Bildirim
AMD Turion ve Athlon X2
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
x2'ler çift çekirdeklidir. normal turion'lar ise tek. o yüzden x2'ye yönelmeniz faydanıza olacaktır. -
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
x2'ler çift çekirdeklidir. normal turion'lar ise tek. o yüzden x2'ye yönelmeniz faydanıza olacaktır.
hatalı bi yaklaşım olmuş...
turion-turion x2 ler mevcuttur
bunlar mobil özellikleri geliştirilmiş ve genelde soket s1 forumunda olan işlemcilerdir
masabaşı kullanımı derken desktop kast ediyorsanız s940 olan bi windsor yada brisbane çekirdekli x2 yeterli olur -
quote:
Orjinalden alıntı: Confusion
quote:
x2'ler çift çekirdeklidir. normal turion'lar ise tek. o yüzden x2'ye yönelmeniz faydanıza olacaktır.
bunlar mobil özellikleri geliştirilmiş ve genelde soket s1 forumunda olan işlemcilerdir
masabaşı kullanımı derken desktop kast ediyorsanız s940 olan bi windsor yada brisbane çekirdekli x2 yeterli olur
ne hatalı anlamadım
bi kere arkadaş masaüstü işlemci değil notebook işlemcilerini kast ediyor. turion amd'nin notebook işlemcilerine verdiği isimdir. normal turion'lar tek x2'ler ise çift çekirdektir. doğal olarak günümüz şartlarında x2'ye yönelmesi kendi yararına olacaktır. bunun nesi yanlış ???
-
Belki tam yeri değil ama bir şey sormak istiyorum. AMD'nin işlemcileri İntel kadar iyi mi? -
laptop üzerinde düşünüyorsanız enerji verimliliği açısından turion x2 ler elbette daha mantıklı...aslında laptopta(cpu+platform) intel söz sahibidir ama kişisel seçiminiz amd ise siz bilirsiniz.. -
Oncelikle tesekkür ederim cevaplariniz icin.Ben notebook işlemci diyorum evet.Yalniz masabasi kullanim diye soylemek istedigim agirlikli olarak fiste kullanim demek icin, turionlarin enerji tasarrufu yuksek ve dolayisiyle performans verimi athlonlara gore dusuk olabilir diye dusunmustum.Athlonlar eger fiste calisirken daha yuksek performans veriyorsa onu tercih ederim. -
turiondan şaşmayın kesinlikle laptopta mobil athlonlar çok ısınır
-
Birde arkadaslar surdaki notebooka bir goz atabilirmisiniz?
http://www.cdiscount.com/informatique/ordinateurs-pc-portables/toshiba-satellite-l300d-saco/f-107092212-L300D115PORT.html?prix=discount&trilist=1&numpage=1 -
gayet iyi bi makine ama,Tr de yoktur bu model herhalde... -
evet ve bu fiyata trde pek bulunacaginida sanmiyorum acikcasi.Yalniz bu makinada heralde 1 yil sonra falan oyun oynanmaz simdide hos dusuk video ayarlariyla ancak oynar sanirim.Bu Ati 1200ler 2 gb ramle 512 mb falan performans verirmi acaba ? -
quote:
Orjinalden alıntı: righteous@
gayet iyi bi makine ama,Tr de yoktur bu model herhalde...
Teşekkür ederim righteous@.
Arkadaslar sizlerdende yorum bekliyorum, ekran karti ve islemci olarak.Siparis vericem sizin yorumlariniza göre. -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Confusion
quote:
masabaşı kullanımı derken desktop kast ediyorsanız s940 olan bi windsor yada brisbane çekirdekli x2 yeterli olur
ne hatalı anlamadım
bi kere arkadaş masaüstü işlemci değil notebook işlemcilerini kast ediyor. turion amd'nin notebook işlemcilerine verdiği isimdir. normal turion'lar tek x2'ler ise çift çekirdektir. doğal olarak günümüz şartlarında x2'ye yönelmesi kendi yararına olacaktır. bunun nesi yanlış ???
İmzama bak istersen turionlar sadece çift çekirdek artık eskidendi tekler sitede bile yok teklik turionlar.Bendeki 31 wattlık modeli tl58 turion x2.
