Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1700 ve RX 580'li dizüstü | ASUS ROG Strix GL702ZC inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD çok uzun bir süredir oyuncu dizüstü bilgisayarlarında kendine yer bulamuyordu. Ryzen serisi işlemcilerle bu değişeceğe benziyor. ASUS'un ROG Strix GL702ZC modeli dizüstü bilgisayarı; masaüstü sistemlerde kullanılan 8 çekirdek 16 izlek taşıyan AMD Ryzen 7 1700 işlemci ve yine masaüstü sistemlerde yer alan AMD Raden RX 580 4GB ekran kartı ile geliyor.
     
    Masa üstü deneyimini taşınabilir ortamda sunmayı amaçlayan dizüstü her ne kadar ASUS'un oyuncu temalı ürünlerinin yer aldığı ROG Strix ailesinde yer alsada aslında sahip olduğu işlem gücüyle profesyonellere de hitap eden bir dizüstü bilgisayar. 
     
     







  • Şimdiye kadar amd işlemcili sistem kullandım hep ama ben bile almam bu takozu. Bir ara bana ait olmayan bir msi i7 2670qm ve gtx 570 li o zamanın oldukça pahalı laptoplarından birini kullandım kısa süreliğine. O da tam bir takozdu. Sırf oyun çalıştıracağım diye bu 15-17 inç takozlara para vermeyin. Ne doğru dürüst oyun oynanıyor. Ne ergonomisi iyi, ne de ekranı. Herşeyi yaptığını iddia ediyor ama hiçbir şeyi tam yapamıyorlar. Taşınabilir diyor ama büyüklüğü ve ağırlığından dolayı bir yere götürmek zor. Çoğu zaman koyduğunuz masada kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2018; 18:19:30 >
  • Mesut abi geçen canlı yayındada 1700 için 8 core 8 thread demiştin ama 8 core 16 thread ağzına yapıştı sanırım :D

  • 10 dk lık videoyu yarım saate izleyemedim...

  • Sanki malzemeden kısmışlar gibi bir havası var. Fiyat olarak da belki uygundur fakat ciddi bir şekilde oyun oynayacağım diyen adam böyle dizüstü ile uğraşmamalıdır.

    Bitcoinciler zaten piyasaya çıkmadan sömürürler bunu, Mesut'un elindekine bile göz dikmişlerdir, ofisine biterler hemen.
  • İki ay önce aldım bu modeli, tek kelime ile harika. İlk yaptığım iş ise ram’i 16gb yapmak oldu. Malum dual channel için gerekli. Ekranı gerçekten çok kaliteli ve freesync destekliyor. Türkiye’de satılan model 60hz. Yurtdışında 24 gb ram ve 120 Hz olan modelleri var.oyunlarda fan sesi biraz yüksek ancak ben şahsen kulaklık ile kullandığım için bir rahatsızlık söz konusu olmuyor. Alan arkadaş olursa adaptörün boyutundan korkmasın :)) Ses olarak da çok iyi hatta laptoplarda gördüğüm en iyi ses sistemi bu diyebilirim. Pili az gidiyor bu konuda bir beklentiniz olmasın. Zaten bu bilgisayar masaüstü niyetine kullanılacak bir bilgisayar. Ben şahsen masaüstünü direk kaldırdım bunu alınca. Sonuç olarak fiyat performans bakımından kafaya oynayan bir bilgisayar. Ram yükseltmek isterseniz kapağı kaldırdığınızda ram slotunun soğutma bloğunun altında konumlandırıldığını göreceksiniz. Yurtdışı forumlarda ek ram takmak için soğutma bloğunun çıkarılması gerektiğini falan yazmışlar. Alakası yok sadece rami 45 derecelik bir açıyla slota koyduğunuzda rahatça yerine oturtabiliyorsunuz. Uzun lafın kısası ben çok memnunum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Amaç oyun oynamasa gtx1060 olan modeller daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 22 Şubat 2018; 20:06:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Şimdiye kadar amd işlemcili sistem kullandım hep ama ben bile almam bu takozu. Bir ara bana ait olmayan bir msi i7 2670qm ve gtx 570 li o zamanın oldukça pahalı laptoplarından birini kullandım kısa süreliğine. O da tam bir takozdu. Sırf oyun çalıştıracağım diye bu 15-17 inç takozlara para vermeyin. Ne doğru dürüst oyun oynanıyor. Ne ergonomisi iyi, ne de ekranı. Herşeyi yaptığını iddia ediyor ama hiçbir şeyi tam yapamıyorlar. Taşınabilir diyor ama büyüklüğü ve ağırlığından dolayı bir yere götürmek zor. Çoğu zaman koyduğunuz masada kalıyor.

