Şimdi Ara

AMERİKA GP (19.06.2005) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMERİKA GP (19.06.2005)

(En Son Oy Tarihi: 22.10.2017)
Giriş

Orjinalden alıntı: muzoline61

BEN CE BUNU Michelin ALAKASI YOK BURDA BÜYÜK OYUNLAR DÖNÜYO

Yok artık daha neler?
  • hemde çok güzel olur bu sene f1 heyecanlıydı ise o ineklerin ortadan kaybolması yuzundendi butun kurallar onların iyi oldukları konuları ön plana çıkardı hep aynı motoru iki yartış kullanmanın mclareni tekrar tökezleteceğini sandılar ama yanıldılar ben olsam kesinlikle affetmez yeni bir yarış organizasyonunu kesin olarak kurardım bu şerefsizler tekel olmaya çalışıyor
    barichello benim gözümde en sevmediğim sürücü olan ercan kazaz kadar bile olamaz
    onda feyz felanda bulunması mumkun değil öyle olsa daha farklı yerlerde olurdu
    illa biri birinden feyz alacaksa doğru bildikleri için belkide şampiyonluktan vazgecen kimi raikkonen ve fernando alonso dan feyz alsınlar ve alın
    quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: etusch

ferrari den
    max mosley den
    bernie eccolstondan
    jean todt dan nefret edişyorum ve bunlarsız bi f1 için yeni f1 oluşumunun gercekleşmesini diliyorum

Pardon ama Ferrari' nin suçu nedir? Michelin kullanmak bir tercihti. Michelin de adam akıllı lastik üretemediyse suç Ferrari' nin mi? Barrichello' nun söylediklerinden hiç mi feyz almadınız?

Bu arada Ferrari olmazsa Formula 1 falan olmaz, haberiniz olsun.

• 19.06.2005 - United States Klasman

1. Michael Schumacher - Ferrari
    2. Rubens Barrichello - Ferrari
    3. Tiago Monteiro - Jordan-Toyota
    4. Narain Karthikeyan - Jordan-Toyota
    5. Christijan Albers - Minardi-Cosworth
    6. Patrick Friesacher - Minardi-Cosworth
    EHT. Michael Schumacher - Ferrari

19.06.2005 - United States Sonrası Pilotlar Sıralaması

1. Fernando Alonso - Renault = 59
    2. Kimi Räikkönen - McLaren-Mercedes = 37
    3. Michael Schumacher - Ferrari = 34
    4. Rubens Barrichello - Ferrari = 29
    5. Jarno Trulli - Toyota = 27
    6. Nick Heidfeld - Williams-BMW = 25
    7. Mark Webber - Williams-BMW = 22
    8. Ralf Schumacher - Toyota = 20
    9. Giancarlo Fisichella - Renault = 17
    10. David Coulthard - Red Bull Racing = 17
    11. Juan Pablo Montoya - McLaren-Mercedes = 16
    12. Felipe Massa - Sauber-Petronas = 7
    13. Alexander Wurz - McLaren-Mercedes = 6
    14. Tiago Monteiro - Jordan-Toyota = 6
    15. Narain Karthikeyan - Jordan-Toyota = 5
    16. Jacques Villeneuve - Sauber-Petronas = 5
    17. Pedro de la Rosa - McLaren-Mercedes = 4
    18. Christijan Albers - Minardi-Cosworth = 4
    19. Christian Klien - Red Bull Racing = 4
    20. Patrick Friesacher - Minardi-Cosworth = 3
    21. Vitantonio Liuzzi - Red Bull Racing = 1

19.06.2005 - United States Sonrası Takımlar Sıralaması

1. Renault = 76
    2. McLaren-Mercedes = 63
    3. Ferrari = 63
    4. Williams-BMW = 47
    5. Toyota = 47
    6. Red Bull Racing = 22
    7. Sauber-Petronas = 12
    8. Jordan-Toyota = 11
    9. Minardi-Cosworth = 7

19.06.2005 Tarihinde Yapılan United States Yarışı Sonrası DONANIMHABER F1 Yarışması Sıralaması

1. muzoline61 = 91 Puan
    2. csb = 84 Puan
    3. Northern = 77 Puan
    4. Yavuz = 66 Puan
    5. delakitir = 64 Puan
    6. JeremY = 57 Puan
    7. JoS = 39 Puan
    8. TeSLiMaT***TR*** = 38 Puan
    9. parker = 34 Puan
    10. Hellmarch = 28 Puan
    11. cimbomemre = 26 Puan
    12. S4gaciouS = 23 Puan
    13. anakin_skywalker = 21 Puan
    14. etusch = 20 Puan
    15. arabian night = 18 Puan
    16. TuzsuzDELİBEKİR = 10 Puan
    16. baldaSSare = 10 Puan
    18. dark devil = 7 Puan
    19. mewluth = 5 Puan

