Şimdi Ara

Amd Socket 754p ve 939p farkı?-yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu fark sadece 939p soketli boardlarda pci kart desteginden ötürü mü mevcut yoksa işlemci performansında bi fark var mıdır? bir de 8x ekran kartlarının ömrü ne kadardır sizce?

• mutlaka fark vardır ama fiyat farkına değer mi bilmiyorum. oc ile uğraşıyorsan 939 ların daha iyi oc olduğu belli... bir arkadaş 3000+ ile (1,8 GHZ) 2,95 i bulmuştu...
  • yani pci ekran kartı
  • ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Dbblack

yani pci ekran kartı
  • Hayır 939 larda pciexpress destegi yoktur ama ramleri dual kullanırlar.
  • anladım overclock yapmayı düşünmüyorum yani en azından bilmiorum fazlaca fiyat farkı var bir de aslında 8x bi ekran kartım var 939p soket bi board alırsam bunu kullanamııcam bu açıdan sormuştum
  • -socket 754 devri AMD acısından kapanmıstır.Yol haritasına gore socket 939 dan devam edilecektir.
    -socket 754 ram lerinizi dual kullanma destegi vermez.dual kullanamama biraz da olsa perf. düşüklügüne yol acar.
    -socket 754 pci-e desteklemez.socket 754 ile AGP sistem toplaamk zorundasınız
    +socket 754 fiyatı bakımındna daha uygundur.cpu anakart ve tek ram den dolayı 100$-150$[-+] gibi bir fiyat avantajı yaratır!

Sonuc olarak paranız varsa neden eskisi olsun socket 939 alın.socket 754 e oranla daha fazla perf. alacagınız kesin.Para kısıtlı ise ve 1-2 sene sistem upgrade edilmeyecekse socket 754 sistem toplamak oldukca mantıklı olacaktır!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hic bir fark yoktur
    iste anlamanizi saglicak link
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600_5.html
    yanliz cpu carpaninin dusuk olmasi kafa agritabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ers1n

Hayır 939 larda pciexpress destegi yoktur ama ramleri dual kullanırlar.

socket 939 pci-e destegi vermektedir!
  • yani bu 939p bi board da 8x ekran kartı kullanabilirim mi demek oluyor? bi de ram leri dual kullanmam icin ikisi de örneğin 256- 333 mhz olmak dışında başka bişeyinin de aynı olması gerekio mu?
  • Artık NF4 chiplerde PCI expres var. Örn. MSI - K8N NEO4 PLATINUM

quote:

Orjinalden alıntı: ers1n

Hayır 939 larda pciexpress destegi yoktur ama ramleri dual kullanırlar.
  • quote:

yani bu 939p bi board da 8x ekran kartı kullanabilirim mi demek oluyor? bi de ram leri dual kullanmam icin ikisi de örneğin 256- 333 mhz olmak dışında başka bişeyinin de aynı olması gerekio mu?

tavsiye edilen aynı marka ve model ram kullanılması.ancak farklı markalar da kullanabilirsin tabii ancak stabilite sorunları yaratabilirler!
  • quote:

yani bu 939p bi board da 8x ekran kartı kullanabilirim mi demek oluyor? bi de ram leri dual kullanmam icin ikisi de örneğin 256- 333 mhz olmak dışında başka bişeyinin de aynı olması gerekio mu?

Elinizdeki 8x agp kartı kullanmak istiyorsanız nforce3 chipsetli veya via k8t800pro chipsetli bir anakart alıp ekran kartınızı değerlendirebilirsiniz ama eğer onu da satıp yeni ekran kartı alabilirseniz daha güncel olan nforce4 chipsetli bir bilgisayar almanızı öneririm.
  • amd 3000 939p satın alabileceğim bi web sitesi bilio msnz? bi çoğunda yok bi de şu msi ın önerdiğiniz board unu da bulamadım
  • quote:

amd 3000 939p satın alabileceğim bi web sitesi bilio msnz? bi çoğunda yok bi de şu msi ın önerdiğiniz board unu da bulamadım

AMD64 3000+ i kastediyorsan
    kadıkoy firmalarını bir arastır.cpu + anakart seklinde satılıyormus AMD 64 3000+ cpu
    onun dışında bulursan bize de haber etmeyi unutma!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.