Şimdi Ara

amd vs intel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'nin tartışmasız daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selambentahir -- 14 Aralık 2013; 17:12:49 >

• amd tartışmasız lider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayisikent

amd tartışmasız lider

genç intel fanboyları 8Ghz O.C'dan rahatsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: selambentahir

Beyler sürekli bunların kavgası oluyor. AMD'nin tartışmasız daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.

Ama benim sormak istediğim başka.

İntel daha yaygın olduğu için ikinci el pazarı daha kötüdür değil mi AMD'nin.

Ne düşünüyorsunuz?

Arkadasım bir onceki actıgın konuya gayriihtiyarı yardıma ihtiyacı vardır diye iyi niyetle birseyler yazmaya calıstım ama goruyorumki amac uzum yemek degil bagcı dovmek.

Uslubunun devamlı eksi yonde gitmeside bunun kanıtı.

Kimin yan hesabısın yada ne kuyruk acın var bilmem ama haddini bildirirler birazdan sana.
  • AMD en iyi değil. F/p olarak en iyi. İntel işlemciler pahalı ve Amd'den daha performanslı çalışıyor bu arada. Bunu bu forumdaki herkes bilir. Sen de bil. (Amd işlemci kullanıyorum.)
  • (AMD kullanıcısıyım) 10 yıldır bilgisayarım var.Hep amd kullandım.Param olsaydı intel alırdım.AMD hayranıyım ama kim nederse desin İntellin performansı gücü mimarisi amd de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.Jackly

(AMD kullanıcısıyım) 10 yıldır bilgisayarım var.Hep amd kullandım.Param olsaydı intel alırdım.AMD hayranıyım ama kim nederse desin İntellin performansı gücü mimarisi amd de yok.

yalan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Beyler sürekli bunların kavgası oluyor. AMD'nin tartışmasız daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.

Ne düşünüyorsunuz?

İki marka da iyidir önemli olan ihtiyacın olmayan özelliğe para vermemektir.

• ne konuda yalan? @SelamBenKral
  • Amd ucuz fakat sicaklik ve elektrik tuketimini hesaba kattinmi inteli fiyat konusunda geciyor.inteli stoc fanla kullanabilirken amd tarafinda bu olay tam bir iskenceye donusuyor.mecburen islemci sogutucu alman lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omfarcan -- 13 Aralık 2013; 10:40:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

quote:

Ne düşünüyorsunuz?

İki marka da iyidir önemli olan ihtiyacın olmayan özelliğe para vermemektir.

AMD Dünya O.C Rekoru kırmış bir işlemcidir. Herşeyden önce bana OC diye bik bik ötmeyin.

İntel eskiden beri bu pazarın sahibi. Kullanıcıların %75-80'i intel kullanıyor. Ve bu kişiler AMD'ye geçmek için anakart değiştirmek zorunda. Dolayısıyla AMD hakettiği değeri görmüyor. Bunu bilen İntel'de AMD'den çok daha kalitesiz olmasına rağmen sırf pazardaki gücü nedeniyle APTALLARa bir güzel kazığı sokuyor.

İntel AMD hakkında kötü propaganda yapan bir şerefsizdir. Güya AMD 2000'li yıllara sağ çıkmayacaktı. Ne oldu? Babalar gibi geziyorlar pazarda maşallah.

AMD FX serisinin 6 veya 8 çekirdekli her işlemcisi İNTEL i7 leri ezer geçer.

Tüm bu gerçekler göz önündeyken parası olan kerizler İNTEL, aklını kullananlar AMD alır.

İntel'in mimarisi iyi diye bik bik ötenler. Acaba kuzey köprüsü,FSB,cache gibi kavramları biliyor mu?

İntel alana yangın tüpü bedeva gibi bir kampanya gelirse belki düşünürüm :)

• katılıyorum

• FX serisinin 6 veya 8 çekirdekli her işlemcisi İNTEL i7 leri ezip geçiyorsa millet enayi ve kazıklanmayı seviyor o zaman 280 tl ye işlemci varken 750 tl ye i7 alıyor ve daha pahalı anakart alıyor :)
  • selambentahir kullanıcısına yanıt
    Hocam biz de AMD işlemci kullanıyoruz ama f/p oranı çok daha yüksek olduğu için. Gerekli görmediğimiz özelliklere para vermemek için. O.C herkesi ilgilendiren bir durum değil ve verdiğiniz örnekleri biz son kullanıcılar yapamayız. Çok özel soğutma şartları ile mümkün olabilen ve belki de uzun süreli stabil kullanmaya olanak vermeyen yöntemler. Hem 8 ghz işlemcinin kullanacağı enerjiden hiç bahsetmiyorum bile. Bir işlemcinin performansının yüksek olması sadece frekansa bağlı değil artık. O moda yıllar önceydi. Sonra çekirdek savaşları başladı. Ama şu anda önemli olan mimari. Belki şöyle diyebilirdin, ki ben de bu şekilde olabilir mi diye düşünüyorum bazen. Dünyada çıkan oyunlar, programlar, uygulamalar vs acaba Intel ürünlerine göre daha iyi optimize mi edilmiş diye bu mimariler daha iyi sonuç veriyor? Yani düşününce program yazıcıları çok daha fazla satış yapan Intel ürünlerine göre yazılım yazıyor olabilirler ve bu ürünler Intel ürünlerinde daha iyi performans veriyor. Olay tersine dönseydi belki de Intel mimarisi kötü olarak gözükecekti. Tabi bu benim kendime sorduğum bir soru, zira PS4 ve Xbox One'da AMD işlemci ve GPU ları kullanıldı ve bunlar bütün oyunları paşa paşa oynatacaklar. Burda da oyun üreticileri konsollardaki Jaguar mimarisine uygun oyunlar çıkartacak ve gayet de performanslı olacak. Demek ki o iyi bu kötü yerine benim neye ihtiyacım var hangisini alırsam bütçeme ve ihtiyaçlarıma en uygun donanımı alırım diye düşünmek gerekir diye düşünüyorum. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 13 Aralık 2013; 11:26:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

FX serisinin 6 veya 8 çekirdekli her işlemcisi İNTEL i7 leri ezip geçiyorsa millet enayi ve kazıklanmayı seviyor o zaman 280 tl ye işlemci varken 750 tl ye i7 alıyor ve daha pahalı anakart alıyor :)

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcpuboss.com%2Fcpus%2FIntel-Core-i7-2600-vs-AMD-FX-8350&ei=PxWrUuKUCceqhQfD_oHYAQ&usg=AFQjCNEl943ACgTYHQHOvfRWrpedlY4t1g&bvm=bv.57967247,d.bGE&cad=rja

yok canım olur mu koca 8 çekirdek ayıpsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

FX serisinin 6 veya 8 çekirdekli her işlemcisi İNTEL i7 leri ezip geçiyorsa millet enayi ve kazıklanmayı seviyor o zaman 280 tl ye işlemci varken 750 tl ye i7 alıyor ve daha pahalı anakart alıyor :)

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcpuboss.com%2Fcpus%2FIntel-Core-i7-2600-vs-AMD-FX-8350&ei=PxWrUuKUCceqhQfD_oHYAQ&usg=AFQjCNEl943ACgTYHQHOvfRWrpedlY4t1g&bvm=bv.57967247,d.bGE&cad=rja

yok canım olur mu koca 8 çekirdek ayıpsın

terbiyesizlik yapma.

