Şimdi Ara

AMD x3 720 Hız Aşırtma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamda yazıyor sadece işlemci imzamdaki değil phenom 2 720 anakartımda acc desteği yokmuş 4. çekirdeği açamadım(soracaklar için belirteyim).Hız aşırtma konusunda bazı sorularım olacak benim bu işlemciyi almamdaki amaç 3.5ghz civarı günlük kullanmak ama bir iki küçük denemem başarısız oldu hatta 3.1ghz de bile windows ekranı göremedim mavi ekran hatasıyla başa döndüm.öncelikle sizden HT link ve NB link çarpanlarını kaça almam gerekir onu öğrenmek istiyorum bunların çarpanları da 200fsb ile çarptığımızda değerleri buluyoruz sanırım bunların defoult ayarı nedir ve hız aşırtırken düşürmekmi yükseltmek mi gerekir.çarpandan o.c yapacağım için nb ve sb ye voltaj vermem gerekir mi?soğutucu konusunda problemim yok kasaya ve soğutmaya bu kadar para harcadım onun için artık hız aşırtma yapmak istiyorum yani hakkını versin ben bu amd sistemde o.c konusunda güncel bir öğretci çalışma bulamadım cahilliğimi maruz görün bana okumam için link de verebilirsiniz.teşekkürler.

• yok arkadaşlar olmuyor işlemciyi 1.5v a kadar çıkardım htyi 1800 de tuttum nb ve sbye 5 kademe vardı 2 kademe voltaj fazla verdim 3200den yukarısında test kasmayı geçtim windows ekranı alamadım.şöyle bir sorun var biosda işlemci çarpanı 15.5 yapınca 3100 16 yapınca 3300 oluyor yani orda görünen tabi 16 çarpanla işletim sistemi açamadım henüz sırf hız aşırtacam diye X4 9950 yi sattım üste 45 lira verip bunu aldım
  • be işlemci ile overclock hiç zor olmamalı, hiçbirşeye dokunmadan işlemcinize voltaj verip çarpan yükseltmek yeterli olmalı en kötü ihtimal ile işlemcinizin voltajını biostan 1.45v girin ve windows ta aod(amd overdrive) ile çarpan arttırmayı deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

be işlemci ile overclock hiç zor olmamalı, hiçbirşeye dokunmadan işlemcinize voltaj verip çarpan yükseltmek yeterli olmalı en kötü ihtimal ile işlemcinizin voltajını biostan 1.45v girin ve windows ta aod(amd overdrive) ile çarpan arttırmayı deneyin

keşke dediğiniz gibi olsa 1.37volt üzeri hiçbir şekilde windows açamadım dediğiniz türlü de deneim hiç çarpan açmadan sade 1.45volt verdim yine açılmadı.
  • quote:

Arkadaşlar sistemim imzamda yazıyor sadece işlemci imzamdaki değil phenom 2 720 anakartımda acc desteği yokmuş 4. çekirdeği açamadım(soracaklar için belirteyim).Hız aşırtma konusunda bazı sorularım olacak benim bu işlemciyi almamdaki amaç 3.5ghz civarı günlük kullanmak ama bir iki küçük denemem başarısız oldu hatta 3.1ghz de bile windows ekranı göremedim mavi ekran hatasıyla başa döndüm.öncelikle sizden HT link ve NB link çarpanlarını kaça almam gerekir onu öğrenmek istiyorum bunların çarpanları da 200fsb ile çarptığımızda değerleri buluyoruz sanırım bunların defoult ayarı nedir ve hız aşırtırken düşürmekmi yükseltmek mi gerekir.çarpandan o.c yapacağım için nb ve sb ye voltaj vermem gerekir mi?

su sorularina bir cevap vereyim:

anakartinda acc destegi var ancak msi marka anakartlarda cekirdek acilmiyor.bunu bir avantaja cevirebilirsin cunku cekirdek acan anakartlarda eger acilmazsa acc ozelligini acamiyorsun ama sen acabilirsin nasilsa cekirdek acmaya calismayacak.biostan auto yap zayif cekirdegin varsa yardimci olur.

ht ve nb default 2000'dir ve oc yaparken mumkun mertebe bu hizi korumaya calisirsin.yuksek oc yaparken dusurebilirsin.performansi arttirmak icin ki ben goremedim bu degerleri de arttiranlar var tabi bu durumda voltaj vermek gerekiyor.nb ht hizini artttirmazsan voltaj vermeli misin valla ben veriyorum bir miktar.tabi 3.6 3.8 gibi degerler icin veriyorum 3 ghz icin hic bir seye voltaj vermiyorum.anakarta gore ve elindeki islemciye gore degisiyor mesela voltajsiz 3.4 kullanan arkadas var ama ben 3.2 icin 1.375 veriyorum.3.4 kullanan arkadas 4. cekirdegi acamadi.acilmayan islemci voltajsiz daha yukari cikabiliyor diyorum ben bir anakart alip bendekinin acilip acilmadigina bakmam lazim simdilik teori bu dedigim.4. cekirdegi acilip 3.2 yi gecemeyen 720'ler var seninki de onlardan olabilir.msi'nin kafasina tas duser de bir bios cikarir belki x4 olarak kullanirsin oradan kurtarirsin.bendeki acik diyordum ama sendeki garanti acik galiba takmadan once bakmis miydin koduna?0904 DPAW bendeki.