    öğrenciyim,yurtta kalıyorum ve dolayısıyla laptop kullanmak zorundayım.illa hergün işe okula götürülecek diye bir şey yok.senede 3-4 kez evden yurda yurttan eve getirebileyim,dolabıma koyabileceğim kadar küçük olsun yeter.oyunda oynamak istiyorum.bu bilgisayar benim tüm ihtiyaçlarımı TAM olarak karşılıyor o zaman.biraz geniş bakın.




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    sizinle aynı şekilde düşünen kişiler var.örneğin a4 kağıda tüm şehrin planını çok ayrıntılı şekilde görmek isteyenler var.

  • Intel in 8. Nesil hq işlemcileri nerede kaldı acaba? Ryzen 1700 karşısında bu fiyat aralığında 7700 hq nun hiç şansı yok güç tüketimi dışında.

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Öğrenci yurtları da olmasa kullanılacak yer bulamayacaklar. Yurtta kalacağın 1 bilemedin 2 yıl. Oyun laptopları 10 bin tl fiyatları çok çok rahat geçiyor. O paraya Bir tane masaüstü, bir tane taşınabilirliği kolay dizüstü bir de oyun konsolu alınır.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    hala anlamiyorsun, benim söylediğim sadece bir örnek. buna benzer bir sürü kullanım senaryosu vardır. satılıyorsa demek ki ihtiyaç o yöndedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asiri derecede kalin duruyor. Monster abra ve lenovo y520 kullandim. Hepsi bundan inceydi

  • Piyasa fiyatı en ucuz 6700 TL ve oyun konusunda GTX 1060'ın Max-Q olanlarını geçebilirken normal GTX 1060'larla aynı performansta kalıyor, 1000 TL daha ucuza Monster Tulpar T7 alınabilir ya da 15.6 inç'e düşülerek 300 TL yukarısına GTX 1070 ekran kartlı Tulpar T5 de alınabilir. Hem de batarya ömrü çok daha yüksek olacaktır.

  • Oyuncu icin değilde taşınabilir cpu gücüne ihtiyaç duyanlar icin iyi alternatif

  • Videoda 8 çekirdek ve 8 izlek denmiş. Sanırım toplam 16 izlek demek istediniz.

  • Videoda dikkat edilirse gpu 1077 mhz hızından çalışıyor. Masaüstü 580'ler ise 1377 'de çalışıyor. Arada 300 mhz gpu frekans farkı var. Muhtemelen bellek tarafında da bir kısılma mevcut. Yüzdeye vurduğumuzda azımsanmayacak derecede gpudan kısmışlar. Skorlar masaüstü versiyonundan min %25 'daha az performanslı gözükebilir. Aslında bu gpu bu haliyle bir RX 470 edasında çalışıyor.
  • Selam herkese, hem oyun geliştirmek için hemde 3d tasarım modelleme işleri için güçlü bir bilgisayar arıyorum. bu bilgisayarı bayaadır takip ediyorum. teknosada buldum en sonunda. fiyatı baya pahalı 7400 lira şuan itibari ile. elimde toplu para geçmiyor kredi kartı da olmadığı için teknokredi ile almaya çalışacağım.

    ram 8gb, 256 ssd ve 1 tb ram var diğer özellikleri aynı.

    internetten araştırdım işlemci sokete lehimli değil. bu bilgisayarı ilerleyen dönemlerde yeni nesil ryzenlara güncelleyebilirim demek.

    sorum şu ekran kartı fiyatları artmışken en iyi yatırımın bu olacağını düşünüyorum.

    aldıktan sonra ram yükseltmesi yazın sonunda belki işlemci güncellemesi, soğutucu vs alınca ekran kartına biraz overclock olabilir.

    sizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce bu kadar plana değermi bu laptop ?
  • AMD YediBinYediYüz (7700) algılıyorum :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.