Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 5500 İşlemci Alım/Satım Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bundan 5 ay önce bir sıfır sistem aldım ve sistem fiyatı gereksiz bir RTX 3060 sistemdi. Sistemin işlemcisi AMD Ryzen 5 5500'dü ve alırken anneme çok yük olmasın diye seçtim. Ryzen 5 5500'ün performansından pek memnun değilim. Anakartım MSI B450M A-PRO-MAX. Sizce ben bu çok kullanılmamış Ryzen 5 5500'ü ikinci el olarak kaç liraya satabilirim? Gelen paranın üstüne kaç lira ekleyip de ekran kartının hakkını veren bir işlemci alabilirim? Yeni bir işlemci alırken anakartı da değiştirmeli miyim? Okuyan herkese teşekkürler.

• Baya fiyat indirimine girdi bu işlemci

AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

sıfır fiyatı 1840 a alınabiliyor hatta dün falan 1700 lerden satılıyordu hani satsanız 1500 e satılabilir. sonuçta 100 tl falan için kimse sıfırdan vazgeçmez.

yerine de minimum 5600 veya 5600x yada sizin ne kadar limitiniz varsa daha üst modellerini alabilirsiniz. anakart destekliyor üst modelleri yani masraf olmasın derseniz bence değiştirmeyip daha üst model işlemci alınabilir.

• İşlemci 1400-1500 eder

3060 için de R5 5600/G/X yeterli olur

• Ryzen 5500 de sorun yok. ben rx6700 ile kullanıyorum ki rtx 3060 dan daha güçlü bir kart ve hiçbir şikayetim yok üstelik elma ile armutu ayıracak kadar da tecrübeliyim. sizin sorununuz anakart olmalı. 4 pin beslemeli am4 anakartların markası modeli ne olursa olsun sorun yumağı ve çöptür. mavi ekran, reset, işlemcinin düşük hızda çalışması, işlemcinin aşırı ısınması, ramlerin xmp ile dahi kendi hızlarına çıkamaması gibi bir sürü sebep sayarım size.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Ryzen 5500 de sorun yok. ben rx6700 ile kullanıyorum ki rtx 3060 dan daha güçlü bir kart ve hiçbir şikayetim yok üstelik elma ile armutu ayıracak kadar da tecrübeliyim. sizin sorununuz anakart olmalı. 4 pin beslemeli am4 anakartların markası modeli ne olursa olsun sorun yumağı ve çöptür. mavi ekran, reset, işlemcinin düşük hızda çalışması, işlemcinin aşırı ısınması, ramlerin xmp ile dahi kendi hızlarına çıkamaması gibi bir sürü sebep sayarım size.

Peki anakartı nasıl değiştirebilirim?

• gambiteu G kullanıcısına yanıt

Yenisini alarak. :D

• Ryzen 5500 ü satmak istersiniz istemezsiniz. Ona bir şey diyemem fakat 5500 işlemci 3060 kart a sorun yapacak bir işlemci değil. Daha düşük ryzen 1500 - 1600 ler olsa idi neyse.

Veya ekran kartı 3080 - 6900xt gibi bir şeyler olsa tmm. Yukarda sky vision nickli arkadaşın dedikleri de yanlış değil anakart konusunda. O anakartta vrm yapısı yok, 4 pin beslemeli malesef hazır

sistemler için kullanılan ucuz yollu maliyeti düşürmek için kullanılan anakartlardan biri. 8 pinli ve vrm yapısı daha iyi olan bir anakart seçilebilir, b 450 de olsa mesela msi b 450 gaming plus max gibi.

Ama illa ben daha yüksek işlemci alırım bütçem var deniyorsa yukarda tavsiye ettim anakartla 5600 - 5600x gibi bir işlemci alınabilir. Son olarak (kendi fikrim 5500 o kart 3060 için yeterli aslında).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.