Şimdi Ara

AMERİKADAN ALINAN MACBOOKTA VERGİ VERCEZ Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bir arkadaşım amerikaya gidiyordu ben de fırsat bu fırsat macbook alayım dedim. almak istediğim modeli dün mağazada fiziksel olarak ta bir görmek için gittiğimde mağazadaki elemandan biraz bilgi istedim. benim hiç bilmediğim vergiden bahsetti. daha önce hesapta yoktu. aldığım model diyelim 1500 dolar ise üstüne bir de %10 vergi ödeyecekmişim. bildiğim kadarıyla avrupada falan vatandaş olmayanlardan yurt dışı çıkışlarında ülkeden aldıkalrı ürünleri beyan etmeleri halinde alınan vergi kadar miktar geri veriliyor. bu amerikada geçerli değil mi yoksa? bir de vergi var diyelim eyaletler arasında farklı oranlar oluyor diyenler var. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolchald -- 9 Eylül 2012; 9:38:14 >

• Dediğin olay tax free. Amerika'da aldığın eyalette varsa tabi ki geri alırsın vergiyi.
    Amerika Apple Store'dan aldığınız bir ürün için ortalama olarak %7 civarında vergi ödersiniz. Dediğim gibi bu eyaletten eyalete değişeceği için %0 da olabilir, %14'te. Genelde popüler şehirlerin vergi oranları daha yüksektir.
    Şu ana kadar Amerika'da Tax Free sistemine rastlamadım. Keza Global-Blue'nun sitesinde de gözükmüyor.

Tabii gidilen elektronik mağazalarda indirimler, kampanyalar olabilir. Mesela; BestBuy'dan MAC almak istediniz bir bakmışsınız vergi kadar indirim yazıyor. O zaman vergi vermemiş sayabilirsiniz kendinizi.

Avrupa'daki sistem ise daha farklı. Global Blue'nun bulunduğu mağazalardan (buna Apple Store dahil) alışveriş yaptıktan sonra Tax Free almanızı belirtirseniz bir form dolduracaksınız. Bu formu havaalanında verdiğiniz an size vergi ödemesini yaparlar; lakin kesinti alacaklardır. Mesela %18 vergi ödediyseniz %9.5 civarı vergi alırsınız gibi...

• california da vergiyi geri alamiyorsunuz. amazon dan alin bircok urunlerde vergi almiyor ve 25 dolar ustu 2 gun ucretsiz kargo var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.safa.s -- 9 Eylül 2012; 12:38:56 >
  • diyelim ki vergiyi ödemek zorunda kaldık. ben biraz araştırdım kanunlarına göre falan hakikaten vergi almamaları gerekiyor. O zaman yurtdışından teknolojik ürün getirttim demenin çok ta bi anlamı kalmıyor. kaldı ki böyle birşeyi şimdiye kadar sağda solda bi yerlerde okurduk. benim de dileğim olmaması yönünde ama varsa da yapcak bişey yok mecbur vergi miktarını da ödemek zorundayım.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • Amerikada kurallar farkli tax free denen olay yok sadece vergiler eyaletten eyalete degisiyor hatta az ararsan en az ve enyuksek vergili eyaletleri fln bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunu mecbur ödeyeceksiniz.

Ama amerikada tax free olayı yok. Yani aldığın ürünün vergisini geri alamıyorsun. Ben öyle biliyorum.

Ama avrupada tax free formu alıp aldığın ürünün vergisini iade ediyorlar.

NY'den macbook pro almıştım vergisini verdim ama fransadan aldığım iphone 4s den yaklaşık 80 euro vergi iadesi aldım havaalanında.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.