Şimdi Ara

amerikadan araç getirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
37.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadango


    quote:

    Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

    Ülkemize 2.el araç getirip trafiğe kaydettirebiliyormuyuz?

    Türkiye plakası alabiliyormuyuz?


    Siz galerici değil misiniz?


    Evet fakat yurt dışından 2. el araba getirilmesi konusunu bilmiyorum

    daha önce böyle birşeyde yapmadık.

    Yapan arkadaş varsa bizede anlatsın.
  • 2008 model 0km mercedes s550 icin ornek veriyorum...
    amerika fiyati = 85.000 dolar

    arac 0 yasinda oldugu icin amortisman degeri %100 alinir..

    85.000us * 100/100 = 85.000us

    arac 2000kg den agir oldugu icin 230euro ( yaklasik 350us )

    85.000us + 350us = 85.350us

    arac 2000cc ustu oldugu icin %84 luk vergi diliminde

    85.350us * 84/100 = 71.694us otv...

    Kdv Matrahi icin elde edilen degerler toplanir..

    85.350us + 71694us = 157.044us Kdv Matrahi

    Kdv degeri icin Kdv Matrahi * %18 alinir..

    157.044us * 18/100 = 28.268us Kdv..

    Devlete odenecek vergiler toplami...

    71.694us + 28.268 = 99.962us


    kisaca Amerika dan 85.000us verip aldiginiz 2008 mercedes s550 i gumrukten iceri sokmanin bedeli 100.000us...bu yasal kismi...bi de bu araci TR e sokmak icin muhatap oldugunuz kisilerin kisisel ihtiyaclari vardir...bazilarinin acil bi miktar nakite ihtiyaci olur, bazilari TR de bulamadigi ! 117 ekran full hd lcd veya baska turlerde beyaz esyalari arabayi getirirken yaninizda ya da baska turlu nasil temin ederseniz artik sizden rica! ederler, bazilarinin annesinin gozleri rahatsizdir ameliyat olmasi gerekiodur vs. gider de gider ama ihtiyaclar hic bitmez...baska arac icin hesaplayamam iyi geceler....




  • ALmanyada 2 litre araç 55 bin euroluk fiyatı olan araç tr ye gelse ne kadara patlar ?
  • Arkadaşlar her aracın bir CIF değeri vardır. CIF= Cost+Insurance + Freight. Yani, bir malın satış fiyatı + taşıma parası + taşıma sırasındaki riskler için yaptırılan taşıma sigortası. Bunların üçünün fiyatının toplamı aracın CIF değeridir. İthal edilen malların cif değerleri maliyede liste halinde kayıtlıdır. Bu listeler malın fiyatında bir değişiklik olduğu anda güncellenir. Şayet o malın aynısından daha önce ithal edilmişse cif değeri listede kayıtlıdır. Hatta şunu da söyleyeyim, arabalardaki her bir aksesuarın ayrı cif değeri vardır. Elektrikli ayna, CC, dijital klima, alüminyum jant vs.vs. İkinci el mallar önünden cif değeri üzerinden yaş için belli bir oranda indirim yapılır.

    3 yaşına kadar olan araçları cif değeri üzerinden ötv, kdv ve plaka masraflarını ödeyerek tr'de kaydettirebilirsiniz. Genelde aracın alış fiyatı, tr'ye nakliye masrafı, ötv ve kdv'si, plaka masrafı falan derken araç tr'deki ikinci el fiyatıyla aynı fiyata gelir.

    01.01.1996'dan beri gümrük birliği üyesi olduğumuz için AB ülkelerinden gelen mallara gümrük vergisi uygulanmaz.




  • Selam arkadaşlar benim çok farklı bir konuda sorum olacaktı ben amerika dan veya başta almanya olmak üzere avrupanın herhangi bir ülkesinden replika ferrari yada lamborghini getirmeyi düşünüyorum böyle birşey mümkün mü prosedür nedir arabanın vergileri donör araba üzerinde mi kesilecek yoksa ferrari fiyatları baz alınarak mı veya sadece body kiti yurt dışından alıp arabayı burda türkiyede toparlamam mümkün mü?
  • arkadasım almanya dan mıtsubıshı getırdı aracın degerı 5000 cıvarıydı burada neredeyse araba kadar para ıstedıler dıye kızılaya bagısladı
  • amerikadan 1992 model pontiac firebird, 6000cc motor hacmi araba getirtebilir miyim, amerika satış fiyatı 10bin dolar diyelim?
    bu 3 yaş olayı nedir? benim getirtmek istediğim araç 20 yaş diye getirtemeyecek miyim?
    CIF değeri, ötv, kdv, gümrük vergisi vb. masrafları ne kadar olur??
  • Cok ciddi kar edilecek bir prosedur degil. Yani attigin tas urkuttugun kurbagaya degmez. Bir dolu da gereksiz burokrasi ve yasal durum var ki...insanlarin bu isten uc kurus kar edeyim derken yillarca hapis yattigini da unutmayalim. Ornegi Tanju Colak'tir.

    Cok karli bir is olsa galericiler bu isi baskasina birakmaz.
  • eger araç getirme hakkın yoksa zarar bile girebilirsin. araç getirme hakkını da orada oturma izni olanlara veriyorlar . yanlış hatırlamıyorsam permi hakkı deniyor. aslında benim almanyada amcam filan var baya kalabalıklar onlaar getirtebilirim 1 tane ancak türkiyeye kesin dönüş yaparlarsa veriyorlar bu hakkı. vs. vs. vs .gibi bir sürü saçma sapan vergi almayı zorunluluk haline getrmek için yapılan işler.
    en güzeli ne biliyormusunuz millet 1 sene boyunca 0 km araç almayacak (2, el fiyatları tavan yapar ama onuda değiştirmeyeceksin) bakın nasıl ötv filan kalkıyor. bakın 2 ay gerçekten ihtiyacı olmayanlar harici arabaya binmesin kimse nasıl düşüyor fiyatlar. ama bizim insanımız çok zengin '' ben doktorum ben mühendisim ben şuyum ben buyum , ben çalışan bir bayanım , ben şu kadar ara kazanıyorum dolmuşa otobüse binemem '' diye kubarması sonucu fiyatlar buralara geldi. sonra buraya gelip millet '' yok efendim benzin şu kadar oldu , yok efendim avrupadaki şu araç şu kadar bizde bu kadar '' e sebebi sensin, sebebi benim . karı koca çalışıyor ikisinde de 50'şer-60'şar bin liralık araba sonra gelip burada yok benzin fiyatları çok yüksek , vergiler çok yüksek falan filan. almayacaksın 0 km araba almayacaksın sürekli yakıt. ben 1,5 aydır yakıt almıyorum . benim arabam az yakıyor şuan 30 litre lpg ile ş.içi 300 km yol yapıyor oda en fazla 70 lira yapar ama almıyorum . niye boşuna para saçayım ki etrafa .
    off konu saptı biraz ama kusura bakmayın bu tarz konularda çok sinirleniyorum . herşey para oldu artık annemi hastaneye götürüyorum 15 lira doktor parası alıyor devlet birde ilaç başı 3 lira birde ilacın %20'si, annemin şekeri, kalbi,damar tınanıklığı,bel fıtıgı vs.vs. gibi bir sürü hastalıgı var ayda en az 7-8 doktora gidiyoruz . her doktor 15 lira her ilaç 3 lira artı %20 ilaç parası, yeter bıktım usandım artık bu ülkeden de yönetimden de milletin bu vurdumduymaz tavrından da . yemin ediyorum avrupanın en kötü ülkesi bile bizden daha iyi şartlarda yaşıyor ufakcık bir fırsatım olsa koyup gidecegim




  • konuyu okudum amerikadan araç getirme başlık ama hiç bir şey anlamadım almanya'dan falan bahsetmişler.

    ben şimdi amerika'dan escalade getirtmek istesem ayrıntıya girmeden masrafı ne kadara çıkar bilen arkadaş varmı. yani amerika'dan araç getirmiş birisi var mı?
    escalade fiyatı amerika'da 75 bin dolardan başlıyor 2012 model burda 260 bin dolar. bu nasıl bir farktır anlamıyorum. bu aracı getirmek karlı olurmu getirme masraflarından tutunda yaktığı yakıt ve alınan vergi bakımından. bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    konuyu okudum amerikadan araç getirme başlık ama hiç bir şey anlamadım almanya'dan falan bahsetmişler.