• Geçmişte Intel'de AMD'den çok tokat yedi. evet Intel'in rekabet kanunları çiğnediği için ödediği paralarla bi AMD daha kurulurdu.
    eğer AMD'nin iyi işler yaptığı dönemde internet bu kadar yaygın olsaydı. piyasada intel tekel olamazdı.
    ancak günümüze baktığımızda Intel'in Mimarisinin daha sağlam olduğu da bir gerçek.
    AMD'nin şuanda zaten üst düzey masaüstü işlemcileri hedeflediğini düşünmüyorum.
    Oyuncu pazarını domine etmek istiyorlar ki Konsollarla bunu büyük ölçüde başardılar. AMD, Intel'den çok Nvidia ile farkı açma çabası çinde. Onlarda biliyorlar ki işlemciler kullanıcılar tarafından fazla güncellenen parçalar değil. Onlarda daha fazla güncellenen parçalara yöneldiler yani Grafik Kartlarına.

Giriş seviyesi işlemci ve Yüksek seviye Grafik Kartlarında lider oldukları sürece Intel'den korkmaları için bir sebepte yok.

AMD Intel'den iyidir diye bir şey söyleyemeyiz. Farklı kulvarlarda koşuyorlar bence. FX İşlemcilerinin ArGe bütçelerinin Radeon'a kayacağını düşünüyorum.
    APU'da istediklerini başarırlarsa o zaman intel'in hali duman olur.

bu boş tartışmaları yapmaktan vazgeçin artık. AMD bile söylüyor Intel bizden daha iyi diye.

Bu kavram kişiden kişiye değişir. Adamın isteklerini AMD Karşılıyorsa fazla para vermez AMD alır. karşılamıyorsa Intel alır. bu olay bu kadar basit.

burda sorulması gereken soru kime göre iyidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: battle1905

Geçmişte Intel'de AMD'den çok tokat yedi. evet Intel'in rekabet kanunları çiğnediği için ödediği paralarla bi AMD daha kurulurdu.
    eğer AMD'nin iyi işler yaptığı dönemde internet bu kadar yaygın olsaydı. piyasada intel tekel olamazdı.
    ancak günümüze baktığımızda Intel'in Mimarisinin daha sağlam olduğu da bir gerçek.
    AMD'nin şuanda zaten üst düzey masaüstü işlemcileri hedeflediğini düşünmüyorum.
    Oyuncu pazarını domine etmek istiyorlar ki Konsollarla bunu büyük ölçüde başardılar. AMD, Intel'den çok Nvidia ile farkı açma çabası çinde. Onlarda biliyorlar ki işlemciler kullanıcılar tarafından fazla güncellenen parçalar değil. Onlarda daha fazla güncellenen parçalara yöneldiler yani Grafik Kartlarına.

Giriş seviyesi işlemci ve Yüksek seviye Grafik Kartlarında lider oldukları sürece Intel'den korkmaları için bir sebepte yok.

AMD Intel'den iyidir diye bir şey söyleyemeyiz. Farklı kulvarlarda koşuyorlar bence. FX İşlemcilerinin ArGe bütçelerinin Radeon'a kayacağını düşünüyorum.
    APU'da istediklerini başarırlarsa o zaman intel'in hali duman olur.

bu boş tartışmaları yapmaktan vazgeçin artık. AMD bile söylüyor Intel bizden daha iyi diye.

Bu kavram kişiden kişiye değişir. Adamın isteklerini AMD Karşılıyorsa fazla para vermez AMD alır. karşılamıyorsa Intel alır. bu olay bu kadar basit.

burda sorulması gereken soru kime göre iyidir ?

çok güzel yorumlamışsınız hocam.

ancak intel'in mimarisinin filan iyi olduğu sadece şehir efsanesi. yok öyle birşey. AMD her türlü bir numara. 10 sene içinde tüm pazarı ele geçirecekler.

aklınız varsa intel işlemcilere ve anakartlara yatırım yapın

• Adam ya trolluyor ya da ağır cahil.Kulak asmayın.
  • selambentahir kullanıcısına yanıt
    Bi bitmediniz amd vs intel amd fiyat bakımından iyi intel performans bakımından iyi anladın mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.