Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.432
Cevap
129
Favori
117.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crashris

teşekkürler hocam baktım uçamıorum bari adam gibi oturayım dedim  hocam işi zorladım 1.20v geçtim oyunda 54C güç 28w tüketiyor sıkıntı yok %1 0.1 de 90 100

Hocam zaten ram o.c işi zaman ve sabır istiyor karın ağrısı bir süreç,sistem stabilse sıcaklıklar dan da memnunsanız kalsın hocam bu ayarlar ile.

hocam yine zorladım. ryzen 7600 5.3 ghz R23 15300 alıyormuş ama herşey serbest modda ısı enerji uçuyor.

ben

curve -15 vsoc 1.20v vcore -0.070v cpu ratio 102mhz çarpan auto. ramler tüm özellikler full enabled manuel voltajları yapılı memclk 2067mhz çarpan 60. 85w güç sınırı 75C sıcaklık sınırı yaptım. r23 14200 aldı. sorun çıkarmadı mavi ekrana kadar yola devam. boot süresi çok hızlı 20sn de masaüstü hazır. %1 ve %0.1 ler 90dan aşağı inmiyor öyle çok pro işler yapmıyorum. rakiplerim tarihi eser laptoplarda render alıyor :D

1. manuel ram timings e gerek var mı bu durumda sizce?
    2. işlemci çarpanını 50 ile sabitlesem ne olur yine oyunda baktım 30w güç tüketiyor. sorun olur mu ?

bu 2 soruyu bilmediğim için soruyorum

• Hocam öncelikle merhabalar rehberinizi görünce hemen bilgisayarı sıfırladım temiz kurulum yaptım x670e tomahawk'ın son bios sürümünü kurdum 7E12v18 AGESA ComboPI 1.1.0.2b olan ardından amd nin sitesinden x670e için yayınlanan son chipset driverını kurup 6.01.25.342 rehberinizde yazan bullzoid hynix a / hynix m ram manuel degerleri girdim fakat stabilite testlerini daha tamamlayamadım merak ettigim konu ise a-die mı m-die mı belleklerimi ögrenemiyorum sizin bilginiz varmı ? Kullandıgım kitler G-Skill F5-6000J3040F16GX2-TZ5RK acaba m-die mı a-die mı birde curve optimizer scalar 10x mi yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HophopZıpzıp -- 2 Mart 2024; 1:25:55 >

1.Manuel ram zamanlamalarınız eğer stabilse, gecikmeleri çok daha düşük tutar buda oyunlarda ki %1'leri yükseltir ama öyle devasa bir fark ortaya koymaz.

Anakartlar ram stabil olsun diye gereksiz şekilde zamanlamaları yüksekten veriyor o yüzden ben EXPO veya XMP kullanmıyorum.

2.İşlemci çarpanına dokunmayım derim kendisi zaten duruma göre çarpanı ayarlıyor.Sabitlerseniz işlemci boşta bile yüksek frekans da çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Mart 2024; 10:31:28 >

Merhabalar hocam,

scaler 10x yapmayın,sadece curve optimizer>> per core >> negatif -30 değerinden başlayıp,test alın.

stabil değilse çekirdeklerden -5 düşürerek devam edin yani;

-30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 -25

-30 -30 -30 -30 -30 -30 -25 -25 vs gibi stabiliteyi yakalayınca kaydedin.

Bellek tarafında ise,G-Skill belleklerin genelde barkod tarafında yazar.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• Merhabalar hocam, sıcaklık değerleriniz düşük geldi hangi soğutmayı kullanıyorsunuz?

Cinebench r23 Arctic LF 360 ile 80 derecede çalışıyor aşşağıdaki ayarlar ile:

3 çekirdek -20 kalanları -30

-0.03 core offset

1.2 soc volt

Sorun nerede olabilir başka?

Dediğim gibi hocam gayet hızlı açılıyor sorun da yok. Ee sizin dediğiniz gibi devasa fark yoksa ellemeyeyim. Bios pili ekran kartının altında ssd lerin yanında sorun olunca sök tak çok iş çıkıyor 😅😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam ben sıvı soğutma işine inanmıyorum nedense 😅curve ayarını hepsine yaptık çekirdek ayrımı yapmadan. mesela ryzen 7600 için 85w güzel nokta üstü gereksiz buna göre voltaj ayarlarını yaptım. Gamdias e1410 kule soğutucu tek fan 960rpm ile 54derece 47w tüketim ile oyun oynuyorum. Render da 75 derece sınırında 85w güç ile 5ghz civarı veriyor ki son gücüne çok ihtiyacım olmuyor. Bi tık az olsun ama sessiz sakin serin olsun daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 2 Mart 2024; 22:5:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Selamlar hocam,

ben custom sıvı soğutma kullanıyorum o yüzden sıcaklık farkı,sizin değerleriniz gayet normal.

Daha da düşürmek için,birde 80 derece thermal limit koyarak sıcaklık performans dengesine bir bakın hocam.

Siz bence daha da ellemeyin hocam,çok fazla bios sök tak,mavi ekran,reset vs sistemden soğursunuz o yüzden şuan ki halinin keyfini çıkarın.

• Hocam merhabalar,

Öncelikle ben ramlerin çipini öğrenmeye çalıştım Hynix ama A-die B-ide vs. hangisi onu anlamadım. Bir kaç foto çektim bana bilgi verebilirmisiniz hangi seriden,

Bunu öğrendikten sonra ilk sayfada ki söyledikleriniz tek tek yapıcam ama aklıma takılan başka sorular var. Ben mesela şu all core -30 olarak kullanıyorum bunu per core yapıp tek tek -30 girmem daha mı iyi. 5000 serisinde en iki iki çekirdeği bulup per core'da o şekilde deneme yapıyorduk ama, sizin dediğiniz gibi per core yapıp hepsine -30 mu girmek daha iyi yoksa all core kalsın mı.

Birde şu an bende expo açık ama, sizin dediğiniz gibi elle girmek en iyisi gibi ben 6000mhz de stabil çalışsın yeter bana gibi geliyor çok fazlasını aramıyorum yani 2133 yapınca bana ne gibi bir artısı olacak oyunda.

Son olarak hızlı boot için memory content restore disable olacak doğru mu anladım, çünkü cevaplarınızın birinde arkadaş geç açılıyor demiş siz memory content restore kapatmışsınız demişsiniz o yüzden geç açılıyor diye yorumda bulunmuşsunuz yoksa ben mi yanlış okudum.

@Digital Reaction

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 2 Mart 2024; 14:27:37 >

• donda kullanıcısına yanıt

Okuma,yazma,gecikmeler çok güzel olmuş ramler,elinize sağlık hocam.

Eyvallah hocam teşekkürler

Merhabalar hocam,

All core -30 eğer stabilse tabiki de kalabilir.Genelde aralarından 1-2 çekirdek daha düşük negatif voltaj ile açıldığından tüm işlemci stabilitesini götürüyor o yüzden per core önermiştim ama sizde -30 tüm çekirdekler sorunsuz ise all core'da kalabilir.

FCLK zaten 2133 şuan en iyi değer,üzeride olur ama çok nadir işlemcilerde stabil çalışıyor.

FCLK'u 2133 yaparsanız belleklerin darboğazını açmış olursunuz.FCLK 2133 mhz'de alacağınız okuma,yazma,kopyalama ve gecikme değerleri 2000 mhz'e göre daha iyi olacağından performansı pozitif etkileyecektir.

Bellek gecikmeleriniz ne kadar düşük olur ve aynı orantıda okuma,yazma hızlarınız yüksek olursa, oyunlarda ki %1 low fps değerleriniz yükselir ve daha akıcı bir oyun deneyimi elde etmiş olursunuz.

Bellekleriniz A-die ve bence expo'da harcamayın derim bu bellekleri.

Çünkü ince ayarlar ile EXPO'ya göre çok daha iyi gecikme ve ram performansı alırsınız.

6000 mhz cl26

6200mhz cl 28 veya 6400 cl 30 gibi çok daha performans lı sonuçlar elde edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Mart 2024; 15:2:40 >

• Hocam merhabalar, sıvı soğutucu olarak bu seçenekler arasında kaldım sizce hangisini almam daha iyi olur ?

-ASUS ROG STRIX LC II 360 ARGB AURA SYNC RGB 120MM ADRESLENEBİLİR RGB FAN SIVI CPU SOĞUTUCUSU V3
    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-lc-ii-360-argb-aura-sync-rgb-120mm-adresleneblr-rgb-fan-sivi-cpu-soutucusu-v3-p-HBCV00003VXUX2?magaza=QP+Bili%C5%9Fim&url_src=ios-product-detail

-ASUS ROG RYUO III 360 ARGB ANIME MATRIX LED EKRAN ADRESLENEBİLİR RGB FAN ROG ARGB CPU SOĞUTUCUSU
    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-ryuo-iii-360-argb-anime-matrix-led-ekran-adresleneblr-rgb-fan-rog-argb-cpu-soutucusu-p-HBCV00003VHBV4?magaza=Vizyon+Bilgisayar&url_src=ios-product-detail

-Cooler Master Masterliquid ML360R RGB Adreslenebilir LED Fan İşlemci Sıvı Soğutma
    https://www.hepsiburada.com/cooler-master-masterliquid-ml360r-rgb-adreslenebilir-led-fan-lemci-sivi-soutma-p-HBV00000MGAA9?magaza=anatelsan&url_src=ios-product-detail

-ASUS TUF GAMING LC II 360 ARGB AIO AURA SYNC 120MM ADRESLENEBİLİR RGB FAN NCVM KAPLAMALI RGB POMPA KAPAĞI SIVI CPU SOĞUTUCUSU
    https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-lc-ii-360-argb-aio-aura-sync-120mm-adresleneblr-rgb-fan-ncvm-kaplamali-rgb-pompa-kapai-sivi-cpu-soutucusu-p-HBCV00005HYIU4?magaza=KAEN&url_src=ios-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nacho21 -- 2 Mart 2024; 15:17:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Nacho21 kullanıcısına yanıt

10 Bin üstü bir rakam verecekseniz şunu alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 2 Mart 2024; 15:25:4 >
    Sağolun cevabınız için, utanarak bir soru sormak istiyorum bilgisizliğimi mazur görün, benim kafam da Asus rog serileri çok iyi geliyor üst segment gibi ama soğutucu konusunda öyleler mi bilmiyorum ama sizin attığınız soğutucu da iyiymiş almışken iyisini alayım diyorum, sizinki roglardan daha iyiyse direkt onu alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nacho21 -- 2 Mart 2024; 16:42:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nacho21 kullanıcısına yanıt

Attığım Asus ROG Strix Ryujin III den iyi değildir ama arada ciddi bir farkda yoktur, fakat attıklarınzdan iyi ama yine onlardan da aşırı iyi değil.

Corsair'in güzel tarafı icue ile rgb,ekran ve pompa fan hızlarının ayarlanması.

Asus tarafında Armoury Crate uygulaması var bunun için fakat kötü çalışan bir program.

Hocam barkodu kontrol ettim A - die ramler zamanlamalarımı nasıl yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HophopZıpzıp -- 2 Mart 2024; 17:46:53 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.