| 

AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve çıkış tarihi ortaya çıktı
1 Mobil

- 

- 

Yeni Ultra 9 işlemci 14900K'dan bile düşük oyun performansını verirken meydan komple AMD'ye kaldı. Intel 80W düşük güç tüketimiyle lansman yapmıştı, AMD şimdi hem düşük güç tüketimi hem yüksek performans lansmanı yapacak. 
Bu konumda Intel olsaydı 450$ fiyat sunması merhamet olurdu.
 - 

Ryzen 7 7800lerin fiyatını 20 bine çekmişler, herhalde yenisini de 16-17 binden aşağı satmazlar. Yurtdışını bilmem de burada bize çok güzel kazık atacaklar. Ben 2 ay önce 7800x3dyi tray olarak incehesap indirimlerinden 12 bine aldım. Şimdi mümkün değil, 9800'de o fiyata satılmaz. Yani sırf yeni nesil çıkacak diye insanlar fazladan 3-4 bin verecek. Böyle ticaretin ben. 
Türkiyede yaşamak ne zor arkadaş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________  - 

Bu sefer biraz erkene almışlar. 
Bilenler bilir, 5800x3D ve 7800x3D Nisan aylarında satın alınabilir duruma gelmişti, bu ikisi Ocak aylarında duyurulmuştu.
 - 

Bu işlemcileri test etmek için alan kaç kişi var bilmiyorum. Alanların %100'e yakını oyun için alıcak. Oyunda da "Intel in amd 7 3d serisi bizim önümüzde" açıklamasına bakılırsa 9 serisi 3d inteli rezil rüsva kepaze edicek. Yani oyun işlemcisi almak isteyen 7 yada 9 serisi alsın. Bunu demeye gerek yok aslında oyuncular bunu biliyor. Intel geçmiş seriden daha düşük oyun performansı sergileyerek ileri giderken geri giden teknoloji firması olarak tarihe geçti bile 
 - 

boooş yapmışsın troll 
 - 

Keşke internette bu tip aşırı düşük level, troll mesajları hiç okumasak, hiç görmesek.
_____________________________  - 

Daha geçen ay 7800X3D mi alsam diyordum özellikle 9000 serisi hüsranından sonra fiyatının artacağı belliydi.
13 bin TL'den bulunuyordu şimdi 18 bin TL olmuş, yatırımlık işlemci

Alıntı
metni:Üzülmeyin intel iyi işlemci çıkarıyor diye boşuna dertlenmeyin lan. Bak intel CEO'su dün Lenovo sempozyumunda Lenovo CEO'suna ilk 18A yani 1.8nm intel üretim Panther Lake çipini hediye etti. Haberini de paylaşalım hocam. Bir süre sonra 14A altında üretemez'i falan tartışacaklar herhalde.
 Alıntı
metni:Sonra ne oldu. 7000 serisi geldi. Yine normal seriden baya sonra 7950X3D vs çıktı. Oyuncunun asıl beklediği 7800X3D aylar aylar sonra çıktı. Neden? Yazdık ya. Rekabet o kadardı. Kapitalizm hiç şaşmaz. Dev şirketler sadece karlarını düşünür. Anlık rekabet durumuna göre karar alır ve uygular. Dünya çapında marka fanboyluğunda neredeyse Apple'cıları bile sollamış AMDciler AMD ne yaparsa yapsın AMD savunma refleksi içinde çırpınıyordu çünkü. Bu söylediğin şeyleri anlamak için, önce marka fanı olmamak gerekiyor hocam. Oyun performansında daha iyi olan 7800X 3D'yi önce çıkarsa, 7950X 3D'yi kime satacaklardı. 3D VCache sadece tek CCD üzerinde yer aldığından, AMD'cileri iyi kandırdılar daha iyi oyun işlemcisi aldım diye. Çığırtkanlık yapanların 7000 serisinden bir işlemci kullandıkları bile şüpheli, en ucuz 7950X 3D 21.600 TL şu anda.
  Çok çekirdek gücünde 7800X 3D'den daha iyi olan 14700K'nın fiyatı ne 15.600 TL, 7800X'de 3D VCache olmasa 14700K ST IPC gücünde de daha iyi aslında.  videocardz.com
Just a moment...https://videocardz.com/newz/intel-ceo-presents-panther-lake-cpu-sample-the-first-product-with-xe3-gpu-architecture
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ekim 2024; 13:35:57 >_____________________________ 
 - 

Tüm dünya bu işlemciyi merak ediyor. Peynir ekmek gibi satacaktır.

