Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi ben gelenekçi bir ailede yetiştim. Tuvalet konusu. Klozetten nefret ediyorum ve Türkiye sınırını batıya doğru geçtiğin anda tahret çeşmesi yok. Rahatsız edici olmuyor mu oradaki Türkler için?

Sonra etten bahsetmişsiniz. Ne eti? Neye göre kime et? Her markette helal et olmaz herhalde... Yani bunun gibi şeylere takılıyorum. Yoksa oraya gidenler "eeaamaaaan boşver" deyip "gavur" mu oluyor?

Bu durumlar nedir? Şahsen rahatsızlık duyduğunuz buna benzer şeyler oldu mu?
  • 50.000$ maaş alana göre gayet iyi. Abartılacak yanı yok Türkiye daha kötü. Satış uzmanı olup aylık 50.000-75.000$ maaş alan tanıdığım da var. Bence değer. Almanya bence daha rahat.
  • Hocam biz eşimle sadece dana eti tüketiyoruz. Eşim Rus olmasına rağmen domuz eti tüketmiyor. Tüketenlere de birşey deme hakkımız yok. Herkes özgürdür. Sen helal et ararsan bulman zor. Çünkü kesim sırasında hayvanın besmele çekerek abdestli biri tarafından kesildiğinden emin olamazsın. Ama domuz değil de normal dana ve kuzu eti aşmak istiyorsan her markette var. Ama fiyatı eğer $15/kg dan ucuzsa bilki kaliteli değildir. Save-a-Lot'ta bazen $2.99'a 453 gram biftek satıyorlar. Birkere aldım. Eşim açınca arkasını gösterdi simsiyah. Önü kırmızı :D rakunlara verdik. Ne rakun yemiş, ne sincaplar, ne de köstebekler. Sen düşün yani.

Özetlersek her marketten kilo fiyatı $15 altına düşmedikçe kaliteli kırmızı et ya da balık alabilirsin. Taze Alaska somonu var 1 kg'su $20.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Hocam hep öyle kandırmışlar hepimizi :) ben de öyle düşünürdüm Amerikalı adam $50.000 alıyor diye. Devlet başkanının maaşı burda $400.000 dolar yıllık. Onun da vergisi, algısı eline geçen $240.000 yıllık yani $20.000 aylık devletin başının maaşı. Gerisini sen hesap et.

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

Bu kadar Kötüyse Dön Türkiye'ye 2000tl asgari ücrete hayatını yaşarsın.
    Kötü demiyor ki? Nereden çıkardın bunu şimdi? Bilinmeyen tuhaflıkları ve farklılıkları anlatıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Hocam ben şeye çok takılıyorum...

Şimdi ben gelenekçi bir ailede yetiştim. Tuvalet konusu. Klozetten nefret ediyorum ve Türkiye sınırını batıya doğru geçtiğin anda tahret çeşmesi yok. Rahatsız edici olmuyor mu oradaki Türkler için?

Sonra etten bahsetmişsiniz. Ne eti? Neye göre kime et? Her markette helal et olmaz herhalde... Yani bunun gibi şeylere takılıyorum. Yoksa oraya gidenler "eeaamaaaan boşver" deyip "gavur" mu oluyor?

Bu durumlar nedir? Şahsen rahatsızlık duyduğunuz buna benzer şeyler oldu mu?
    Sen hiç aklından bile geçirme yurt dışında yaşamayı... hiçbir restoranda "helal" et bulamazsın, ancak orta doğu veya müslüman kökenli restoranlar'da mümkün...

Taharet musluğunu unut, tüm Avrupa'da sadece Finlandiya'da (duş avizesine benzer) ve Italya'da (ikinci bir klozet şeklinde) gördüm. O da heryerde değil, hotel ve evlerde falan...

Zaten İslam dinine inanıp gereklerini yerine getirmeye dikkat eden insanın Avrupa'da işi yok, ortadoğu'da kalsın...

Zaten mantığa aykırı, islama göre daha iyi kazancı var diye dinini daha kötü veya memleketine göre eksik yaşayabileceğin yere gitmemen gerekir...

