Şimdi Ara

AMD X2 245 ve RAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde ilgili mühendislik yazılımlarını kullanmak amacıyla ortalama bir bilgisayar alamayı planlıyorum. Oyun oynamak gibi bir fikrim yok o yüzden işlemci olarak ucuz olsun diye AMD X2 245 düşünüyorum. Acaba bu işlemci Intel işlemcilerle kıyasla Dual Core işlemcilerle aynı sıfıntamıdır yoksa çift çekirdeklimidir?

Sorum bu işlemci ve uygun bir anakartla 1066MHz RAM kullanabilirmiyim yoksa 800MHz RAM hızıyla sınırlımıyım acaba? Ona göre RAM seçimi yapacağım.

Anakart olarak tavsiyelerinizide dinleyebilirim (çok pahalı olmasın derdim ekonomik biraz max 90$ gibi).
    Anakartta tercihim onboard ekran kartı olacaktır.Ekstra ekran kartına para ödemek istemiyorum.

Birde bu sistemi 350W güç kaynağı kaldırırmı acaba?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

• Athlon II X2 serisi diğer Intel Core Duo / Core 2 Duo ve hatta Dual Core serileri gibi çift çekirdeklidir. Hatta fiziksel çift çekirdeklidir merak ettiğiniz buysa. HyperThreading benzeri bir teknoloji ile sanal çekirdek olayları bu işlemcilerde yok.

Athlon II X2 1066MHz ve aşağısındaki DDR2 hızlarına ilave olarak 1333MHz'e kadar da DDR3 belleklere destek verir. Yani bellekten yana sıkıntınız olmasın.

Anakart olarak 780G yonga setli bir anakart olabilir. DDR2 bellekli bir sistem için bu modele bakabilirsiniz...

Tam olarak 350W ise (harici ekran kartı olmadığı için) normal durumlarda kıl payı da olsa yetmesi gerek. Yine de internet üzerinden yaklaşık güç tüketimini hesaplayan sitelerden hesaplama yapmanızda da fayda var...

• Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Benim için önemli olan bilgisayarın derleyici zamanı ve bir programı çalıştırma açabilme zamanı olacaktır. Bilgisayar programlama dilleriyle dolu olacak yani bir çok program kurup aynı anda çoklu program çalıştırıp simülasyona yönelik olsun istiyorum. XP sistem kuracağım 64 bitlik bir derdim de yok.

Şu iki sistem arasında kaldım bu konuda da bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:

1. Sistem:

Asus P5QPL-VM G41 1333FSB/DDR2 1066 S+V+GL+16X 775
    http://www.exa.com.tr/asus/anakartlar_kategorisinde/asus_p5qplvm-328-8132.html
    Intel CPU E7400 2.8 GHz 1066MHz 3MB Core2Duo
    http://www.exa.com.tr/intel/cpular_kategorisinde/intel_cpu-325-6846.html

2. Sistem:
    Biostar TA780G M2+ AMD780G/DDR2 S+V+GL+RAI+16X 940
    http://www.exa.com.tr/biostar/anakartlar_kategorisinde/biostar_ta780g-328-7468.html
    AMD Athlon II X2 245 (2.9GHz) 2MB (AM3 938Pin)
    http://www.exa.com.tr/amd/cpular_kategorisinde/amd_athlon-325-8637.html

Aralarında 125TL fark var, AMD sistem daha ucuz

Hem şu andaki mevcut performansları açısından hangisi daha iyi olur?Hemde geleceğe yönelik ne gibi avantaj dezavantajlarım olur.

Intel sistem 3mb l2 bellek sunuyor amd 2mb fakat intel de hyper terminal yok. AMD azda olsa çekirdek hızında önde. Biostar anakart nasıldır? Gigabyte ve ASUS dünyaca bilindik markalar eskiden beri varlar Biostarı ben yeni duyuyorum...

Overclock düşünmüyorum ilk başta ısı o açıdan bir sıkıntı olmayacaktır.

Sistem PS 400Wa çıkardım sanırım kurtarıcaktır.