Alder Lake zamanında hatırlarsın hocam, Intel'in yol haritası ve üretim teknolojisi olarak 20A 18A, RibbonFET, PowerVia konusunda sadece biz paylaşım yapıyorduk. Density SuperFin hakkında birşey bilmeden, bazıları o zamanlar 10 nm ile dalga geçmekle meşguldü. 2024'ün sonuna geldik, 18A'da istenilen verimi bir yakalarlarsa, gülecek daha çok zamanımız olacak.
     Yapamaz edemez laflarını başka bir marka için söyleseler neyse diyeceğim de, söz konusu mazisi güçlü Intel olunca gülüyor insan elbette. Büyüklüğünü kavrayamamış, başkasına muhtaç olan, işlemci tasarımında dünkü şirket sanan çok. Sadece AMD değil, çip üretimi konusunda Apple'dan Qualcomm'dan NVIDIA'dan olsun hepsinden ayrıcalığı olan bir şirketden bahsediyoruz. Farkında değiller ama duraklama dönemleri olduğu gibi, Intel isterse teknolojide hızlıca diğerleri ile arayı açabilecek potansiyele sahip bir şirket.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ekim 2024; 20:55:27 >_____________________________ 
 - 

5950x3d diye bir işlemci piyasaya çıkmadı  Yalan/yanlış bilgi.
Bkz: ilk çıkan intel core i serisi
i7 - 8xx lga 1156
i7 - 9xx lga 1366
Hani şu i5 665'in iki çekirdeği ile phenom II x6 1100T BE'yi geçtiği dönemde eğer daha yüksek seri işlemci için daha yüksek parayla yeni anakart almak gerekiyordu.
Günümüze uyarlanmış hali i7 14700k lga 1700 ama i9 14900k için başka socket anakart almaya zorlaması gibi düşünülebilir.
Eğer herhangi bir firmanın rakibi olmazsa son kullanıcının cebi zararlı çıkar. Hani şimdi x3d işlemcilere rakip olmadığı için "kullanıcı dostu" politakadan uzaklaşması gibi.
O zamanda intel çekirdek vermiyor, amd kilo kilo çekirdek veriyor diye savunan amd fanboylar vardı. Şimdi intel'e karşı nasıl fanboyluk yapıldığını okuyoruz zaten
 https://www.overclockersclub.com/reviews/phenom2_x6_1100t/9.htm
https://www.techspot.com/review/345-amd-phenom2-x6-1100t/page7.html
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-14900ks/18.html
4 çekirdekli i5 750 - 760, 6 çekirdekli phenom ii'leri dümdüz ettiği gibi r7 7800x3d, 14900ks'den %4 hızlı ve 13 oyun ortalama güç tüketimi 7800x3d için 49w - 14900ks için 160w
 https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-14900ks/22.html
Herkese iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
 - 

biraz baktimda yine boş adamsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 

| 
                                            boooş yapmışsın troll   

| 

| 
                                         Keşke internette bu tip aşırı düşük level, troll mesajları hiç okumasak, hiç görmesek.  | 

| 
                                            Yeni Ultra 9 işlemci 14900K'dan bile düşük oyun performansını verirken meydan komple AMD'ye kaldı. Intel 80W düşük güç tüketimiyle lansman yapmıştı, AMD şimdi hem düşük güç tüketimi hem yüksek performans lansmanı yapacak.  

Bu konumda Intel olsaydı 450$ fiyat sunması merhamet olurdu.  | 

| 
                                            Ryzen 7 7800lerin fiyatını 20 bine çekmişler, herhalde yenisini de 16-17 binden aşağı satmazlar. Yurtdışını bilmem de burada bize çok güzel kazık atacaklar. Ben 2 ay önce 7800x3dyi tray olarak incehesap indirimlerinden 12 bine aldım. Şimdi mümkün değil, 9800'de o fiyata satılmaz. Yani sırf yeni nesil çıkacak diye insanlar fazladan 3-4 bin verecek. Böyle ticaretin ben.   

Türkiyede yaşamak ne zor arkadaş.  | 

Benzer içerikler
- instagram hikaye süresi uzatma
 - instagram konum paylaşma
 - whatsapp hesap silme
 - exxen üyelik iptal edilmiyor
 - instagram engellemek isteyebileceklerin neye göre belirlenir

Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı