Şimdi Ara

AMD Yeni Rana ve Regor İşlemciler Hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  AMD Yeni Rana ve Regor İşlemciler Hazırlıyor


    AMD yakında bazı yeni işlemcilerini kullanıma sunacak. Bunlar Rana ve enerji verimli Regor tabanlı işlemciler. Hepsi Athlon II serisi dahilinde gelecek.

    Bildiğimiz Rana işlemcileri 2.7GHz hızındaki Athlon II X3 425, 2.9GHz hızındaki Athlon II X3 435 ve 3.1GHz hızındaki Athlon II X3 445 modelleri. Hepsi 3x512KB seviye 2 önbelleğe sahip ve aynı Propus işlemciler gibi seviye 3 önbelleksiz olarak geliyorlar. Bu durumun fiyatlara etkisi gayet olumlu görünüyor. Tahminlere göre fiyatlar, en düşük model olan Athlon II X3 425 için yaklaşık olarak 50€ dolaylarında olacak. Bu gayet sevindirici bir şey. Bu seri işlemcilerin tek olumsuz yanı sahip oldukları ısıl güç tasarım değeri. Zira normal Propus işlemciler gibi bu modeller de 95W ısıl güç tasarımına sahip. Ancak AMD yüksek ısıl güç tasarımını dert eden kullanıcılar için düşük ısıl güç tasarımlı iki model de sunacak. Bunlar 2.2GHz hızında çalışan Athlon II X3 400e ve 2.3GHz hızında çalışan Athlon II X3 405e modelleri. Teknik olarak diğer Athlon II X3 modellerle aynı özelliklere sahip.

    Athlon II X2 serisi olarak kullanıma sunulan çift çekirdekli AMD işlemci ailesine de bazı yeni modeller eklenecek. Yeni işlemciler enerji verimliliği yüksek olarak gelecekler. Bunlar 2.7GHz hızında çalışan Athlon II X2 235e ve 2.8GHz hızında çalışan Athlon II X2 240e modelleri ve her iki model de 45W ısıl güç tasarımına sahip olacak. Bu işlemcilerin fiyatları hakkında henüz bir bilgi olmasa da mevcut Regor serisindeki fiyat anlayışıyla gelirlerse, uygun fiyatlı modeller olmaları beklenebilir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.