Şimdi Ara

AMD sistem için öneri ve yorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işlemci=
    AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core )MB Cache İşlemci

anakart=
    Asus M4A87TD/USV3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz Anakart

ekran kartı=
    GİGABYTE GTX 460 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Bellek=
    G.SKILL 4GB (2x2GB) Ripjaws DDR3-1600Mhz CL7 1.65 Voltaj (7-7-7-24) Dual Ram

Sabit Disk=
    WD 3.5" 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Optik sürücü=
    Samsung SH-S223L 22X Double Layer Lightscribe SATA DVD YAZICI

Klavye/mouse =
    Logitech MK300 KABLOSUZ DESKTOP

Hoparlör=
    JWIN 1+1 S-850 SPEAKER

Monitör=
    Samsung 23" XL2370 LED MONİTÖR

Kasa=
    CM Storm Scout Mesh Panel ve Pencereli Oyuncu Kasası

PSU=
    OCZ550FTY-EU FATAL1TY 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Fiyat: 12 taksitli özel indirimli fiyatı(KDV dahil): 2.662,76 TL

-Sistem sizce nasıl olmuş , uyumsuzluk var mı?

-Oyunlarda full performans sağlar değil mi ? Kaç yıl gider ?

-Sisteme Ses Kartı , Cpu Soğutucu ( veya başka bir soğutucu ), Kart Okuyucu,
    Kesintisiz Güç Kaynağı Ne Kadar Gereklidir, Neden ?

-PSU yeterli midir ? Sistem kasaya sığar mı?

-Yorumlarınız , önerileriniz?

• ramleri 1333 mhz yap

ekran kartını hd5850 yap hd5870 performansında kullanırsın
  • bence o sisteme o anakart yerine bunu alabilirsin

GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) Anakart alırsan daha iyi olur
    ramler iyi
    bence ekran kartın gayet iyi
    kasan gayet iyi psu bana yetersiz geldi daha yüksek watt lı bir psu almalısın bence umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcatakan -- 23 Ağustos 2010; 2:55:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcatakan

bence o sisteme o anakart yerine bunu alabilirsin

GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) Anakart alırsan daha iyi olur
    ramler iyi
    kasan gayet iyi psu bana yetersiz geldi daha yüksek watt lı bir psu almalısın bence umarım yardımcı olmuşumdur

teşekkürler
  • quote:

ramler iyi

O anakart oldukça sorunlu. Ram seçmesi, ultra durable olmasına rağmen ısınması vs vs vs...

Psuyu galiba feel kasadakilerle karıştırdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

quote:

ramler iyi

O anakart oldukça sorunlu. Ram seçmesi, ultra durable olmasına rağmen ısınması vs vs vs...

ben bu anakartı kullanıyorum ve önerilern bir anakarttır tavsiye ederim ayrıca psu bence az

• Gigabyte; yillardir Anakart konusunda Intel tarafinda cok guzel adimlar atiyor ama AMD tarafinda gercekten 2 senedir bana geri donen anakart oldugunu soyleyebilirim.. Ramler ve bazi modellerde belli belirsiz isinmalardan dolayi cok sikayet aliyorum... Adamlar Overclock icin anakart uretiyorlar.. ama AMD islemcilerde overclock yapmaksizin ne ram kullanabiliyorsun ne de islemciyi adam gibi kullanabiliyorsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

quote:

ramler iyi

ben bu anakartı kullanıyorum ve önerilern bir anakarttır tavsiye ederim ayrıca psu bence az

Siz memnun olabilirsiniz ama gigabyte anakartların kronik hastalığı o hocam genelinde mevcut olan sorunlar.

Psu yetersiz değil hocam rahat olun Sizin kasadaki psu 600 değil mesela gerçekte 500w bu psu da tam tersi 550w gibi düşünün ama aslınd 650w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 23 Ağustos 2010; 11:04:15 >

• Bende sistemi yeni kurdum ve Anakartta her zaman 1. tercihim gigabyte olmasına rağmen, Maalesef gigabyte ın amd nin 8xx çipsetinde çuvallamış olduğunu gördüm. Çok araştırdım almadan önce ve sorunları nedeniyle giga dan vazgeçip asus almak zorunda kaldım.

