Şimdi Ara

AMD x2 4200 oc yapan arkadaşlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese ii formlar benm sistemim imzamda mevcut ben 4200ü en fazla 2.93mhz çıkarttım ama 3dmarkda fln res atıyo merak ettim acaba bu işlemciyi en fazla kaça çıkardınız ve çarpanınız fsb oranınız vede voltajınız nedir buraya yazarsanız diğer arkadaşlarda bilgilenebilir ilginize tşşkürler

• bende aynı AMD işlemciyi kullanıyorum ya amd ye yeni geçtim baya heyecan verici bir işlemci bunlar ya.bende oc denedim 2.5 Mhz yaptım ben acemiyim fazla değiştirmek istemiyorum ozman biraz daha zorlayayım sana göre az. he çok voltaj alınca daha hızlı neden oluyor?açıklayabilecek olan varmı detaylı olarak.bide ram'in fsb hızını nasıl ayarlıyacam bilen varmı shapper anakart var bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher3.4 -- 26 Mart 2008; 19:34:43 >
  • Arkadaslar imzamda sistemim yazıyo bana overclock konusunda bizzat yardım edebilir misiniz???
  • Arkadaşlar, yardım almadan önce overclock bölümünün üstündeki sabit konulara göz atmanız öneriliyor, bekleniyor. Sonrasında da yardım istediğinizde biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim. (Aynı yollardan geçen yoldaşınız :])
  • Tabiki ögrenmek için arastırırım ve arastırdım da yaptım kucuk denemeler
     AMD x2 4200 oc yapan arkadaşlar buraya

Elimde boyle bi sonuc war stabiliteyi saglamak konusunda sormak istediklerim war
    1- cpu voltajını yukseltemıyorum biostan 1.50v yapsamda pc acıldıgında 1.26v dan fazlası gitmiyor neden???
    2- su anda pc de herhangi bir sorun yok takılma reset vb...
    3- bus speed 230 yaptıgımda pc bir daha acılmıyo 229 maximum nedeni ne olabilir
    4- bir iki denememde acıldı 230 mhz da ve biosa girdigimde overclock hatası verip duruyo ama resimdeki halıyle hiç bir sorun yasamıyorum
    Yani demek istedigim ben bilgilendim biraz sanırım bir kac püf noktayi ögrenmem gerekiyo deneyimli arkadaslardan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucros -- 31 Mart 2008; 1:45:09 >

• İlgilenmek isteyenlere msn adresimi de veriyim orcun_syd@hotmail.com
    Ögrenmek istiyorum arkadaslar yardim
  • @nucros, şuan bilgim dahilinde sorumluluğunu alıp söyleyebileceklerim HT link değerin 1000 i geçmemeli. Bu sebeple biostan ht çarpanını 5 den 4 e indirmelisin. Şuan (228)fsb x ht çarpanın(5) = 1140 mhz.

Fsb yükselirken ramin de hızlanıyor. Bu sebeple fsb yi yükseltirken ramlerede voltaj vermen gerekecek. Bir de fsb yi daha rahat yukarı almak için ramleri 667 mhz de çalıştırmanı öneririm. Ben de senin durumundayken bu yolla 300 fsb yi görebildim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pillout cok tesekkur ederim ama hala sorunlar war
    ht çarpanını 4x e cektigimde ht link degeri hala 1000 mhz in uzerınde :(
    2 hafta once basit bi sorun yuzunden pc yi servise goturmustum orda bios guncellemesi yapmıslardı ve biosun bu surumunde memory controller bolumu pasif hiç bi sekilde de giremedim. bu yuzden ramlarle en ufak oynama yapamıyorum.
    Eski biosa donmeyi denedim sürümü 0503 olan biosa da girebiliyordum ama asusun ezflash2 si dahil hiç bir sekilde hiç bir programla okutamıyorum eski surumleri.
    anakartım ASUS M2A-MVP su anki bios surumum ise 0509
    bu konu hakkında ne yapabiliriz gerekirse detaylı resim falan da koyabiilrim biosla ilgili
  • Asus'la ilgili bir şey dememeliyim, ama yerinde olsam ya bu bios sürümünde bir şekilde memory controller bölümüne girmenin/aktif etmenin eğer var ise yolunu öğrenmeye çalışırdım (Örneğin Gigabyte anakartlarda ilgili bölümü ctrl+f1 bastığın zaman görebiliyorsun). Yok ise ne yapar eder eski biosa dönerdim.

Ht link 1000 in biraz üzerindeyse çok sorun olmaz sanırım, + 50 gibi. Ben şuan 300 fsb için ht çarpanını 3 olarak kullanıyorum mesela, gerekirse 3 indir derim.
  • ht link 1200 e kadar genelde problem çıkarmaz 1250 ht hızıyla stabil çalıştıranları biliyorum ht hızından çok anakartından kaynaklanıyor olabilir oc için anakart önemli ayrıca sendeki 4200 brisbane mi yoksa eindsor çekirdekli mi onu belirtmemişsin. ben brisbane çekirdekli g2 revizyon 4200 ü şu anda 270 fsb ile 1.425v de 2970 mhz de stabil olarak çalıştırıyorum 3100 e kadar gittim fakat stabilite problemi oluyo çok fazla ısınıyor işlemci.
  • ht link hızını kaçar kadar götürebilirim diye bi deniim dedim şu anda 1363 de 10 dakkadır orthos testinde çakılmadı daha hadi hayırlısı kuzey chipsetine biraz voltaj verilmiş durumda tabi allah sonumuzu hayretsin anakart yanarsa haber veririm
  • aligurol, anakartın modeli nedir?
  • sapphire 690g pure element (am2rs690mh) 1360 mhz ht ile orthos da yarım saatten fazla durdu hiçbir stabilite problemi çekmedi taktir ettim walla. tipine bakınca bişeye benzemiyor likit kapasitörler fln ama 4200 stok fan 3ghz vede 1360 ht veriyolu ile stabil şaşırttı beni . işlemcinin soğutucu iyi olsa 3200 e fln zorlucam da 3100 de bile yük binince işlemci orthos da 80c yi geçip çakılıyor.
  • bende msı k9a2 platınum var(imzamda mevcut) ya 2.97de zorlanıyor yaw ht çarpanı 3 anakart çok ii olmasına rağmen bu işlemciyi 3e çıkartamadım bir türlü şimdi bidaha denicem ya heveslendim yazarım buraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: srknwrx69

bende msı k9a2 platınum var(imzamda mevcut) ya 2.97de zorlanıyor yaw ht çarpanı 3 anakart çok ii olmasına rağmen bu işlemciyi 3e çıkartamadım bir türlü şimdi bidaha denicem ya heveslendim yazarım buraya

bendeki 100 ytl lik anakartla ht çarpanını deiştirmeden 273 fsb ile 1363 ht vede 3.0 ghz de stabil çalışıyor. 3.1 de orthosda fazla ısınmadan çakılıyor. o anakartın daha sağlam şeyler yapması lazım problem ramlerinde de olabilir olmassa aşşa çek ramleri öle dene tabi işlemcinin takoz çıkma olasılığı da war mesela benim işlemciye yük binin çekirdekler arasında 8 dereceye kadar çıkıyor fark biri takoz sanırım. ben ht yi fantezi amaçlı çıkartmıştım 1363 e şu anda 1090 da ne olur nolmaz boşuna anakarta abanmanın anlamı yok

• Peki ht 1300 küsür iken 1000 lere göre kullanımda fark hissettin mi veya test yaptın mı, aradaki farkı merak ettim. (1000 lere dönmen iyi olmuş :] )
  • öyle dikkate değecek bi fark yok memory testinde değerler biraz daha yüksekti o kadar ama dikkate değecek kadar deil. sadece anakartın zorlamaya verdiği tepkiyi ölçme adına bi fikir sahibi yaptı o kadar yani
  • arkadaslar mukemmel bi haberim war biosum gitti ve pc hiç bir sekilde acılmıyo butun parcalarımı kontrol ettim fakat sorun anakarttan
    eski biosa donerken takıldı res attım anakartın cdsinden orjinal biosu yuklerken de takıldı halbuki yarım saatae yakın bekledim simdi anakartım kutusunda konya biosise dogru yola cıktı hele bi gitsin gelsin sonra tekrardan denıycem ve işin ilginci kendi cabamla yaptırıyım dedim anakartın ustunde sokebilcek bir tek çip bile yok garip geldi bana.
    aligurol yukarıda bi resim vermistim onu pc ye cekip paintten baktıgında anlasılıyo cekirdegim windsor
    daha once de duymustum brisbane cekirdekliler daha ii gidiyo die ama windsorle de yapan arkadaslar war sanırım tamamen sans işi bu iş
    zaten amacım MSI-K9A2 PLATINUM a gecebilmek sizcede daha iii bir performas olmazmı asusa karsı benım sistemimde
  • msı k9a2 platınum kullanıyorum asustan iyi olduğu kesin bence intelde gigabyte amd de msı tercih edilmeli sanırım windsor 939 pin değilmi 940 mıydı yoksa herneyse k9a2 platınum AMDB. PHENOM/ATHLON/SEMPRON IN THE SOCKET AM2+ VE AM+ destekliyor yani windsor uyumlumu bi araştırıyım
  • evet windsor am2 soketmiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.