    ben şimdi amerika'dan escalade getirtmek istesem ayrıntıya girmeden masrafı ne kadara çıkar bilen arkadaş varmı. yani amerika'dan araç getirmiş birisi var mı?
    escalade fiyatı amerika'da 75 bin dolardan başlıyor 2012 model burda 260 bin dolar. bu nasıl bir farktır anlamıyorum. bu aracı getirmek karlı olurmu getirme masraflarından tutunda yaktığı yakıt ve alınan vergi bakımından. bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    o araca zaten %86 civarında sadece ötv ödüyosun, bunun dışında %10 gümrük 4 %18 kdv yi ekle.
    + yasal prosedürler.
    anlamamakta haklısın çünkü bu gayet normal. basit bi mantıkla bu işi çözebilirsin. bu tamamen devletlerin politikasından kaynaklanıyor. hadi amerikalı yada avrupalı kendi aracı satılsın diye dışardan gelen araca yüksek vergi uyguluyor, lan bizim üretimini yaptığımız araç mı var ki bize böyle giydiriyosunuz ?

    abd de fiat 500 ün fiyatı 13 bin $ gel gör ki 2003 corvette fiyatı 11 bin $ çok komik dimi :)

    adamlar abd de honda s2000 leri 30 bin $ civarında satıyor, yani onlarda vergi uyguluyor dışardan gelen araca ama onların kini anlıyoruz, kendi üretimleri satılsın. ama biz ? biz napalım ?

    10 bin $ bedeli olan bi araca 18 bin € dünyanın başka hiç bi yerinde ödenmiyor emin olun.




  • En masrafsızı, fakat en uğraştırıcısı;

    Araçla yurda giriş yapılacak, araç itna ile dişsiz timsaha çevrilecek ücra ve (mümkünse tanıdık görevlilerin olduğu) bir gümrük sahasına araç terk edilecek. Yani devlete hibe edilecek. Daha sonra ihale usuluyle araç gümrükten yasal olarak satın alınıp, sökülen dişler daha itinalı biçimde araca takılacak, aracın trafiğe kaydı yapılacak.

    Ben bu yöntemi ciddi olarak uygulamayı düşünüyorum. Tek bilmediğim; TC vatandaşı olarak, yurtdışına çıkıp araç alıp gelebilir miyim? Yabancı ülkelerde araç almanın yasal prosedürü nedir? Hele ki, araç bir daha o ülkeye dönmeyecek! Bu durumdaki yasal presedür de önemli.

    Yani;

    1-) Yurtdışına çıkılacak,
    2-) İstenen araç alınacak,
    3-) Yurda girilecek,
    4-) Araç itina ile işe yaramaz havasına sokulacak,
    5-) Araç gümrüğe terk edilecek,
    6-) Araç gümrükten ihale usulu ile satın alınacak,
    7-) Araçtan sökülen aksamlar araca takılacak,
    8-) Trafik kayıt işlemleri yapılarak araç trafiğe çıkarılacak.

    gibi...

    Bir TC vatandaşı olarak bu işlemleri yapmanın yasal presedürünü bilen, özellikle yurtdışına çıkıp araç alıp gelmek ve aracın o ülkedeki kaydının düşürülmesi konusunu bilen lütfen yardımcı olsun.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

    En masrafsızı, fakat en uğraştırıcısı;

    Araçla yurda giriş yapılacak, araç itna ile dişsiz timsaha çevrilecek ücra ve (mümkünse tanıdık görevlilerin olduğu) bir gümrük sahasına araç terk edilecek. Yani devlete hibe edilecek. Daha sonra ihale usuluyle araç gümrükten yasal olarak satın alınıp, sökülen dişler daha itinalı biçimde araca takılacak, aracın trafiğe kaydı yapılacak.

    Ben bu yöntemi ciddi olarak uygulamayı düşünüyorum. Tek bilmediğim; TC vatandaşı olarak, yurtdışına çıkıp araç alıp gelebilir miyim? Yabancı ülkelerde araç almanın yasal prosedürü nedir? Hele ki, araç bir daha o ülkeye dönmeyecek! Bu durumdaki yasal presedür de önemli.

    Yani;

    1-) Yurtdışına çıkılacak,
    2-) İstenen araç alınacak,
    3-) Yurda girilecek,
    4-) Araç itina ile işe yaramaz havasına sokulacak,
    5-) Araç gümrüğe terk edilecek,
    6-) Araç gümrükten ihale usulu ile satın alınacak,
    7-) Araçtan sökülen aksamlar araca takılacak,
    8-) Trafik kayıt işlemleri yapılarak araç trafiğe çıkarılacak.

    gibi...

    Bir TC vatandaşı olarak bu işlemleri yapmanın yasal presedürünü bilen, özellikle yurtdışına çıkıp araç alıp gelmek ve aracın o ülkedeki kaydının düşürülmesi konusunu bilen lütfen yardımcı olsun.

    Saygılar.



    güzel bir yöntem. dene bence. yurdışından araç getirilir o sorun değil. sen gidip getirsen belki sıkıntı olur ama almancı bir akraban varsa olur. bizim akrabalar almanyadan araçla gelip bırakıyorlar bazen. sorun olmaz. almanya aracın peşine düşmez yani. aracı takip edicek halleri yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

    En masrafsızı, fakat en uğraştırıcısı;

    Araçla yurda giriş yapılacak, araç itna ile dişsiz timsaha çevrilecek ücra ve (mümkünse tanıdık görevlilerin olduğu) bir gümrük sahasına araç terk edilecek. Yani devlete hibe edilecek. Daha sonra ihale usuluyle araç gümrükten yasal olarak satın alınıp, sökülen dişler daha itinalı biçimde araca takılacak, aracın trafiğe kaydı yapılacak.

    Ben bu yöntemi ciddi olarak uygulamayı düşünüyorum. Tek bilmediğim; TC vatandaşı olarak, yurtdışına çıkıp araç alıp gelebilir miyim? Yabancı ülkelerde araç almanın yasal prosedürü nedir? Hele ki, araç bir daha o ülkeye dönmeyecek! Bu durumdaki yasal presedür de önemli.

    Yani;

    1-) Yurtdışına çıkılacak,
    2-) İstenen araç alınacak,
    3-) Yurda girilecek,
    4-) Araç itina ile işe yaramaz havasına sokulacak,
    5-) Araç gümrüğe terk edilecek,
    6-) Araç gümrükten ihale usulu ile satın alınacak,
    7-) Araçtan sökülen aksamlar araca takılacak,
    8-) Trafik kayıt işlemleri yapılarak araç trafiğe çıkarılacak.

    gibi...

    Bir TC vatandaşı olarak bu işlemleri yapmanın yasal presedürünü bilen, özellikle yurtdışına çıkıp araç alıp gelmek ve aracın o ülkedeki kaydının düşürülmesi konusunu bilen lütfen yardımcı olsun.

    Saygılar.



    güzel bir yöntem. dene bence. yurdışından araç getirilir o sorun değil. sen gidip getirsen belki sıkıntı olur ama almancı bir akraban varsa olur. bizim akrabalar almanyadan araçla gelip bırakıyorlar bazen. sorun olmaz. almanya aracın peşine düşmez yani. aracı takip edicek halleri yok.

    Yine de o ülke için bir yasal prosedür vardır, karpuz alıp gelmeye benzesemese gerek :) .

    Benim devam eden bir projem var. Bunun için bir aracı ciddi olarak getirmeyi (yada getirtmeyi) düşünüyorum.

    Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar


    quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

    En masrafsızı, fakat en uğraştırıcısı;

    Araçla yurda giriş yapılacak, araç itna ile dişsiz timsaha çevrilecek ücra ve (mümkünse tanıdık görevlilerin olduğu) bir gümrük sahasına araç terk edilecek. Yani devlete hibe edilecek. Daha sonra ihale usuluyle araç gümrükten yasal olarak satın alınıp, sökülen dişler daha itinalı biçimde araca takılacak, aracın trafiğe kaydı yapılacak.

    Ben bu yöntemi ciddi olarak uygulamayı düşünüyorum. Tek bilmediğim; TC vatandaşı olarak, yurtdışına çıkıp araç alıp gelebilir miyim? Yabancı ülkelerde araç almanın yasal prosedürü nedir? Hele ki, araç bir daha o ülkeye dönmeyecek! Bu durumdaki yasal presedür de önemli.

    Yani;

    1-) Yurtdışına çıkılacak,
    2-) İstenen araç alınacak,
    3-) Yurda girilecek,
    4-) Araç itina ile işe yaramaz havasına sokulacak,
    5-) Araç gümrüğe terk edilecek,
    6-) Araç gümrükten ihale usulu ile satın alınacak,
    7-) Araçtan sökülen aksamlar araca takılacak,
    8-) Trafik kayıt işlemleri yapılarak araç trafiğe çıkarılacak.

    gibi...

    Bir TC vatandaşı olarak bu işlemleri yapmanın yasal presedürünü bilen, özellikle yurtdışına çıkıp araç alıp gelmek ve aracın o ülkedeki kaydının düşürülmesi konusunu bilen lütfen yardımcı olsun.

    Saygılar.



    güzel bir yöntem. dene bence. yurdışından araç getirilir o sorun değil. sen gidip getirsen belki sıkıntı olur ama almancı bir akraban varsa olur. bizim akrabalar almanyadan araçla gelip bırakıyorlar bazen. sorun olmaz. almanya aracın peşine düşmez yani. aracı takip edicek halleri yok.

    Yine de o ülke için bir yasal prosedür vardır, karpuz alıp gelmeye benzesemese gerek :) .

    Benim devam eden bir projem var. Bunun için bir aracı ciddi olarak getirmeyi (yada getirtmeyi) düşünüyorum.

    Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

    Saygılar.


    O aracı sana bırakmazlar ihalede fiyat yükseltirler yada para ver girmeyelim derler.Kaldı ki aracı gümrüğe terkettiğin zaman hemen yarın ihaleyle satmıyorlar. En az birkaç sene bekliyor parkta.Sonra kaportası çürüyor arabanın ve boyası soluyor.Sahibinden de dikkat etmedinizmi gümrük girişli araçların %99 u güneş solmasından komple boyalıdır diye yazar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoviva

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar


    quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

    En masrafsızı, fakat en uğraştırıcısı;

    Araçla yurda giriş yapılacak, araç itna ile dişsiz timsaha çevrilecek ücra ve (mümkünse tanıdık görevlilerin olduğu) bir gümrük sahasına araç terk edilecek. Yani devlete hibe edilecek. Daha sonra ihale usuluyle araç gümrükten yasal olarak satın alınıp, sökülen dişler daha itinalı biçimde araca takılacak, aracın trafiğe kaydı yapılacak.

    Ben bu yöntemi ciddi olarak uygulamayı düşünüyorum. Tek bilmediğim; TC vatandaşı olarak, yurtdışına çıkıp araç alıp gelebilir miyim? Yabancı ülkelerde araç almanın yasal prosedürü nedir? Hele ki, araç bir daha o ülkeye dönmeyecek! Bu durumdaki yasal presedür de önemli.

    Yani;

    1-) Yurtdışına çıkılacak,
    2-) İstenen araç alınacak,
    3-) Yurda girilecek,
    4-) Araç itina ile işe yaramaz havasına sokulacak,
    5-) Araç gümrüğe terk edilecek,
    6-) Araç gümrükten ihale usulu ile satın alınacak,
    7-) Araçtan sökülen aksamlar araca takılacak,
    8-) Trafik kayıt işlemleri yapılarak araç trafiğe çıkarılacak.

    gibi...

    Bir TC vatandaşı olarak bu işlemleri yapmanın yasal presedürünü bilen, özellikle yurtdışına çıkıp araç alıp gelmek ve aracın o ülkedeki kaydının düşürülmesi konusunu bilen lütfen yardımcı olsun.

    Saygılar.



    güzel bir yöntem. dene bence. yurdışından araç getirilir o sorun değil. sen gidip getirsen belki sıkıntı olur ama almancı bir akraban varsa olur. bizim akrabalar almanyadan araçla gelip bırakıyorlar bazen. sorun olmaz. almanya aracın peşine düşmez yani. aracı takip edicek halleri yok.

    Yine de o ülke için bir yasal prosedür vardır, karpuz alıp gelmeye benzesemese gerek :) .

    Benim devam eden bir projem var. Bunun için bir aracı ciddi olarak getirmeyi (yada getirtmeyi) düşünüyorum.

    Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

    Saygılar.


    O aracı sana bırakmazlar ihalede fiyat yükseltirler yada para ver girmeyelim derler.Kaldı ki aracı gümrüğe terkettiğin zaman hemen yarın ihaleyle satmıyorlar. En az birkaç sene bekliyor parkta.Sonra kaportası çürüyor arabanın ve boyası soluyor.Sahibinden de dikkat etmedinizmi gümrük girişli araçların %99 u güneş solmasından komple boyalıdır diye yazar.



    Sayın @hoviva,

    Aslında, o durum bile benim için çok önemli değil; Daha önce de belirttiğim gibi, benim devam eden bir projem var.

    Yani, ben gelen araçtan alacağımı aldıktan sonra, gümrüğe terk etmişim, gümrükte çürümüş çok önemli değil, atı alan üsküdarı geçmiş olacak.

    Diğer türlü araç komple lazımsa, bu iş öyle gelişi güzel yapılmaz. Ön çalışma gerekir, ilgili, bilgili, yetkili kişilerle konuşulur anlaşılır vakit, zaman tespit edilir ve uygulamaya geçilir.

    Öyle, ''Saldım çayıra, Mevla' m kayıra'' mantığıyla bir şey olabileceğini pek sanmıyorum.

    Saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.