-
quote:
Orjinalden alıntı: CathLiam
quote:
Arkadaslar sizlerdende yorum bekliyorum, ekran karti ve islemci olarak.Siparis vericem sizin yorumlariniza göre.
Toshiba A210_15K var bende bi ona bak derim özellikleri şöyle;
Turion x2 1.9 ghz
2gb ram
x1200 ati o\b
160 gb hitachi 5400 rpm
bluetooth 1.3 webcam vs vs çift katman dvd yazıcı falan filan bunlar senin işin görür sanırım (oyunlar hariç)
Power modunda 2.5 saat batarya gidiyor kullanımına bağlı birazda 3 saat gittiğide oluyor.
Oyun oynarım diyorsanhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32284
Buna bak 2.1 turion x2 ve hd2600 ekran kartlı.Hard diski'de 250 gb bunun eğer paran varsa bu ideal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka90 -- 21 Mayıs 2008; 19:06:49 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: Dahaka90
quote:
Orjinalden alıntı: CathLiam
quote:
Arkadaslar sizlerdende yorum bekliyorum, ekran karti ve islemci olarak.Siparis vericem sizin yorumlariniza göre.
Toshiba A210_15K var bende bi ona bak derim özellikleri şöyle;
Turion x2 1.9 ghz
2gb ram
x1200 ati o\b
160 gb hitachi 5400 rpm
bluetooth 1.3 webcam vs vs çift katman dvd yazıcı falan filan bunlar senin işin görür sanırım (oyunlar hariç)
Power modunda 2.5 saat batarya gidiyor kullanımına bağlı birazda 3 saat gittiğide oluyor.
Oyun oynarım diyorsanhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32284
Buna bak 2.1 turion x2 ve hd2600 ekran kartlı.Hard diski'de 250 gb bunun eğer paran varsa bu ideal.
Evet bu makina super ama fiyati cok yuksek.Birde bu var bu daha ideal gorunuyor.
Anlayamadim arkadaslar turionlar performans bakimindanda daha iyi oylemi?
Yeni buldugum bir makina daha var bunada bir bakarsaniz sevinirim.Digerine gore daha iyi sanirim.
http://www.ldlc.com/fiche/PB00069498.html
-
-
Insan karistirdikca kafasida karisiyor peki arkadaslar bu core 2 duo ile Dual Core arasında ne fark var.Dual Core cift cekirdek degilmi? Ya digeri nedir?
MehmetHan tesekkur ederim goz gezdiriyorum simdi. -
quote:
Orjinalden alıntı: Mehmet_Han
AMD mobil islemcilerle ilgili bu linklerde ayrintili bilgi var
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_13909,00.html
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_15183,00.html
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_11600,00.html
http://products.amd.com/en-us/NotebookCPUFilter.aspx
[AMD Athlon X2]
[AMD Turion X2]
Karşılaştırdım Mehmet Han.Athlon X2 ile Turion X2 arasinda cok fark var denilebilir.Her ozelligi aynı olmasina ragmen Turionlar 1024 keş belleğe sahip digerini hemen hemen 2 kati daha hizli yapar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CathLiam -- 22 Mayıs 2008; 14:12:27 >
-
burada da başarım kıstasları var
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
ayrıca
AMD Turion64 X2
64 bit dual core (2 core) processor, code name Taylor (2 x 256 KB L2) and Trinidad (2 x 512 KB L2), DDR2-667 support, Pacifica (AMD-v) virtualisation technics, 31-35 W TDP, socket S1, 90 nm fabrication, separated L2 Caches, integrated 333 MHz DDR, 800 MHz Hypertransport
AMD Turion 64 X2 is intended to be positioned against the Intel Core Duo was presented in 17. May 2006. The current consumption is not higher than with Centrino-Duo-notebooks (TL-45 with ATI Xpress and Mobility Radeon X300). This means, that approximative the same battery runtime and fan functions can be expected (with this chipset). However, the performance was 20% below the T2300 (1.66 GHz) due to the lower L2 Cache (Core Duo has 2048 Kbyte shared L2 Cache). Nevertheless, the performance is sufficient.
In March 2007 a Turion 64 with reduced structure was announced (as a response to Intels Santa Rosa Core 2 Duo), which have up to 2.3 GHz.