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Arkadaşlar sistemim imzamda yazıyor sadece işlemci imzamdaki değil phenom 2 720 anakartımda acc desteği yokmuş 4. çekirdeği açamadım(soracaklar için belirteyim).Hız aşırtma konusunda bazı sorularım olacak benim bu işlemciyi almamdaki amaç 3.5ghz civarı günlük kullanmak ama bir iki küçük denemem başarısız oldu hatta 3.1ghz de bile windows ekranı göremedim mavi ekran hatasıyla başa döndüm.öncelikle sizden HT link ve NB link çarpanlarını kaça almam gerekir onu öğrenmek istiyorum bunların çarpanları da 200fsb ile çarptığımızda değerleri buluyoruz sanırım bunların defoult ayarı nedir ve hız aşırtırken düşürmekmi yükseltmek mi gerekir.çarpandan o.c yapacağım için nb ve sb ye voltaj vermem gerekir mi?

su sorularina bir cevap vereyim:

anakartinda acc destegi var ancak msi marka anakartlarda cekirdek acilmiyor.bunu bir avantaja cevirebilirsin cunku cekirdek acan anakartlarda eger acilmazsa acc ozelligini acamiyorsun ama sen acabilirsin nasilsa cekirdek acmaya calismayacak.biostan auto yap zayif cekirdegin varsa yardimci olur.

ht ve nb default 2000'dir ve oc yaparken mumkun mertebe bu hizi korumaya calisirsin.yuksek oc yaparken dusurebilirsin.performansi arttirmak icin ki ben goremedim bu degerleri de arttiranlar var tabi bu durumda voltaj vermek gerekiyor.nb ht hizini artttirmazsan voltaj vermeli misin valla ben veriyorum bir miktar.tabi 3.6 3.8 gibi degerler icin veriyorum 3 ghz icin hic bir seye voltaj vermiyorum.anakarta gore ve elindeki islemciye gore degisiyor mesela voltajsiz 3.4 kullanan arkadas var ama ben 3.2 icin 1.375 veriyorum.3.4 kullanan arkadas 4. cekirdegi acamadi.acilmayan islemci voltajsiz daha yukari cikabiliyor diyorum ben bir anakart alip bendekinin acilip acilmadigina bakmam lazim simdilik teori bu dedigim.4. cekirdegi acilip 3.2 yi gecemeyen 720'ler var seninki de onlardan olabilir.msi'nin kafasina tas duser de bir bios cikarir belki x4 olarak kullanirsin oradan kurtarirsin.bendeki acik diyordum ama sendeki garanti acik galiba takmadan once bakmis miydin koduna?0904 DPAW bendeki.

öncelikle teşekkürler fakat msiın sitesinden anakartımın sayfasından aldığım metni yazayım ben buraya "We suggest users choosing DKA790GX Platinum and DKA790GX motherboards to enable the AMD ACC function" bendeki k790gx sadece.
    çekirdek açma gibi bir arzum yok aslına bakarsanız genelde oyun için kullanıyorum pc yi 4.çekirdek bana pek lazım değil benim istediğim 3.4-3.5ghz civarı kullanabilmek bakalım birazdan yine deneyeceğim en baştan başlayıp hız aşırtmaya nereye kadar gidebeleceğim bakalım.

• işlemci ve anakarta volt veriyorsun fakat ramlere volt veriyor musun? eger carpan arttiriyorsan vermene gerek yok. zaten black işlemcin var. msi alan başka bir arkadasimda da ayni sorun vardi. volt 10 mhz fsb bile arttiramadik anakartta... arttirdigimizda acilmiyordu. neyse insallah soruna cözüm bulursun. saygilar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

msiın sitesinden anakartımın sayfasından aldığım metni yazayım ben buraya "We suggest users choosing DKA790GX Platinum and DKA790GX motherboards to enable the AMD ACC function" bendeki k790gx sadece.

Amd ACC function dedigi sb750 ile alakali bir sey ve sadece 790gx olmasi bir sey degistirmiyor sizin anakartiniz da sb750 yani acc'nin calismasi lazim msi onermis 790gx'de calismaz dememis.amd overdrive isimli programi kurun advanced secenegini secin carpan arttirdiginiz sayfanin ortasinda acc cikar secilebiliyorsa calisiyordur secilemiyorsa bios yuzundendir cunku sb750 her anakartta hatta sb710 diye bir cip cikmis onda da acc ozelligi calisiyor.cekirdek acsin diye demedim acc ozelligi oc olmayan cekirdeklere de yardimci olabiliyor.
  • arkadaşlar dün neden olmadı bugün neden oldu bilmiyorum ama şuan 3.4 voltajsız hiçbir ayara dokunmadan sadece 17 çarpanla çalışıyor işlemci.az önce bi 20 dakika everest sistem kararlılk testi açtım işlemci en fazla 1.32volt çekti ve 30 derecenin üstünü görmedi fakat everest kitlendi görev yöneticisisnden kapatmak zorunda kaldım ramleri harddiski falan da kasıyor heralde belki ondandır şimdi 17.5 çarpan deneyeceğim voltajsız olmazsa 1.37e kadar falan voltaj deneyeceğim olmadı 3.4 voltajsıza dönüp başka testlerle deneyeceğim pcyi.
    amd overdrive dün yüklemiştim işlemcinin çekirdeklerinin çarpanlarna ayrı ayrı hükmedebiliyordum.o zaman acc var ama bios da acc ile ilgili hiçbir yer yok.
    biosla ilgili bir iki sorum var o.c ekranının en altında "Spread Spectrum" diye bir şey var o "enabled" durumda o nedir?
    advenced ayarlarda işlemci başlığı altında "C1E Support" ve "SVM Support" var bunlar nedir?

• 17.5 çarpan voltajsız sistem açılmadı.17.5 çarpan 1.32 volt ile sistem açıldı biosdan işlemciye +0.02 verdiğim halde everest 1.33-1.34 okuyor voltajı şimdi biraz test yapacam bakalım.
  • quote:

o zaman acc var ama bios da acc ile ilgili hiçbir yer yok.
    biosla ilgili bir iki sorum var o.c ekranının en altında "Spread Spectrum" diye bir şey var o "enabled" durumda o nedir?

cekirdekleri ayri ayri oc edebilmen acc degil o cekirdek carpan bolumunun hemen saginda acc bolumu var bende gri sb700 oldugu icin.o bolume bak enable ediliyor mu?fsb oc yapmak istersen spread spectrum ayarini disable et.voltajsiz 3.4 aciyorsa daha da bir sey isteme bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

o zaman acc var ama bios da acc ile ilgili hiçbir yer yok.

cekirdekleri ayri ayri oc edebilmen acc degil o cekirdek carpan bolumunun hemen saginda acc bolumu var bende gri sb700 oldugu icin.o bolume bak enable ediliyor mu?fsb oc yapmak istersen spread spectrum ayarini disable et.voltajsiz 3.4 aciyorsa daha da bir sey isteme bence.

tamam anladım o dediğiniz yer aktif olmuyor 17.5 çarpan da prime95 test çalıştırdığım anda ikinci çekirdek hata veriyor 17 çarpanla +0.02voltla yarım saat prime95 yaptım sorun yok hatta o ara bilgisayarın başında değildim test çalışırken arkadaş oturmuş bilgisayarın başına Grid açmış oynuyordu geldiğimde şimdilik 3.4ghz benim sınırım oldu daha gider gibi ama biraz daha tecrübeli birinin ellerinde belki.şimdi ramlerimi cl5 1066 çalıştırmaya bakacam.

• merhaba kardes bendede aynı işlemci var eger voltajsız 3.4 calıstırıyorsan ve stabilse bence baska birşey isteme bende voltajsız 3.4 3.5 acılıyor windows ama stabil olmuyor 3.3 de stabil oluyor bu arada 0906 üretimli işlemcimin 4. çekirdegi sorunsuz bir şekilde gayet iyi calısıyor 4 cekirdekle voltajsız 3.3 ghz yapabiliyorum kolay gelsin ramlarda 1066 mhzde 5-5-5-15 zamanlamada ve 2.1 voltajda calısıyorlar dual olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex0L0ViCe -- 24 Mart 2009; 23:38:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrKank

merhaba kardes bendede aynı işlemci var eger voltajsız 3.4 calıstırıyorsan ve stabilse bence baska birşey isteme bende voltajsız 3.4 3.5 acılıyor windows ama stabil olmuyor 3.3 de stabil oluyor bu arada 0906 üretimli işlemcimin 4. çekirdegi sorunsuz bir şekilde gayet iyi calısıyor 4 cekirdekle voltajsız 3.3 ghz yapabiliyorum kolay gelsin ramlarda 1066 mhzde 5-5-5-15 zamanlamada ve 2.1 voltajda calısıyorlar dual olarak

aynen ben de 3.4ghz de stabilite yakalayamadım 3.3 de voltajsız stabil.ramlerim ne yaptıysam cl5 1066 çalışmıyor.1066 yaptığım zman 5-7-7-20 çalışıyor voltaj versem mavi ekran alıyorum ben de default cl5 800mhz kullanıyorum zaten herkes 1066 nın phenomda pek getirisi olmadığını söylüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.