PSU ise kesinlikle yeterli bir psu. Hıgh power absolute 650w ile aynı iç yapıya sahip olduğu yazılıyor. Yani 650w lık bir psu aslında. Kasa seçiminizde güzel, kullandığım kasa. Ama imkanınız varsa lian li lancool pc-k62 tavsiye ederim. Ben cm storm da özellikle kablo gizleme konusunda çok zorlandım.
  • CM storm un havalandırması iyi, kablo saklamaya gelince ben pek modifiyeyle vs. uğraşmayacağım için çok önemli bir sorun olarak görmedim.
  • Sistem çok güzel olmuş...gtx 460 alacağına hd5850 alabilirsin ati ile amd birbirine uyumlu oldukları için daha iyi performans alacağını düşünüyorum ama gtx 460 ta çok güzel bir kart...ayrıca o sisteme 550w psu yeterli ancak ilerisini düşünüyorsanız ve o.c yapmak isterim derseniz 750w psu almanız sizin için daha iyi olacaktır ama bu demek değildirki ben bu psu ile o.c yapamam tabiki yapabilirsiniz arkadaşım aynı cpu ve high power 600w lık psu ile 4.4 ü gördü...ramlerde çok güzel sakın 1333 alma 1600 çok daha iyidir üstelik cl7...
  • son olarak sistem ?

işlemci=

anakart=
    Asus M4A87TD/USB3 DDR3 1600MHz Anakart yada ASUS M4A77TD PRO/U3S6

ekran kartı=

Bellek=

Sabit Disk=

Optik sürücü=

Klavye/mouse =

Hoparlör=
    JWIN 1+1 S-850 SPEAKER

Monitör=
    Samsung 23" XL2370 LED MONİTÖR yada LG 24" W2486L-PF LED

Kasa=

PSU=

-Sistem sizce nasıl olmuş , uyumsuzluk var mı?

-Oyunlarda full performans sağlar değil mi ? Kaç yıl gider ?

-Sisteme Ses Kartı , Cpu Soğutucu ( veya başka bir soğutucu ), Kart Okuyucu,
    Kesintisiz Güç Kaynağı Ne Kadar Gereklidir, Neden ?

-ANAKARTLARDAN HANGİSİNİ , MONİTÖRLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?

-Yorumlarınız , önerileriniz?

• Bu sisteme o ses sistemi biraz basit kaçmış.Ayrıca profesyonel anlamda kullanılmadıkça bir monitore o kadar para vermek gereksiz.Lg nin güzel LED monitorleri var onlara bakabilirsiniz.
    HDD olarak ben Samsung F3 HD103SJ öneririm hem fiyatı da daha uygundur daha hızlı olmasına rağmen.
    Oyun amaçlı alınıyorsa o klavye-mouse setini önermem.Bunu öneririm:http://www.sanalmarketim.com/urun/28a8482cb5b6195e9a241cde40e6820a/LOGITECH-G15-Klavye-+-G500-Mouse-Gaming-Pack

Gerisinde problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 23 Ağustos 2010; 15:04:31 >

•  AMD sistem için öneri ve yorum!!!
  • Orijinalden alıntı: LEON-X

AMD sistem için öneri ve yorum!!!

Evet benim de demek istediğim buydu aşağı yukarı. Fakat kasaya katılamayacağım, hava akımı çok çok kötüdür CM Storm a göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 23 Ağustos 2010; 15:16:22 >
  • Aynı kasa bende de var sıcaklık sorunum yok

Oda güney cephe;

Anakart: 35 derece
    Cpu 35-40 derece
    Hdd: 25-30 derece
    Vga: 40-45 derece

CM Storm'da tepe de ve yanda fan var.

Akasa Infiniti'ye de tavana 2 tane 12cm'lik fan takılabiliyor.

Zaten yazdığım sistem de ısı sorunu da olmaz, vga özel soğutmalı, cpu için de 12cm'lik soğutucu var (kule tipi), psu'da 12cm'lik fanlı, arkada 12x1 adet egzost fan, önde de 12cmx2 adet fan var yani, hava akımını olumsuz kılan ve sistemin ısınmasına neden olacak hiç bir şey yok, öyle olsa zaten yazmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Ağustos 2010; 15:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Aynı kasa bende de var sıcaklık sorunum yok

Oda güney cephe;

Anakart: 35 derece
    Cpu 35-40 derece
    Hdd: 25-30 derece
    Vga: 40-45 derece

CM Storm'da tepe de ve yanda fan var.

Akasa Infiniti'ye de tavana 2 tane 12cm'lik fan takılabiliyor.

Zaten yazdığım sistem de ısı sorunu da olmaz, vga özel soğutmalı, cpu için de 12cm'lik soğutucu var (kule tipi), psu'da 12cm'lik fanlı, arkada 12x1 adet egzost fan, önde de 12cmx2 adet fan var yani, hava akımını olumsuz kılan ve sistemin ısınmasına neden olacak hiç bir şey yok, öyle olsa zaten yazmadım.

Hocam iyi güzel demişsin de sende hem cpu soğutucusu hem hdd soğutucusu takılı.Kasanın incelemelerine yabancı sitelerde bakacak olursan sıcaklık farklarını net olarak görebilirsin.Ben 2 kasanın da stok halleri için yazdım o yorumu.Diğer bileşenleri göz önüne almadan yani,sonuçta en uzun süre kasa kullanılacak içerideki parçalar her zaman o kadar soğuk çalışan parçalar olmayabilir değiştiğinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 23 Ağustos 2010; 15:39:38 >

• EN SON SİSTEM:

1-Parçalar uyumlu mudur? Oyun ve 1080p film performansı nasıl olur?

2-Önerdiğiniz oyuncu klavyesi-mouse u varmı? mümkünse vatan dan.

4-Bütçemi zorlamıyacak film ve oyunlarda idare edecek bir ses sistemi önerebilir misiniz?

NOT:Büyçem yeterli olmadığından şimdilik oyun için idare edicek durumda olan klavy/mouse/ses sistemi
    alacağım. Daha sonra daha iyi şeyler almayı planlıyorum.

SİSTEM

işlemci=

anakart=
    Asus M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart

ekran kartı=

Bellek=

Sabit Disk=

Optik sürücü=

Klavye/mouse =

Hoparlör=
    JWIN 1+1 S-850 SPEAKER

Monitör=
    LG 24" W2486L-PF LED MONİTÖR

Kasa=

PSU=

Fiyat: KDV dahil 12 taksitli fiyatı : 2.616,83 TL

• arkadaşlar ses sistemini de 2+1 le değiştirdim bir tek sizden gamer klavye mouse önermenizi istiyorum. oyunlarda idare edecek kadar olsun bütçem max. 100 tl. daha sonra iyi bir klavye mouse alacağım ama şimdilik idare edecek bir şeyler önerin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bende sistemi yeni kurdum ve Anakartta her zaman 1. tercihim gigabyte olmasına rağmen, Maalesef gigabyte ın amd nin 8xx çipsetinde çuvallamış olduğunu gördüm. Çok araştırdım almadan önce ve sorunları nedeniyle giga dan vazgeçip asus almak zorunda kaldım.

PSU ise kesinlikle yeterli bir psu. Hıgh power absolute 650w ile aynı iç yapıya sahip olduğu yazılıyor. Yani 650w lık bir psu aslında. Kasa seçiminizde güzel, kullandığım kasa. Ama imkanınız varsa lian li lancool pc-k62 tavsiye ederim. Ben cm storm da özellikle kablo gizleme konusunda çok zorlandım.

şimdi bu GIGABYTE 890GPA-UD3H OVERCLOCK İÇİN UYGUN DEĞİLMİ DİYORSUNUZ çünkü ben bu anakartı kullanıyorum imzamdada görüldüğü üzere bu anakartla amd nin overclock yapılamazmı tam anlayamadım kusura bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim
    ve burdan aldığı ödüllere bakabilirsiniz

http://www.gigabyte.com.tr/awards/mb/ga-890gpa-ud3h_20.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcatakan -- 23 Ağustos 2010; 20:55:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.