Şimdi Ara

AMERIKADA NE IS YAPABILIRIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serkisoför12

KER

HANEDE OR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ventriküler Fibrilasyon

Usmle tustan daha kolay bir sınavdır merak etme sadece dilden korkulduğu icin zor deniyor. Yerinde olsam tıp okuyup usmle ile giderdim çünkü abd guzel yer falan ama amele olmaya gidilmez burada doktorluk varken. Suç oranı falan haklısın ama zaten belli bir zamandan sonra hayatın bir rayina oturur ve izole bir cevrede yasamaya başlarsın. Dogru yanlış tartışılır ama bu yapilmayacak bir sey değil. Hekimligi yakma bence.

Haklisiniz hocam. Sanirim burada tipi bitirip gitmek daha mantikli. Ingilizcem b1 falan suan. Tip okurken bi andan ingilizcemi gelistirirsem usmlde de cok zorlanmam muhtemelen. Zaten tus da zor tek fark dil. O da hallolur. Aslinda Almanyaya denkligimiz var ama Almanca tip okunur mu tartisilir. Amerikada denklik yok zaten Abdde uniler parali burs imkani kisitli.

Biz de kendimizce hayat kalitemizi artirmayi amacliyoruz. Hani yanlis anlasilma olmasin

• Isvicre felan olsa neyse de Abd iyi bir yer değil.Amerikan rüyası fazla populer ülkemizde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganjamastic

Bu nasıl soru tıp okuyorsan tıp her yerde aynı tıp Amerika'da da yapabilirsin mesleğini. Sanarsın tarih okuyor

Keske emin olduktan sonra yazsaydiniz. Burada en iyi unide bile tip okuyan amerika avrupada 2. sinif doktor muammelesi gorur. Bitek muhendislikte var biraz denklik. Bence burda tip bitirip doktor ol.

• Buarada ben olsam doktor olup tr de birikim yapip amerikada bi restauran vs isletilebilir. Tutarsa doktor kadar kazandirir.

• Yav allah aşkına amerikayı iyice bilip öğrenmeden boş boş konular açmayın amerikadaki evsiz ve fakir kısım başka hiçbir ülkede yok

• Hocam oradaki sağlık sistemini iyi araştırmak gerek. Mesela oradaki arkadaşımın dediğine göre California'da doktorluk yapan biri New York'da yapamıyor gibi şeyler vardı. Her sistemiyle çok ilginç bir ülke

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

Usmle tustan daha kolay bir sınavdır merak etme sadece dilden korkulduğu icin zor deniyor. Yerinde olsam tıp okuyup usmle ile giderdim çünkü abd guzel yer falan ama amele olmaya gidilmez burada doktorluk varken. Suç oranı falan haklısın ama zaten belli bir zamandan sonra hayatın bir rayina oturur ve izole bir cevrede yasamaya başlarsın. Dogru yanlış tartışılır ama bu yapilmayacak bir sey değil. Hekimligi yakma bence.

Haklisiniz hocam. Sanirim burada tipi bitirip gitmek daha mantikli. Ingilizcem b1 falan suan. Tip okurken bi andan ingilizcemi gelistirirsem usmlde de cok zorlanmam muhtemelen. Zaten tus da zor tek fark dil. O da hallolur. Aslinda Almanyaya denkligimiz var ama Almanca tip okunur mu tartisilir. Amerikada denklik yok zaten Abdde uniler parali burs imkani kisitli.

Biz de kendimizce hayat kalitemizi artirmayi amacliyoruz. Hani yanlis anlasilma olmasin

Hocam paran olduğu zaman dünyanın her yerinde kaliteli hayat yaşıyorsun. Senin mesleğinde çok çalışırsan karşılığını alabileceğini sanıyorum. Çalış çalış çalış daha üniversitedeyken üniversite hastanelerine girebiliyorsun son senelerde sanırım oralara gir ileride yapmak istedigin meslek doktorluksa gününün her saati kendini doktorluk için geliştirebileceğin işler yap eğer amacın başka bir meslek yapmaksa atıyorum kendi işini kurmaksa sabırla doktorluk mesleğinden alacağın parayı aç kal sususz kal biriktir kendi istediğin işe başlamak için kullan. Tıpta durum nedir bilmiyorum eğer ne kadar emek verirsen ver karşılığını alamayacağın bir meslek olduğunu düşünüyorsan amerikaya gitmemek için bir neden yok. Burada kalır iyi paran olursa iyi parası olan insanların arasında yaşarsan amerikadaki avrupadaki refahı da insanların birbirine saygısı da güvenli mutlu hayatı da yaşarsın. Türkiye, Güney Afrika, Nijerya fark etmez hepsinde bu böyledir yüksek gelir grubunda olan insanların birlikte yaşadığı yerlerde avrupada amerikada olan her şeyi bulursun zaten. Ha mesela bana bakarsak iibf okuyorum mezun olunca gireceğim iş alacağım para belli, günün her saati çalışsam da türkiyedeki sistem bana karşılığını vermeye niyetli değil. Eninde sonunda "salla başı al maaşı" moduna dönmek zorunda kalacağım tek çıkış noktam kendi işimi kurup başarılı olmak onu yapmam için de yıllarca bu çarkta para biriktirmem gerekli ek işe girsem verecekleri para yol paramı karşılamaz. Ben bunun yerine gidip çalışkanlığımı amerikada gösterirsem sabah eğlence parkında, mcdonaldsda vs. çalışıp gece benzincide pompacı olsam sadece bu fedekarlık bile türkiyedeki birçok iyi meslegin kazandıgından fazla para kazanmamı sağlar ve birkaç yıl içinde bana emeğimin karşılığı olan sermayeyi getirir ve bu en alt tabaka işleri yapıyorken bile türkiyede en üst kesimin yakalayabildiği refah, medeniyet düzeyinde yaşarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nesalaksacmasorularbunlar

Yav allah aşkına amerikayı iyice bilip öğrenmeden boş boş konular açmayın amerikadaki evsiz ve fakir kısım başka hiçbir ülkede yok

Dostum merak etme Amerikayi yakindan biliyorum. Ailemden Amerikada yasayan var ki bu yuzden Amerikada yasama imkanim var diye konu actim. Siz kolay saniyosunuz sanirim Amerikaya gitmeyi. Oyle herkes gidemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

quote:

Hocam paran olduğu zaman dünyanın her yerinde kaliteli hayat yaşıyorsun. Senin mesleğinde çok çalışırsan karşılığını alabileceğini sanıyorum. Çalış çalış çalış daha üniversitedeyken üniversite hastanelerine girebiliyorsun son senelerde sanırım oralara gir ileride yapmak istedigin meslek doktorluksa gününün her saati kendini doktorluk için geliştirebileceğin işler yap eğer amacın başka bir meslek yapmaksa atıyorum kendi işini kurmaksa sabırla doktorluk mesleğinden alacağın parayı aç kal sususz kal biriktir kendi istediğin işe başlamak için kullan. Tıpta durum nedir bilmiyorum eğer ne kadar emek verirsen ver karşılığını alamayacağın bir meslek olduğunu düşünüyorsan amerikaya gitmemek için bir neden yok. Burada kalır iyi paran olursa iyi parası olan insanların arasında yaşarsan amerikadaki avrupadaki refahı da insanların birbirine saygısı da güvenli mutlu hayatı da yaşarsın. Türkiye, Güney Afrika, Nijerya fark etmez hepsinde bu böyledir yüksek gelir grubunda olan insanların birlikte yaşadığı yerlerde avrupada amerikada olan her şeyi bulursun zaten. Ha mesela bana bakarsak iibf okuyorum mezun olunca gireceğim iş alacağım para belli, günün her saati çalışsam da türkiyedeki sistem bana karşılığını vermeye niyetli değil. Eninde sonunda "salla başı al maaşı" moduna dönmek zorunda kalacağım tek çıkış noktam kendi işimi kurup başarılı olmak onu yapmam için de yıllarca bu çarkta para biriktirmem gerekli ek işe girsem verecekleri para yol paramı karşılamaz. Ben bunun yerine gidip çalışkanlığımı amerikada gösterirsem sabah eğlence parkında, mcdonaldsda vs. çalışıp gece benzincide pompacı olsam sadece bu fedekarlık bile türkiyedeki birçok iyi meslegin kazandıgından fazla para kazanmamı sağlar ve birkaç yıl içinde bana emeğimin karşılığı olan sermayeyi getirir ve bu en alt tabaka işleri yapıyorken bile türkiyede en üst kesimin yakalayabildiği refah, medeniyet düzeyinde yaşarım.

Hocam dediginize katiliyorum sonuna kadar. Evet Trde de paran coksa refah hayat surersin ama burada hastanede acilde goruyorum kendi gozlerimle. Hergun en az 2 3 kisi olay cikariyo hastanelerde. Doktora siddet sanilandan daha fazla. Doktorlor hastanelerden istifa etmeye basladi. Doktor haklari korunmuyo suan Turkiyede. Adamlar stajer ogrencilere hemsirelere bile saldiriyo. Oysa o insanlar bizler o adamin sagligi icin oradayiz. Onun icin cabaliyoruz ama 5dk bekleyemedigi icin saldirani mi dersin ailesinden biri vefat edincr doktoru suclayip oldurmeye calisani mi dersin butun akrabalarini toplayip kavgaya gider gibi ameliyathaneye gideni mi dersin. Durum cok fena. Tvlerde bizim gordugumuzun cook daha fazlasi var.

Yani ben insanlarin sagligi icin cabalarken hasta nankorce davranip bana saldiracaksa bu ulkede doktorluk yapmanin ne anlami kaliyor. Insanimiz uzerindeki cahilligi atarsa bilemem kalirim burada ancak bu sekilde devam ederse gerekirse 24 saat ders calisir USML ile Amerikada uzmanlik yapar orada calisirim.

Bakiyosun adama doktorun aldigi para bile dokunuyo. Yogunluk var hastanede adam 5dk bekleyemiyo benim paramla maas aliyosunuz bana bakmiyosunuz diyebiliyo sanki doktorlar vergi odemiyomus gibi. Olmek uzere olan hasta geliyo adam ben ilac yazdircam gidicem diyebiliyo. Abi durum cok kotu cidden midem bulaniyo onunde insan olurken bu kadar kendini dusunmek bu bencillik midemi bulandiriyo.

Acillerin durumu biliyosunuz zaten. Bakan kendisi dedi acile kiz bakmaya geliyolar diye. Gercek bunlar. Espri degil. Var boyle insanlar. Yaslilar zaman gecirmeye geliyor cunku egitim yok. Egitimden once ahlak da yok. Hicbir seyi yokken hastaneyi mesgul ettigini daha acil ihtiyaci olan birinin hakkina girdiginin farkinda degiller.

Saglik sistemiz 1. 2. 3. Diye bolunmus bizim. 1. Basamak saglik hizmeti saglik ocaklari
    2. Basamak saglik hizmetleri hastaneler
    3. Basamak sagli hizmetleri universite hastanelerir

Adamin basi agriyo grip olmus direk universite hastanesine basvurabiliyo. Oysa fsrkinda olsa 1. Basamaga gidip saglik ocaginda tedavi olsa bu kadar yogunluk da olmayacak.

Adamin ayagi burkuluyo rontgen cektirmek istiyo ne de olsa vergi veriyo ya kullanacak o aleti.

Adamin basi agriyo EMR cektirmek istiyo. Ne de olsa vergi veriyo alet onun sayilir.

Sonra ne oluyo zaten belli bi kullanim omru olan o aletlerin erkenden isi bitiyo. Atiyorum 100.000 cekimlik omru varsa hergun 100 cekim yapip 1000 gun dayanacakken hergun 1000 cekim yapip 100gun dayanir sonra milli hasilaya da zarar. O aletler cok pahali. Ayrica gereksiz yere uzayan bekleme siralari da cabasi.

Sozun ozu bu ulkede zengin olup refah yasamak sanilandan zor. Okuyarak zengin olmak zaten basli basina zor. Sonra doktor olup refah hayat surmek de zor. Anca insaat firmalarin olacak emrinde adamlarin olacak eger oyle zenginsen refah yasarsin.

Doktor da olsan siradan insansin.

• Bimden su al Amerikada sat.

• Ben de tıp okuyacağım senin gibi dusunuyorum ama usmle den geçmek asırı zor. her sey de başarılı olsan bile mezun olduktan sonra minimum 3 yıl turkiyede kalacaksın. Gidip asistan olup bitirdikten sonra vatandaşlık almak %100 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 3 Eylül 2016; 12:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

quote:

Orijinalden alıntı: serkisoför12

KER

HANEDE OR

Alıntıları Göster
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:47:17 >
  • burda okudugun universite orda denkliği yok amele olursun okuma yazma bilmeyen zencilerle çalışırsın

• ailenden biri olması sana orada oturma izni verecekleri anlamına gelmiyor ki ayrıca en fazla bulaşık yıkar pizza hamuru açarsın
  • Amerika, mesleği olan insan için harika bir yer olsa da tıp fakültesini bırakarak gitmeni önermem. Aziz Sancar gibi Türkiye'de tıp eğitimini bitir, ardından ABD'ye git.

Oradaki okullarda paralı lisans eğitimi çok gereksiz. Dediğim gibi burada eğitimini hakkıyla bitirirsen en iyi üniversitelerin kapıları açılır sana
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

quote:

Hocam dediginize katiliyorum sonuna kadar. Evet Trde de paran coksa refah hayat surersin ama burada hastanede acilde goruyorum kendi gozlerimle. Hergun en az 2 3 kisi olay cikariyo hastanelerde. Doktora siddet sanilandan daha fazla. Doktorlor hastanelerden istifa etmeye basladi. Doktor haklari korunmuyo suan Turkiyede. Adamlar stajer ogrencilere hemsirelere bile saldiriyo. Oysa o insanlar bizler o adamin sagligi icin oradayiz. Onun icin cabaliyoruz ama 5dk bekleyemedigi icin saldirani mi dersin ailesinden biri vefat edincr doktoru suclayip oldurmeye calisani mi dersin butun akrabalarini toplayip kavgaya gider gibi ameliyathaneye gideni mi dersin. Durum cok fena. Tvlerde bizim gordugumuzun cook daha fazlasi var.

Yani ben insanlarin sagligi icin cabalarken hasta nankorce davranip bana saldiracaksa bu ulkede doktorluk yapmanin ne anlami kaliyor. Insanimiz uzerindeki cahilligi atarsa bilemem kalirim burada ancak bu sekilde devam ederse gerekirse 24 saat ders calisir USML ile Amerikada uzmanlik yapar orada calisirim.

Bakiyosun adama doktorun aldigi para bile dokunuyo. Yogunluk var hastanede adam 5dk bekleyemiyo benim paramla maas aliyosunuz bana bakmiyosunuz diyebiliyo sanki doktorlar vergi odemiyomus gibi. Olmek uzere olan hasta geliyo adam ben ilac yazdircam gidicem diyebiliyo. Abi durum cok kotu cidden midem bulaniyo onunde insan olurken bu kadar kendini dusunmek bu bencillik midemi bulandiriyo.

Acillerin durumu biliyosunuz zaten. Bakan kendisi dedi acile kiz bakmaya geliyolar diye. Gercek bunlar. Espri degil. Var boyle insanlar. Yaslilar zaman gecirmeye geliyor cunku egitim yok. Egitimden once ahlak da yok. Hicbir seyi yokken hastaneyi mesgul ettigini daha acil ihtiyaci olan birinin hakkina girdiginin farkinda degiller.

Saglik sistemiz 1. 2. 3. Diye bolunmus bizim. 1. Basamak saglik hizmeti saglik ocaklari
    2. Basamak saglik hizmetleri hastaneler
    3. Basamak sagli hizmetleri universite hastanelerir

Adamin basi agriyo grip olmus direk universite hastanesine basvurabiliyo. Oysa fsrkinda olsa 1. Basamaga gidip saglik ocaginda tedavi olsa bu kadar yogunluk da olmayacak.

Adamin ayagi burkuluyo rontgen cektirmek istiyo ne de olsa vergi veriyo ya kullanacak o aleti.

Adamin basi agriyo EMR cektirmek istiyo. Ne de olsa vergi veriyo alet onun sayilir.

Sonra ne oluyo zaten belli bi kullanim omru olan o aletlerin erkenden isi bitiyo. Atiyorum 100.000 cekimlik omru varsa hergun 100 cekim yapip 1000 gun dayanacakken hergun 1000 cekim yapip 100gun dayanir sonra milli hasilaya da zarar. O aletler cok pahali. Ayrica gereksiz yere uzayan bekleme siralari da cabasi.

Sozun ozu bu ulkede zengin olup refah yasamak sanilandan zor. Okuyarak zengin olmak zaten basli basina zor. Sonra doktor olup refah hayat surmek de zor. Anca insaat firmalarin olacak emrinde adamlarin olacak eger oyle zenginsen refah yasarsin.

Doktor da olsan siradan insansin.

Doktorun işi diğer mesleklerden de zor, bana sınırlı etkisi olan medeniyetsizlikle ahlaksızlıkla karaktersizlikle sen meslek icabı her gün yüz yüze gelmek mücadele etmek zorunda kalacaksın. Dediğin gibi Türkiye'de ferah yaşamak için sadece zengin olmak da yetmiyor, çevrende de zengin insan olacak sonradan görmeleri saymıyorum ama kesinlikle kim ne derse desin burada(başka ülke görmedim) zengin=medeni. Bu ülkede iyi bir hayat istiyorsan çevren üst tabakadan insanlarla dolu olacak sen üst tabaka olacaksın hizmet verdigin/iş yaptıgın insanlar üst tabaka olacak geri kalanı eziyet. Amerika'nın avantajı da en alt tabakada olsan o medeniyet kurallarına uyacaksın uymazsan polis tepene biner, o ahlak kurallarına uyacaksın uymazsan toplumda anında dışlayacak bir mekanizma var. Her şeyin üstünde birşey olduğunu biliyorsun, ülkede herkesin üzerinde bir güç var ve buna uymuyorsan orada barınamıyorsun dolayısıyla burada sınavları en iyi şekilde geçerek ulaştığın doktorluk mesleğinde toplumun en alt kesimiyle uğraşmak durumunda kalacağından her günün bir mücadele olacak ama amerikada bir fast food restoranında patates de kızartsan çevrendeki bütün insanlar senin gibi alt tabaka işleri yapan insanlar da olsa türkiyede parayı bulanlarla çekildiğin gettoda yaşayacağın refahı yaşayacaksın.

Bir diğer önemli nokta da hak ettiğini alma durumu yani sen yıllarını verip doktor olduğunda karşılığında aldığın şeyden memnun olacak mısın karşılığında aldığın şey emeğine değiyor mu? Orada bir çocuk düşünelim hayatı boyunca annesinin bodrumunda yaşamış bir tip. Bu çocuk hayattan bir şey istediğinde tek yapması gereken kendi için birşeyler yapmaya karar vermek. Çocuk bir işe girer çalışır kısa sürede ailesinin bodrumundan çıkar kendine bir araba alır. O basit fedekarlık yani işe girip çalışmak ona kimseye ihtiyaç duymadan yaşama hakkı verir. Ama burada bir çocuk işe girip aynı fedakarlığı yaptığında aldığı para ona günlük masraflarını karşılama gücünü bile vermez. Ben günümün tamamını kendim için çabalayarak geçiyorum ama eninde sonunda ne kadar verirsem vereyim bu ülkede karşılığını alamayacakmışım gibi duruyor yani ne kadar başarılı olursam olayım hiçbir zaman takdir görmeyecegimi hak ettigimi alamayacagımı iş şucu bucu olmaya kalıcak çalışan insan sadece boşa fazladan emek vermiş olcak yatanla çalışan aynı hayatı yaşayacak diye düşünüyorum. Amerikaya gidip çift iş hem gündüz hem gece alt tabaka işlerde çalışmayı kalan zamanı da yine kendim için fedakarlıkla geçirmeyi daha mantıklı buluyorum çünkü bunu yaparsam karşılığında birşeyler alacağımı biliyorum en basitinden o karşılığı kısa vadede bile para olarak alacağımın garantisi var o paranın bir de yüksek alım gücü var.

Ama işin özüne gelirsek sizin amerikaya yerleşmekle alacagınız risk benimkinden fazla çünkü kalırsanız yapacagınız meslegi yapabilmek için emek vermişsiniz eğer işler beklediğiniz gibi gitmezse kaybedeceginiz şey daha fazla. Ben sizin yerinizde olsam önce bekleyip yazın work and travel'la amerikaya gidip çalışmaya başlar bekledigim gibi olup olmadıgını ögrenir sonra burdaki hayatımı geride bırakıp bırakmayacagıma karar verirdim. Çünkü vazgeçeceginiz meslek insanların hayallerini süsleyen bir meslek eger burada mezun olup orada yapma gibi bir şansınız varsa o seçenegi de değerlendirin. Böyle bir seçenek yoksa önce bir yaz gidip kararınızdan emin olun sonra karar verin. Okulunuzu bırakıp birkaç yıl amerikada yaşadıktan sonra dönüp kaldığınız yerden devam etme şansınız varsa herşey kötü gittiğinde bile kaybettiğiniz sadece birkaç yıl olur bu birkaç yılı da daha iyi hayat yaşamak için yaptığınız bir girişim olarak görürsünüz. Ama kesinlikle buranın deger yargılarından uzak karar verin türkiye'de kime sorsak "doktorluğu bırakıp amerikada eğlence parkında tren sürüyormuş gece de pompacılık yapıyormuş" diye ne düşüneceği bellidir çünkü türkiyede üniversite sınavıyla kazanılan en yüksek maaşlı mesleklerden biri doktorluktur onlar da doktor oldugunda herşeyin mükemmel olacağını düşünür ama eger aldıgın parayı ve alım gücü göz önüne alındıgında amerikada eglence parkında çalışmak türkiyeden daha iyi görünüyorsa ve yanında türkiyede sadece en üst tabakanın yaşayacağı refah seviyesinde medeniyet içinde yaşıyorsan doktorlugu bırakmak mantıklı bir seçim olabilir. Hem bugüne kadar vermiş olduğunuz emeği ne karşılığında riske atacağınızdan emin olun hem de kopmak istediginiz insanlar gibi düşünmeyin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.