynıymıs..gecen senede chicago da denemıstım yıne fıyasko...bu arada gumrk sorun olmaz..2 ser tane al ıstedgınden paran varsa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme