Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağolun hocam.

Aslında aklımda MSI B650m gaming plus wifi vardı fakat 5300'lerden 7000'e çıktı birden ve düşmedi uzun süre.

Bu anakart hiç aklımda yokken dip fiyat gördü bir gün 4500'e düştü sinerji'den kaptım hemen  

Benim için wifi desteği olsun yeterli anakartta. Salonda TV'ye bağlı kasa. Kablosuz kontrolcü ile keyfim yerinde  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 31 Temmuz 2024; 13:37:37 >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

Sen bunuda takibe al indirim felan yakalarsan yapıştır  

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B650-TOMAHAWK-WIFI

• MARCO kullanıcısına yanıt

Yok hocam aldım artık, 9. veya 10. nesil X3D işlemci alınca anakartı değiştirmeyi planlıyorum.

Ki zaten bu anakart benim kasaya olmaz (Asus prime AP201) m-atx kartlar oluyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 31 Temmuz 2024; 15:12:28 >

Kasa minnak çıktı pardon  

Curve optimizer ve Pbo ayarlarını mutlaka yap.

Az enerji maksimum verim amacımız  

Benim 7500f 5.2ghz lere çıkıyor -20 yedi en fazla ama silikonumuz yetmedi fazlasına bakalım senin ki kaç yiyecek en fazla.

A620m curve optimizer pbo destekliyor mu.
    Elle ram ayarı destekliyor mu onu da bilmiyorum. Tahminim destekliyor olmali

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Ram oc var da cpu'da oc yok sanırım.

Şimdi baktım netten pbo varda curve yok sanırım.

Ram vardır manuel ayar bencede.

• Arkadaşlar 7500f + Asus b650m-r hazır sistem aldım şuan üzerinde ilk çıkan bios ı var. Yeni 3 adet bios güncellemesi gelmiş . Fakat nasıl kurulur bilmiyorum sırayla mı yoksa en son geleni direk mi kuruyoruz . İşlemciyi stok fan ile kullanmayı denedim ama iyi olmadı ben de thermalright peerless assassin soğutucu taktım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun bende burst assassin var buz gibi yapıyor sessiz de, baya memnun kaldım.

23.07.2024 tarihinde güncel bios'unuz çıkmış hocam

Bios update asus'da hatırladığım kadarıyla şöyleydi. Bios dosyasını fat32 bir usb belleğe atıp pc'ye takıp bios'a giriyordunuz.

Orada advanced modda ez flash vardı ona girince bios'u güncelliyordu doğrudan.

Teşekkür ederim ben de buradaki bios ı gördüm fakat sırasıyla mı yoksa direk son olanı mı kuracağımı bilemedim. Sistemden ve özellikle soğutucudan çok memnunum.

Yok hocam doğrudan en son ve güncel olanı kurmanız yeterlidir. 

Hayırlısı olsun hocam güle güle kullanın sisteminizi  

Arkadaş cevap vermiş zaten en son sürümü direk güncelleyebilirsiniz.

Soğutmanız güzel birde curve optimizer ve pbo ayarlarınızı yapın güzelce serin serin kullanın işlemcinizi 

Teşekkür ederim ben de memnunum
    Bu ayarlar için takip edebileceğim bir rehber var mı acaba

7800x3d kullanma rehberi diye bir konu var. Dahili bileşenlerde görürsünüz. Orada güzel bir rehber var. Uzunluğu korkutmasin gayet anlaşılır bir şekilde yazmış kardeşim.

Teşekkür ederim okuyacağım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157971074

• Arkadaşlar selam, 6 yıldır i5 8400'lü sistem ile devam ediyordum. Tekrar AMD topraklarına geri döndüm. Sistemim yeni geldi,

Ryzen 7 7700 - Asus TUF Gaming B650-E ve Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL30 kullanıyorum. Sistem geç açılıyor, boot süresi tahmin ettiğimden uzun, sanırım yapmam gereken bir ayar ama AMD'ye uzak kaldığım için şu an bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

• visceroid V kullanıcısına yanıt

Selam; sisteminiz hayırlı olsun öncelikle. 

Memory context restore ayarını enable yaparsanız boot suresi düşer.

Ama bu ayar enable olunca power downuda enable yapmalısınız.

Diğer ayarlar için bu konuya uğrayın 

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7800x3d-kullanma-rehberi--157971074

Teşekkürler, daha iyi sistemler size nasip olsun inşallah.

Bahsettiğiniz iyi ayarı yaptım ama sanırım hala uzun süreler geçiyor boot için. Bundan fazlası da olmuyor sanırım. Diğer konuyu da inceleyeceğim.

• Hocam günde 10 kere aç kapa yapmıyorsunuz ki benim de uzun sürede açılıyor uzun dediğim de 1 dakika civarı max emin olun mavi ekran almaktansa ilk açılış uzun olsun sistem stabil olsun gerisi çok önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anuminas1994 -- 1 Ağustos 2024; 13:3:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.