TL-50 1.6 GHz 2 x 256 KB L2 Cache, 31 Watt TDP
TL-52 1.6 GHz 2 x 512 KB L2 Cache, 31 Watt TDP
TL-56 1.8 GHz 2 x 512 KB L2 Cache, 33 Watt TDP, 65nm (31 Watt after May 07)
TL-58 1.9 GHz 2 x 512KB L2 Cache, 31 Watt TDP, 65nm
TL-60 2.0 GHz 2 x 512 KB L2 Cache, 35 Watt TDP, 65nm
TL-64 2.2 GHz 2 x 512KB L2 Cache, 35 Watt TDP, 65nm
TL-66 2.3 GHz 2 x 512KB L2 Cache, 35 Watt TDP, 65nm
Turion64
AMD Turion 64
This is a derivative of the Athlon 64 with SSE3 and nx storage protection, 32 and 64 bit support, integrated memory controller for PC3200 memory, current save mode, HT800. The ML versions have a TDP of 35 Watt and the MB versions 25 Watt.
Speeds:
MT-30 / ML-30 (1.6 GHz, 1 MB L2)
MT-32 / ML-32 (1.8 GHz, 512 KB L2)
MT-34 / ML-34 (1.8 GHz, 1 MB L2)
MK-36 (2.0 GHz, 512 KB L2, 31 Watt TDP)
MT-37 / ML-37 (2.0 GHz, 1 MB L2)
MT-40 / ML-40 (2.2 GHz, 1 MB L2)
ML-42 (2.4 GHz, 512 KB L2)
ML-44 (2.4 GHz, 1 MB L2)
Regarding the consumption MT might be very similar to a Pentium M. The speed is moderate and approximately as fast as an Pentium M with equivalent clock speed.
AMD Athlon 64 X2 Mobile
In contrary to the rare cases, where Desktop Athlon 64 X2 processors are inserted in DTR laptops, AMD introduced in summer 2007 the "Athlon 64 X2 Dual-Core processors for laptop PCs" series with CPUs, which are based on the Turion 64 X2 core. The CPU is designed for socket S1 and contains an integrated DDR2 memory controller.
The processors are based on the Hawk-25 core and offer 2 cores (dual-core) with a 128 kb l1 cache and 256 kb l2 cache. The mobile laptop processor supports MMX, extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, AMD64, PowerNow!, NX-Bit and AMD-V. The FSB works with 800 MHz (HyperTransport HT1600).
AMD Athlon 64 X2 TK-53, 65 nm, 1700 MHz, 31 W TDP
AMD Athlon 64 X2 TK-55, 65 nm, 1800 MHz, 31 W TDP
Çevirmeye üşendim ama özetle aynı çekirdek yapısı üzerine kurulu AMD Athlon 64 X2 Mobile ve Turion 64 X2. Sadece önbellek yarı yarıya. Başarım olarak da 2 kat falan hız beklemeyin Turion x2'den. Yaptığınız birçok işte farkedilemeyecek kadar az olacaktır. Ama oyun vs için Turion x2 ya da Core 2 duo. Ofis, internet vb içinse çok da abartmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Eğer fiyat olarak yakınsalar Turion x2 tercih edilebilir. Ayrıca yukarıda Athlonların çok ısındığı gibi bir yorum yapılmış. Bu pek de doğru sayılmayabilir. TDP'leri birbirinin aynı. Dizüstülerde ısınma sorunu daha çok makinanın kasa tasarımı ve soğutma donanımıyla ilgilidir. Bu da işlemciden notebook çok üreticisinin halletmesi gereken bir sorundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 22 Mayıs 2008; 22:55:23 >
-
Evet aciklamalarin icin cok tesekkur ederim.Benim dusuncem sonucta para veriyoruz ve en azindan belli ozelliklere sahip olmasi lazim.Turion64 veya core 2 duo almayi dusunuyorum.
http://www.it-market.fr/productDetail.do?offerId=29114914
bu makinada karar kıldım.HD 2600 ve 1.66 işlemci var.
Benzer içerikler
- pbo enhancement nedir
- noctua nt-h2
- i5 mi i7 mi
- tray işlemci nedir
- 7800x3d vs 9700x
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- tpm 2.0
- intel 15. nesil
- amd zen 6
- intel nova lake
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X