19.06.2005 - United States Yarışında Puan Alan Katılımcılar Ve Sıralaması

1. JeremY = 5 Puan
    1. JoS = 5 Puan

19.06.2005 - United States Yarışında Tahminlerini Tutturan Katılımcılar Ve Tahminleri

JeremY... : EHT. Michael Schumacher = 5 Puan
    JoS... : EHT. Michael Schumacher = 5 Puan

DONANIMHABER Hafta Birincileri
    (Birden fazla aynı puanları alan katılımcıların ilk tahmin tarihleri değerlendirildi)

06.03.2005 : arabian night = 15 Puan
    20.03.2005 : csb = 18 Puan
    03.04.2005 : delakitir = 15 Puan
    24.04.2005 : Northern = 14 Puan
    08.05.2005 : TeSLiMaT***TR*** = 26 Puan
    22.05.2005 : muzoline61 = 18 Puan
    29.05.2005 : TeSLiMaT***TR*** = 8 Puan
    12.06.2005 : muzoline61 = 23 Puan
    19.06.2005 : JeremY = 5 Puan

PİLOTLARA VERİLEN TOPLAM PUANLAR

1. Fernando Alonso = 784
    2. Kimi Räikkönen = 774
    3. Michael Schumacher = 606
    4. Jarno Trulli = 398
    5. Giancarlo Fisichella = 377
    6. Juan Pablo Montoya = 314
    7. Mark Webber = 292
    8. Jenson Button = 223
    9. Rubens Barrichello = 198
    10. Nick Heidfeld = 172
    11. Ralf Schumacher = 102
    12. David Coulthard = 50
    13. Takuma Sato = 35
    14. Alexander Wurz = 23
    15. Felipe Massa = 18
    16. Pedro de la Rosa = 14
    17. Christian Klien = 13
    18. Jacques Villeneuve = 11

YARIŞMA KURALLARI:

• Yarışmada ilk sekiz , en hızlı tur , ilk yarış dışı kalan pilotları doğru tahmin eden katılımcılara puan verilmektedir.
    • 1.2.3.4.5.6.7.8. bitiriş sıralarını doğru tahmin eden katılımcılara sırasıyla 10.8.6.5.4.3.2.1 puan verilmektedir.
    • En hızlı turu atan pilotu doğru tahmin eden katılımcılara 5 puan,
    • İlk yarış dışı kalan pilotu doğru tahmin eden katılımcılara 5 puan verilmektedir.
    • Yarış sonuçları için f1.com sitesindeki veriler baz alınmaktadır.
    • Tahminde bulunma süresi pazar günkü yarış başlamasına 5 dakika kalıncaya kadardır.

• yahu arkadaşlar şu FIA nın anketi hakkında bilgisi oılan varmı.anket bitmiş galiba!..resmi sitesinde bi türlü anketi bulamadım.90000 kişinin felan katılımından bahsediyor başka birşeyden bahsetmiyor.ankete katılabilen varmı?özellikle bu son krizden sonra tam sırasıdır şu FIA yı iyice bi sıçıp sıvayalım.

Ben 1980 turbo çağını geri istiyorum...ne yazıkki dünyaya geç gelmişizz ucundan kıl payı kaçırdık bu çağı
  • quote:

hemde çok güzel olur bu sene f1 heyecanlıydı ise o ineklerin ortadan kaybolması yuzundendi butun kurallar onların iyi oldukları konuları ön plana çıkardı hep aynı motoru iki yartış kullanmanın mclareni tekrar tökezleteceğini sandılar ama yanıldılar ben olsam kesinlikle affetmez yeni bir yarış organizasyonunu kesin olarak kurardım bu şerefsizler tekel olmaya çalışıyor
    barichello benim gözümde en sevmediğim sürücü olan ercan kazaz kadar bile olamaz
    illa biri birinden feyz alacaksa doğru bildikleri için belkide şampiyonluktan vazgecen kimi raikkonen ve fernando alonso dan feyz alsınlar ve alın

Şu geçilirken göstere göstere iki kez şikanı düz geçen Alonso mu?

Çok mantıksız konuştuğunuzun umarım farkındasınızdır.

• ****************ARANIYOR***************
     AMERİKA GP (19.06.2005)
  • Televizyonu direk kapadim ilk ve son olur insallah
  • baba kanalı değiştirsen yeterdi,niye kapadınki komple
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

baba kanalı değiştirsen yeterdi,niye kapadınki komple

abi kopardın gece gece yav, off gülmekten mesaj yazamıyom. Allah da seni güldürsün, ne diyim

• 'Michelin Yedilisi' özür diledi

19 Haziran, 2005 23:52:00 (TSİ)

Michelin lastiği kullanan yedi Formula 1 takımı, ABD Grand Prix'sini boykot ettikleri için kamuoyundan özür diledi.

Yedi takımın ortak açıklamasında, "Michelin ekipleri, ortaya çıkan durumdan ötürü seyircilerden, televizyon izleyenlerinden, F1 taraftarlarından ve sponsporlardan özür diler" ifadeleri yer aldı.

Fransız firmanın lastiklerini kullanan yedi takım, güvenlik gerekçesiyle ABD Grand Prix'sine çıkmadı ve sezonun dokuzuncu F1 yarışında sadece Bridgestone kullanan Ferrari, Jordan ve Minardi mücadele etti.

Takımlar Michelin'e destek veren açıklamalarında "hepimiz Michelin'e tam anlamıyla güveniyoruz ve tavsiyelerine uyuyoruz. Güvenlik sağlanmadığı taktirde yarışmamamız gerektiği yönündeki görüşlerine uyduk" ifadeleri kullanıldı.

Güvenliğin daima ilk sırada geldiği belirtilen açıklamada FIA'nın 'ekstra şikan' başta olmak üzere tüm teklifleri geri çevirdiği ve bu yüzden Michelin'in önerilerinin dikkate alındığı vurgulandı.

ABD'nin Formula 1 için çok önemli bir pazar olduğu ve F1'in bu kıtada olumlu yönleriyle tanıtılması gerektiği ifade edilen açıklamada yaşananların üzücü olduğu dile getirildi.

http://www.cnnturk.com/SPOR/FORMULA1/haber_detay.asp?PID=511&HID=1&haberID=104976

• Indianapolis'te F1 komedisi

ABD Grand Prix'sinde sadece altı araç start aldı

19 Haziran, 2005 22:56:00 (TSİ)

Yenn Dünya'da fazla ciddiye alınmayan F1'in ABD'deki geleceği parlak değil
    İLGİLİ HABERLER
    • F1'in geleceği karanlık

• 'Michelin Yedilisi' özür diledi

• Indianapolis'te Trulli pole'da

Formula 1 ABD Grand Prix'sinde tam bir skandal yaşandı. Michelin lastiği kullanan yedi takımın start almadığı Indianapolis'teki mücadeleyi Ferrari sürücüsü Michael Schumacher kazandı.

Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, sezonun ilk birinciliğini sadece altı aracın start aldığı ABD Grand Prix'sinde elde etti.

Indianapolis'te antrenman turlarında Toyota sürücüsü Ralf Schumacher'in kazasıyla başlayan 'güvenlik krizi' yarış günü zirveye çıktı.

Yarışın başlamasına bir saat kala yapılan toplantıda Ferrari dışındaki dokuz takım, Ralf Schumacher'in antrenmanda lastik sorunu nedeniyle kaza yaptığı viraja bir şikan eklendiği taktirde mücadele edeceklerini açıkladı.

Williams'ın teknik şefi Sam Michael, toplantı sonrasında dokuz takım adına yaptığı açıklamada, "takımlar şikan istiyor. Eğer bu istek kabul görmezse yarış da olmaz" ifadelerini kullandı.

Yedi takıma lastik veren Michelin firması da Schumacher ve onun yerini alan Zonta'nın kaza geçirdiği starttan önceki son viraja şikan eklendiği taktirde lastiklerinin sorun yaratmayacağı konusunda güvence verdi.

Ancak Michelin, sözkonusu şikanın koyulmaması halinde lastikleri için güvence veremeyeceğini belirtti ve takımlara yarışmamalarını tavsiye etti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ise şikan eklenmesi talebini kabul etmedi.

Isınma turu atıldı ama...

Michelin lastiği kullanan yedi takım, ısınma turundan sonra pit alanına girdi ve yarışta start almadı.

Indianapolis Motor Speedway'de koşulan sezonun dokuzuncu grand prix'sinde sadece Bridgestone kullanan Ferrari, Minardi ve Jordan takımları mücadele etti.

120 bin seyirci yarışın başlamasıyla birlikte hoşnutsuzluklarını çeşitli şekillerde ortaya koydu. Bazıları ilk turlar sırasında tribünleri terk ederken, bazıları da piste boş metal ve plastik içecek şişeleri attı.

Geçtiğimiz sezon 18 yarıştan 15'ini kazanan ancak bu yıl ilk sekiz yarışta birinciliğe ulaşamayan Ferrari, 73 turluk mücadelede ilk iki sırayı zorlanmadan aldı.

Michael Schumacher, takım arkadaşı Rubens Barrichello'nun önünde birinci olurken, Jordan sürücüsü Tiago Monterio ilk yılını geçirdiği F1'de ilk kez podyuma çıktı.

"Yarış değil maskaralık"

Mücadelede start alan üç takımdan biri olan Minardi'nin patronu Paul Stoddart, Indianapolis'te yaşananları 'maskaralık' olarak değerlendirdi.

"Bu bir yarış değil, bu bir maskaralık gösterisi" diyen Stoddart, "bu yarışı kimse ciddiye almayacak. Formula 1'de son zamanlara bir sürü tuhaf iş oldu ama bunun sonuçları çok daha vahim olacak" ifadelerini kullandı.

F1 Başkanı Bernie Ecclestone'nun 'Indianapolis rezaleti'nden sonra işi oldukça zor görünüyor. ABD'de fazla ilgi görmeyen Formula 1'in imajının iyice kötüleşmesi Ecclestone'u endişelendiriyor.

Yarışın başlamasına birkaç dakika kala Michelin'i suçlayıcı ifadeler kullanan Ecclestone, F1'in ABD'deki geleceği konusunda umutlu olmadığını söyledi.

ABD Grand Prix sonuçları

1. Michael Schumacher, Ferrari 1:29:43.181
    2. Rubens Barrichello, Ferrari +00:01.522 saniye
    3. Tiago Monteiro, Jordan + 1 tur
    4. Narain Karthikeyan, Jordan + 1 tur
    5. Christijan Albers, Minardi + 2 tur
    6. Patrick Friesacher, Minardi + 2 tur
    kd Jarno Trulli, Toyota
    kd Kimi Raikkonen, McLaren
    kd Jenson Button, BAR
    kd Giancarlo Fisichella, Renault
    kd Fernando Alonso, Renault
    kd Takuma Sato, BAR
    kd Mark Webber, Williams
    kd Felipe Massa, Sauber
    kd Juan Pablo Montoya, McLaren
    kd Jacques Villeneuve, Sauber
    kd Ricardo Zonta, Toyota
    kd Christian Klien, Red Bull
    kd Nick Heidfeld, Williams
    kd David Coulthard, Red Bull

(kd = klasman dışı)

En hızlı tur: Michael Schumacher, 1:11.497, 48'inci tur

http://cnnturk.com/HABER/haber_detay.asp?PID=511&HID=2&haberID=104969

• evet tam olarak o alonso

arkadaşlar burada herkesin söylediği gibi bir avantaj olayı söz konusu değil michelin elbetteki hatalı ama herkes hata yapabilir ve burada olayı bu boyuta taşıyan şey avantaj değil pilotların yuksek hızda kaza yapma ve hayatlarını kaybetme tehlikesiş olmasıydı
    herkes aynı durum bridgestone da olsa öbür takımlar kabul edermiydi diyor oysa michelin in getirecegi lastikler daha dayanıklı yani daha sert hamurlu ve dolayısıyla daha düşük performanslı olacaktı
    fakat ferrari bu durumda bile bi haklt yiyemiyeceğini bildiği için ve dünyayı kendi etrafındea dönüyor sandığı için bunu kabul etmedi
    yarışın olmamasına üzüldüm ama takımlara desteğim tamdır bence ferrariyi sonuna kadar dışlamalılar
    ona kimsenin i,htiyacı yok
    quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

hemde çok güzel olur bu sene f1 heyecanlıydı ise o ineklerin ortadan kaybolması yuzundendi butun kurallar onların iyi oldukları konuları ön plana çıkardı hep aynı motoru iki yartış kullanmanın mclareni tekrar tökezleteceğini sandılar ama yanıldılar ben olsam kesinlikle affetmez yeni bir yarış organizasyonunu kesin olarak kurardım bu şerefsizler tekel olmaya çalışıyor

Şu geçilirken göstere göstere iki kez şikanı düz geçen Alonso mu?

Çok mantıksız konuştuğunuzun umarım farkındasınızdır.

• arkadaşlar ortamı germeyelim lütfen
  • Michelin'in sucu yokmuş gibi davranmayın arkadaşlar çünkü Michelin bu konuda sabıkalı..2 sene önce de ön ve arka tekerleklerdeki çap oynamalarıyla gündeme gelmiş o zaman da FIA tarafından uyarılmıştı...Lastikle ilgili FIA talimatları belli , bu talimatların nasıl yerine getirileceği belli..E sen bunu beceremiyorsan bunun suçu niye Ferarri'de..

MicheLin yarış öncesi 13.virajda tüm pilotların yavaslaması için bir pistte değişiklik yapılmasını istedi Ferrari'nin karşı çıktıgı tek şey budur..13. viraj değiştirilene kadar , Michelin fabrikasındna eski lastiklerde getirilebilirdi..Ama michelin bunu yapmadı ..
  • Yaw burda ne kadar boş yazan insan var yok adamlar korktukları için yarışmamış evet doğru adamlar korktukları için yarışmadı çünkü lastik firması adamlara güvence vermedi ve hayatlarını tehlikeye niçin atsınlar insan bile bile ölüme gidermi birde diyorlarki ferrari nin başına aynı olay gelseyrdi diğer takımlar ona iyilik yaparmıydı diye söylüyorsunuz ne biliyorsunuz belki yapardı amam merak etmeyin fıa zaten böyle bir olay karşısında ferrarinin yardımına yetişirdi yani diğer takımlara danışmazdı. Bu yaşanan olaya gelince bu olay aslında lastik olayı değil fia karşı yaplına bir boykot bir direniş çünkü fia son zamanlarda ferrari yararına o kadar çok şey yapıyorki diğer takımlarda buna karşı çıkıyor örnek verirsek test zamanı diğer takımlar az yaparken ferrariye dağa fazla test zamanı veriyorlar formula bir gelirlerinden ferrariye daha fazla pay veriyorlar bu yaşanan olaylar formula1 in geleceği için hiç iyi bir durum değil. Şimdi bu olayın ferrai ile ne alakası var diyenlere soruyorum ferrari madem haz duymadı niçin adamlara izin vermediler lastik değiştirmelerine yada hızlı dönülen yere bir ek şikan eklenmesine bunun tek nedeni var ferrari diğer takımların hızlı olmasından çekiniyor çünkü renolar ve mclarenlar ferrarinin bu seneki tahtını salladı hatta yerye bir etti. Bende ferrariyi ve fia yı protüesto ediyorum

• fia michelini protesto etmeye hakınız var bende protesto edıyorum ama bu sene sorulan tek lastık uretıcısı kabul edılseydı suan herkes yd olcaktı
  • Sanırım bu yarışta da suçu Ferrari' ye ve Schumacher' e atanlar nasıl bir mantıkla hareket ediyorlar anlamıyorum. Kuralların çoğu Ferrari' yi durdurmak için çıkmadı mı? Herkes Ferrari hep kazanıyor, kurallar değişince daha az kazanmaya başladırlar demedi mi? Pes. Tabi siz vaktiyle Senna' yı Schumacher' in öldürdüğünü, Hakkinen' i Schumacher' in tehdit ederek Formula 1' den uzaklaştırdığını, Michelin' e para yedirip bu yarış öncesi sert lastik getirmesini engellediğini düşünüyorsunuzdur. Pes ki ne pes!
  • 3 yere de msj attım ama hala michelin kullanan takımlara ne ceza verileceğini öğrenemedim yzw.

niye verilecek. boykottan ceza veremezler
  • herşey kurallara uygun, fia neye göre ceza verecek ki, hangi kural ihlal edilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 20 Haziran 2005, 11:16:11 >
  • MICHELIN

9.yarışa kadar her şey yolunda bridgestne lastikleri ile dalga geçiliyor.
    9.yarışta amanınnn bu lastikler bu pist için uygyn değilmiş.
    ey FIA yeni sert lastikleri getirmeyi/kullanmayı unutmuşuz 13. virajı değiştir. bizim lastikler en fazla 10 tur atabilir bu durum takımlarımın aleyhine bir durum yarattı.
    FIA : 13. viraja arabaların yavaş girsin
    FIA : 10 turda lastik değişimine belki izin verebiliriz.
    değerlendirme
    MICHELIN OFF

Sezonun ikinci yarışı sonrası
    BRIDGESTONE : ey FIA ben lastik testlerini tamamlayamadığım veya beceremediğim için üç takımım zor durumda bana testler için iki-üç ay süre verseniz dese FIA ve diğer takımların cevabı ne olurdu acaba
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.