• Double mac'ten Tek kofte ciktiysa dava et,zengin oluyorsun boyle sacma sapan bir ulke:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında olayın dinle çok alakası yok. Benimkisi yerleşmiş bir kültür. Domuz da yiyemem ama balıktır, tavuktur, kuzu, dana takılırım. Zaten yanıt verilmiş. Lakin kasap domuzu kestiği bıçakla benim eti kesmemeli.

Son cümledeki olay ise şöyle: din bakımından bakarsak arz Allah'ındır deniyor. Amerikada ecnebi çoğunluk var diye "islam bir insan orada bulunmamalıdır" kuralı mantıklı değil. Para pul için değil kültür merakı benimkisi. Müslümanlar Ortadoğu'da yaşamalıdır düşüncesini doğru bulmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Sen hiç aklından bile geçirme yurt dışında yaşamayı... hiçbir restoranda "helal" et bulamazsın, ancak orta doğu veya müslüman kökenli restoranlar'da mümkün...

Taharet musluğunu unut, tüm Avrupa'da sadece Finlandiya'da (duş avizesine benzer) ve Italya'da (ikinci bir klozet şeklinde) gördüm. O da heryerde değil, hotel ve evlerde falan...

Zaten İslam dinine inanıp gereklerini yerine getirmeye dikkat eden insanın Avrupa'da işi yok, ortadoğu'da kalsın...

Zaten mantığa aykırı, islama göre daha iyi kazancı var diye dinini daha kötü veya memleketine göre eksik yaşayabileceğin yere gitmemen gerekir...

Alıntıları Göster
    Hocam helal kesimi falan geçtim de taharet musluğu bence şart klozetlerde. Onlar bu sorunu nasıl çözüyor?

• X kare kullanıcısına yanıt
    Hocam foto çekip email gönderdim. Özür dilediler, kupon yolladılar 1 lunch menu için :) ama inan vakit kaybı.

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

• İbrik kullan hocam :) onlar tuvalet kağıdı ile susuz çözmeye çalışıyorlar. Ama hiç de sıhhi bir yöntem değil. Hatta tuvaletten sonra hemen duşa girenleri bile var :D kendin bir ibrik al kullan eski zamanlardaki gibi. Eğer kendi evini alırsan eve bağlatırsın bir taharet musluğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 16:29:57 >
  • Bunun giderleri tıkalıdır. Bunu doyurmak herkesin harcı değildir. Çok profesyonel ve uzman duruyor. 🤣

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Valla kalsın hocam almanya da rahatım gece işçisiyim fabrikada 8 saat çalışma haftada 40 saat üzeri yasal olarak çalıştıramıyorlar. ekstra 4 saat bir yerlerde çalışma hakkım var ama gitmiyorum. Aylık 2500-3000 arası gelirim var. Burada da sigortayı cepten ödüyorum yine her ay cebimde o kadar harcamaya rağmen 1500 euro kalıyor. ev kirası+faturalar+giderler+vergiler bana yetiyor. 7-8 aya kadar tesla araç almayı düşünüyorum sonra bilgisayar sistemi toparlıycam. Sonra biraz para biriktirip şöyle 300.000 euro kadar sonra türkiyeye dönerim belki 8 saat çalışma bile bazen çok geliyor bana. parayı türkiyede vadeli yapıp yatmayı düşünüyorum 2.000.000 TL eder şuan ortalama. Paranın biraz değer kaybetmesi lazım hem.
    Devlet sırrı galiba, basit birşey sorduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam türkiyede sigorta bedava mı? Devlet haraç gibi her ay 1100 birim para kesiyor benden yapma Allah aşkına.
  • Dostum Amerika'nın her şehrinde böyle mi? Yoksa yazdıkların sadece yaşadığın bölgede mi geçerli?
  • FeYYaZ_007 kullanıcısına yanıt
    3 aşağı 5 yukarı hepsi böyle hocam. Sadece vergiler farklıdır. Kimi şehir 6% kimisi 14% alır vergiyi. Eyaletler de üzerine vergi koyar, bir de federal vergi eklenince 40%-50% bantlarına çıkar vergiler :)

• Batu Khan kullanıcısına yanıt
    Ziyaaaa! :) 1100 liranın karşılığı ailene, sana, çocuklarına, baş, göz, diş demeden hem de limitsiz baktıkları gibi bir de emekliliğine sayılıyor. Benim maaştan da aylık 4000 birim kesiliyor vergi, sigorta, emeklilik vs.

Sözün özü hocam her ülkede bu böyle. Belki Küba'da falan bedavadır. Sen dua et hiç olmazsa çalışmayan adam 75 liraya sigortalı olabiliyor. Burda işin gücün yoksa öl diyorlar hocam :) Türkiye de çok bozuldu anlıyorum. Ama bura da cennet değil yani.

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Temmuz 2019; 17:18:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Aylık $450 sigorta (%20 ödemeli), $50 diş, $50 göz için toplam $550 1 kişi için ödersin hocam. Aileyseniz $1400 falan ödersiniz, anne, baba, çocuk için. Hastane masrafının 20%'sini de siz ödersiniz. Üstelik deductible bedele kadar sigorta karışmaz. İlk $5000 dolara kadar mesela siz ödersiniz, üzerinin 20%'sini de siz ödersiniz.
    Amerikadaki akrabalar ve arkadaslar saglik icin bu paralari odemiyorlar hocam sizin statunuz ne acaba? Saglik sigortasi karsilamayan sirket duymadim simdiye kadar. Uzman doktor gormek isterseniz 10-20 dolar verip 2 saat icinde goruyorsunuz. Arac sigorta + kasko icin de spor olmayan bir arac icin ornegin Toyota Rav 4 aylik odedikleri ucret 80 dolar civari.

Toplu tasimayi genelde alt tabaka kullandigi icin cogu orta duzey insan kullanmak istemiyor, zaten arac ve benzin fiyatlari cok uygun oldugu icin hemen hemen herkeste araba var.

Texas icin konusmak gerekirse ev kiralamak sikinti degil kredi skorunuzun cok bir onemi yok acikcasi sadece ilk defa ev kiralarken birden fazla kiralik eve basvurmaniz gerekebilir ancak evsiz kalma gibi bir durum olmaz bunun yaninda yillik kontrat imzalamak ve kontrat suresi dolmadan cikamamak cok sacma yerinize baska bir kiraci bulmanizi istiyorlar oda herzaman cok cabuk olmuyor Kanada da ayni sikinti var, Michigan da bulunan akrabalar cok uzun yillardir orada olduklari icin ev kiralama ile ilgili birsey diyemeyecegim ancak cok farkli oldugunu sanmam. Satin almak Turkiyeyle kiyaslandiginda cok cok kolay zaten.

Bunun disinda dunyayi sadece kuzey amerikadan ibaret saniyorlar dunya gorusleri genelinin yok o konuda haklisiniz ama bu tam olarak cahillik degil genel halkin dunya gorusu yok dis dunyaya cok kapalilar. Insaat sektorunde uluslar arasi kullanilan Fidic contract i bile bilmiyor buradaki insaat firmalar cunku kuzey amerika sinirlari disina cikmamislar.

Ha meraki olan insanlar yok mu tabikide var sayilari da azimsanacak kadar degil avrupayi gidip goren dunya ile ilgili haberleri takip eden cok sayida insan var. Turkiyede secimlerin yenilenecegini bilen tanidiklarim vardi sasirmistim.

Siyahlarin ve Araplarin toplu olarak yasadiklari yerlerden uzak durmakta fayda var onun disindaki yerlerde pek guvenlik sorunu yok benim gozlemledigim kadariyla.

Bu arada esas saglik sistemi Kanada da kotu diyerek yaziyi kapatayim burada ozel hastane olmadigi icin para versende doktor goremiyorsun sadece kucuk ozel klinikler var oradaki doktorlarin bilgisi ve sayisi yeterli degil.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.