• AMD işlemcide dahili bellek kontrolcüsü var 2MB L2 bellek yeterli AMD için intelde dahili bellek kontrolcüsü olmadığı için işlemcinin şişmemesi için ön bellekleri biraz yüksek tutuyorlar.Aldığınız sistemde ekran kartı olmadığı için gerçek güç veren 300 watt psu bile yeterli olacaktır.

Kasa olarak bunu alabilirsinizhttp://www.hepsiburada.com/aopen-qf50-j02-350w-atx-kasa-siyahgumus/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850710

• oyun oynamayacak ve oc da yapmayacaksanız 125 tl daha fazla verip intel almanın bir anlamı yok. standart hızlarda ikiside benzer performans verir.

düşündüğünüz sistem için kaliteli gerçek 350watt bir psu gayet yeterli olacaktır.
  • Evet banada AMD sistem daha mantıklı gibi geliyor şu anda.

Acaba sistemi almak için CEBIT fuarınımı beklesem diyorum orada kampanyalar olabilirmi acaba?
  • G41 ile 780G'nin o/b vgalarındaki grafik performansı ? Bunu da göz önünde bulundurun AMD sistem 125 tl daha ucuz olmasına rağmen atinin o/b vga'sı intelin gma4500'ünü 2'ye 3'e katlar... İşlemcinizi isterse bi kaç model daha yükseltin, (X2 550, X3 710, X4 620) bu durumda aynı fiyat seviyesinde intel'den daha iyi bir makina yapmış olursunuz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Athlon 64 X2 5000 Hakkında
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu durumda AMD almak daha mantıklı. İleride DDR3 belleklere geçmek istediğinizde, anakartı değiştirip aynı işlemciyi kullanabilirsiniz.

Ancak Intel'de DDR3'e geçmek için anakart ile birlikte işlemciyi de değiştirmek gerekiyor.
  • Bütün parametreler AMDden yana zaten kararımı verdim sayılır fakar CEBITi bekleyeceğim orada bir fırsat çıkarsa kaçırmak istemiyorum...
  • Kararımı bu işlemciden yana verdim ve anakart olarak da:
    Gigabyte MA785GMT-UD2H/ DDR3 S+V+GL+1394+16X 938pi düşünüyorum

Acaba ilerisi için bu işlemcinin O.C. durumu nedir ve O.C. nasıl yapılır fikri olan varmı bu anakartla olurmu?

Acaba fırsatlar için CEBITi beklememe gerek varmı orada bir fırsatla karşılaşabilirmiyim?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemsivri

Kararımı bu işlemciden yana verdim ve anakart olarak da:
    Gigabyte MA785GMT-UD2H/ DDR3 S+V+GL+1394+16X 938pi düşünüyorum

Acaba ilerisi için bu işlemcinin O.C. durumu nedir ve O.C. nasıl yapılır fikri olan varmı bu anakartla olurmu?

Acaba fırsatlar için CEBITi beklememe gerek varmı orada bir fırsatla karşılaşabilirmiyim?

Teşekkürler.

Bu anakartı alırsan, DDR2 değil DDR3 ram alman
  • Evet zaten anakartı tercih etmemin sebebi o: aynı fiyatla 1066MHz DDR2 yerine 1333MHz DDR3 RAM alıcak olmam ve CPUnun destekliyor olmasından ötürü AM2+ soket türü daha ucuz anakarttan vazgectim... yerine bu anakartı seçtim arada 30 dolar fark var ama kalite farkıda çok büyük.

Umarım gelecekte 1.5 2 sene sonra bu işlemciyi biraz O.C ile hala kullanabilir halde olurum olmazsam anakart yeni bütün işlemcileri destekliyor DDR3 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemsivri -- 12 Eylül 2009; 17:04:19 >
  • Merhaba arkadaşlar.

Bu işlemcinin DDR3 RAM ile haberleşme hızı nedir 1333MHz mi yoksa 1066MHz mi acaba?

İnternette bazı kaynaklarda 1333 bazı kaynaklarda 1066 olarak geçiyor. RAMleri ilgili değere göre almayı düşünüyorum. Teşekkürler.
  • DDR2 1066
    DDR3 1333

• Kaynak neresidir acaba bana linki atabilirmisiniz?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.