Şimdi Ara

Amerika neden İngilizce konuşuyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
15.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler Amerika'yı da İspanyolllar - Portekizliler vs keşfetmedi mi neden İngilizce konuşuyorlar ?G.Amerikalılar gibi İspanyolca veya Portekizce konuşmuyorlar ?
    herhangi bir anlaşma vs mi var İngiltere ile ABD arasında ?

    Edit:USA , ABD oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality94 -- 7 Ocak 2011; 14:40:12 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Amerika Neden İngilizce Konuşuyor?

    Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi dili İngilizce'dir ve nüfusunun büyük çoğunluğu İngilizce konuşmaktadır. Peki neden Amerika, İngilizce konuşan bir ülke haline geldi?

    Amerika'da İngilizce konuşulmasının sebebi, İngilizlerin 17. ve 18. yüzyıllarda Kuzey Amerika'ya koloniler kurmasıyla başlar. Bu koloniler, İngiltere'den gelen göçmenlerin İngilizceyi beraberlerinde getirmeleriyle İngilizce konuşan yerleşimler haline geldi.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin bağımsızlığını kazanmasından sonra bile İngilizce, ülkenin resmi dili olarak kaldı. Bunun nedeni, İngilizcenin zaten yaygın olarak konuşulması ve yeni ulusun ortak bir iletişim dili olarak benimsemesiydi.

    Diğer diller Amerika'da konuşulsa da İngilizce, ticaret, eğitim ve hükümet dahil olmak üzere tüm önemli alanlarda baskın dil olmaya devam etti. ABD'de İngilizce konuşulmasının nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

    • İngiliz kolonizasyonu ve göçü
    • İngilizcenin ülkenin bağımsızlığı sonrasında resmi dil olarak benimsenmesi
    • Diğer dillerin varlığına rağmen İngilizcenin yaygın kullanımı

    Sonuç olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nin İngilizce konuşmasının nedeni, İngiliz sömürgeciliği ve göçü, İngilizcenin resmi dil olarak benimsenmesi ve ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamında yaygın kullanımıdır. Bu, Amerika'nın benzersiz tarihi ve kültürel mirası ile şekillenmiştir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality94

    Evet beyler Amerika'yı da İspanyolllar - Portekizliler vs keşfetmedi mi neden İngilizce konuşuyorlar ?G.Amerikalılar gibi İspanyolca veya Portekizce konuşmuyorlar ?
    herhangi bir anlaşma vs mi var İngiltere ile USA arasında ?


    aman tanrim.
  • Amerika'daki nüfusun yarısı İspanyolca konuşur, diğer yarısı İngilizce ve bir kısmı da Portekizce konuşur. Konuşulan diğer bir dil ise Fransızcadır.

    Amerika kıtasında bulunan bir ülke olan Amerika Birleşik Devletleri'nden bahsedecek olursak; bu ülkenin resmi dilinin İngilizce olmasının sebebi İngilizlerin kurmuş olmasıdır.


    quote:


    Amerika Kıtası'nın 1492'de Avrupalılar tarafından keşfinden sonra İspanyollar, Portekizliler, Fransızlar ve İngilizler, buradaki yerli halkların aleyhine toprak sahibi oldular. İngilizler, Amerika'daki topraklarını genişlettikten sonra, İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelerden göçmenler alıp buralara yerleştirerek koloniler kurdular.

    18. yüzyıl ortalarında, bu kolonilerin sayısı 13'e yükseldi ve bu Onüç Koloni, Amerika Birleşik Devletleri'nin temelini oluşturdu.

    KAYNAK




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality94

    Evet beyler Amerika'yı da İspanyolllar - Portekizliler vs keşfetmedi mi neden İngilizce konuşuyorlar ?G.Amerikalılar gibi İspanyolca veya Portekizce konuşmuyorlar ?
    herhangi bir anlaşma vs mi var İngiltere ile ABD arasında ?

    Edit:USA , ABD oldu.


    abd ülkesi abd yapılmadan önce abd latin krallığı ile britanya krallığın toprakları idi.daha sonra britanya sömürgesi abd yi kurmuştur.o yüzden ingilizce konuşurlar
  • scooting2563 S kullanıcısına yanıt
    bu verdiğiniz genel kültür bilgisi için teşekkür ederim.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi dilleri arasında Ispanyolca'sa bulunuyor ama yaygin olarak ingilizce tercih ediliyor. İngilizce nereden geldi diye soracaksan onun icin bi fikrim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerika nüfusunun 4te 1i alman göçmeni
  • Assassin's Creed 3'ü oynasaydın anlardın, ingilizler kuruyor amerikayı.
  • ingilizler kuzeyi kolonize ettiler buna karşı ispanyollarla portekizliler güneye koloni kurdular o sebepten. sonuçta kuzeye giden ingiliz güneye giden ispanyol
    tabi yeni kıta fakirlerin göçü vs vs bunları katmıyorum bunlar etkilemez sonuçta kuran devlet ingiliz ispanyol, alman gitse ne farkeder
  • Amerikanca konuşsunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'nın nasıl kurulduğuna bakarsan bu soruyu sormazsın
    ABD, İngiltere'nin Amerika'daki kolonilerine ağır vergi yüklemesi sebebiyle, bu kolonilerin isyan ederek devletlerini kurmaları sonucu oluşan bir devlet
    Yani bu soru KKTC'de neden Türkçe konuşulur demekten farksız
  • Ya kardeşim adam bilmiyormuş öğrenmek için sormuş. Bilmiyor diye ölsün mü yani. Sende bir şekilde öğrendin, o da bu şekilde öğrendi. Cevabı biliyorsan yaz, adamı neden sorguluyorsun neden soruyorsun bu soruyu diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.