Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baktım hepsine de uyumlu değil. Asus ısınma olayı yüksek gözüküyor gibi duruyor ama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Kingston fury beast modelleri genelde tüm anakartlar ile uyumlu. Maalesef ben yalış yapmışım bu işi, bilmediğimden hata yaptım ram alırken, cl değerine bakmıştım. Msi mag mortar wifi b650m alacağım gibi duruyor ama fiyatı tuzlu.

• sogutucu iyiyse her anakartta serin calisir hocam. gigabyte anakartlar baya serin calisiyordu videolarda da. ilk b650 testlerinde.

yerinizde olsam raamleri satar yeniden ram alırım 5000 tl ye 32 gb ram var yeter de artar.

• Arkadaşlar merhaba
    Asrock b650m riptide anakartim var ryzen 5 7600 le kullanıyorum gskill s5 ddr5 6400 MHz Cl 32 ramla kullaniyorum anakart biosununson sürüme guncelledim PC açılışta 2 gündür psu resetiyle goruntu geliyordu şimdi hiç görüntü gelmiyor sorun ne olabilir pcyi 2 3 kere resetleyince açılıyordu şimdi hiç açılmıyor herşey çalışıyor görüntü yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mucahid_06 M kullanıcısına yanıt

selamlar. biosu sıfırlayın. ram ayarlarını manual yapın bi deneyin.

Hocam görüntü hiç gelmiyor biosu nasıl sifirlayacam bilmiyorum pek pcden anlamiyorumda

anakart kitapcıgında cmos clear yazar hocam onu yapacaksınız.

Hocam anakartta bios pilide yok çıkarıp takacak kitapçıkta kısa devre falan yaptırın biseyler yazıyor yüzeysel yazmışlar onuda anlamadım tam Türkçe'ye çevirdim kısa devre falan filan yaptırın yazıyor nerden bulastim bu am5 e of of kafayı yiyecem

hocam intelde de kısa devre yapıyorsunuz am5 de de. am5 ile alakası yok. bios pili olsun olmasın. clear cmos 3 pinli veya 2 pinli bi yer var. oraya 3 saniye bir demir bişi tutun zaten sıfırlanır.

kaliteli anakartlar 3 kez boot edemeyince zaten default bios ayarına alıp açıyor.

ram uyumu önemli. anakart vendor listten bakıp almak lazım. not: ben de almadım expo var diye. exposuna tükürem..! bazen 64 kırmızı qled ekranında yazıyor kalıyor. geçmiyor orayı. forumlarda falan usb sorunundan bahsetmiş ama sanmıyorum.

nvidia kullanıyorum ekran kartı olarak.

• Barzo1905 kullanıcısına yanıt

Hocam ben msi afterburner kullanıyorum.Gigabyte ekran kartım.Biostan olmuyormuş malesef.

• 7xxx sahipleri soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Bende şu an Corsair H100 Capellix var max 85 dereceyi görüyor ful yükte, oyunlarda 60-70 arası diyebilirim ancak başka bir arkadaşıma verme durumundan dolayı 360 ya da 420'Lik soğutmalardan bakınıyorum. Corsair MEG 360 ile Artic Freezer II 420 arasında kaldım.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

freezer 420 kesinlikle öneririm. kullanıyoırum. ses digerlerine nezaran yarı yarıya diyebilirim. 7800x3d full yükte 80 derece

• Artic 420 iyi güzel de, soğutucu biraz kalın ve benim Fractal atx kasamda 3. fana deliik yok, ya kendim deleceğim ya da eskiden kalma CM full tower atx bir kasam var ama onu da artık pek kullanmak istemiyorum. Ayrıca sanırım ısılar çok aman aman farketmiyor gibi %10 dışında fark yok, sadece Corsair'in iCue'sundan kurtulmuş olurum.

yüzde 10 ısı farkı oluyor evet ama fanların sesi benim icin daha önemli. sessiz calisiyor. arctic fan alıp da mevcutta devam edebilirsiniz.

Pompa sesi ile ilgili bir problem yoksa arctic fan yada noctua nf-a12 fan alıp takabilirsiniz.

• Msi mag b650m mortar wifi ve LS720 kullanıyorum, SYS fan 2 1900 RPM altına düşmüyor boşta ve aşırı sesli çalışıyor. MSI Center ile Smart fan seçersem yükseliyor manual seçip düşürüyorum yine aynı. CPU fan 1 takmadım. Pump fan takılı onu uygulama ile 1500 düşürdüm. Cpu Fan 1 taktım yine yükte olmadığı halde çok hızlı çalışıyor.

• TekilBey kullanıcısına yanıt

pump fan girişine takarsannız sabit hızda calisiyor alcalip yükselmiyor diye biliyorum. ne ayarlarsanız o gibi.

asuslardaki ai pump öyle diye biliyorum.

• TekilBey kullanıcısına yanıt

Asusta pump yazan yere pompanın soket takılıyor.

360mm sanırım onları çoklayıp tek haline getirip Cpu fan takmıştım.pumpun hemen yanındaki oluyor genelde.

Kasa fanlarınıda cha yazan yerlere çoklayıp takılmış.

Egzozda aynı anakart kitapçığında soketlerin açıklamasını yapıyor ordan okuyup taktım.Bazısında kontrol edilmiyor.Altta soket vardı pump pompa % si ile paralel çalıyordu takınca açıklamaları okuyup takın.

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.