ben bu işe yeni merak sardım ekran kartımı o/c ledikten sonra sıra işlemciye geldi fakat pek bişi yapamadım norml hız 2.2 ghz iken 1 ghz a kadar düşerebildimfakat 2.3 bile yapamadım şu an bütün bios ayarlarım deafult da herşey normal işte sizden yardım istediğim yer şu işlemciyi bi 2.5 ghz dan yukarı yapmak istiorum.cpu ve ramlarle ilgili bi kaç resimde koydum pcde orjinal fan var sıcaklık normal ayarlarda 20-26 arası gezior yükte 26-31 arası biosda fsb gibi ayarları bulamadım sadece cpu çarpanını x11 yaptım oda 2200 mhz oluyor herhangi bi voltaj yükseltmeside yapmadım ayrıca ram zmnlamalarında biraz yardıma ihtiyacım var şu an 5-5-5-15 de çalışıyor ddr2 1024 mb 667 mhz
cpu özellikleri 1:http://img259.imageshack.us/img259/3623/cpuwp1.png
cpu özellikleri 2:http://img340.imageshack.us/img340/3580/cpuzyj4.png
Aynı işlemciyi kullanıyorum. Anakartınız neydi acaba yardımcı olmaya çalışayım.
Aynı işlemciden bendede var. Anakartım Msi K9N Ultra. Ramlar corsiar 667mhz 3gb. Bu işlemci ile default voltajda yapabildiğim en yüksek mhz değeri 10x250fsb. Ra ayarları default. İşlemciye 1.35v verirsem 270x10 2700mz de sistem açılıyor ramlar 533mhz e çekilmiş durumda ve 2.10 v da. bunun ötesinde 1 fsb dahi yükselmiyor 2700mhz de ise normal windows açılıyor ama orthos testinde hata veriyor oyunlarda ise belirli bir süre sonunda kilitlenme yapıyor. Daha yüksek değerlere çıkmak istiyorum amadaha ne yapılabilir bilemiyorum.
Soket 939 u da bende var 1.30 V ile 2530 mhz de(11x230) stabil , 1.35 V ile 2640 mhz de (11x240) orthos hatası veriyor stabil değil.Sanırım X2 lerin endandiği bu 4200 serisi
anakartım asus M2N-MX SE ramlar 1024 ddr2 667 mhz ben cpu fsb,ram voltajı ve ram zmnlamalarını ayarlama yerini bulamadım biosta bu konuda yardım gerekli biosa girdiğimde cpu ile ilgili bölümegiriorum orda çarpan ve fsb gösterior ama gri yazılarla yani onu değiştiremiyorum alttaki seçeneklerde ise amd overlocking diye bir bölüm var oraya girincede sadece voltaj ve çarpan ayarlanıor şu an x11 de çarpan 2.2ghz de bi türlü hızlandıramadım ya ayrıca şahsen işlemcimi hiç sevmiorum intel core 2 duo olmasını şiddetle isterdim ama amd toplandı işte napim
ya ben siteden indirdim son biosu aöa açmak için tıklayınca hata verior bilmemne yoktur yazıo bir sürü şey sonra uygulamayı kapat ve yoksay yazıo napcam ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme