Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 2600 + RX 580 Nitro Düşük FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bir sistem topladım fakat oyunlarda çok düşük değerler alıyorum. BF1,BF5,The Division gibi oyunlarda 80 fps ve üzerine çıkamıyorum genelde 40 ila 60 arası fakat asla 60 sabit değil.

Ryzen 5 2600

Gigabyte AB350M - Gaming 3

8GB DDR4 2400Mhz ( oc ile 2800 yapıldı )

500w FSP 85Plus güç kaynağı.

RX 580 4GB Nitro+

240GB Adata SSD ( Okuma,Yazma işlemi sırasında disk kullanımı %100 oluyor kronik bir sorunmuş belkide bundandır )

Ekran kartını 2. el olarak satın aldım aldığım kişi hiç bir sorun olmadığını belirtti eve geldim ekran kartını taktım test ettim temel frekans hızının 1150Mhz'de sabit olduğunu gördüm. Bunun üzerine Mhz değerini arttırmaya çalıştım ve oyun kapandı biraz araştırma yaptık arkadaşım bu ekran kartına bios atılmış dedi orjinal biosunu bulup biz kendimiz kurduk şuan 1411 temel mhz hızında en fazla 1435 Mhz yapabiliyorum onun dışında oyun kapanıyor. İşlemci,ekran kartı,anakart gibi parçaların sıcaklık değerleri normal fakat ne yapmam gerekiyor ekran kartının 1 ay garantisi var şuan 1600TL ödenerek satın alınmış vatanbilgisayardan garantiye göndersem iade şeklinde para çeki alma gibi bir şansım olurmu.

Not: İnternet üzerinde araştırma yaparken bir kaç özel ayar uyguladım güç ayarları olsun radeon uygulamasındaki değişiklikler olsun hiç bir fayda göstermedi.

Yaptığım Bir kaç Test.

The Division 2 : Ultra ayarlar

The Division 2 : Orta ayarlar

The Division 2 : Düşük ayarlar

Düşük ayarlarda 70 80 fps verdiğine aldanmayın koşarken yürürken anlık olarak seri birşekilde 60 oluyor 70 oluyor yer yer belki 40 50 gibi değerlere geri düşebiliyor. Bu gösterdiğim bir oyun üzerinden bir test fakat her oyunda aynı şekilde oluyor ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. Hayırlı cumalar.

• sorun ram gibi duruyor 16 gb dual olsa daha iyi olur kesin
  • Sorun yüzde yüz ram. Birincisi 8 gb. İkincisi frekans. Ryzen + günümüz oyunları için artık en düşük 3000mhz li 16 gb dual channellı ramler şart.
  • Hem vram, hem de ram yetersiz.
    1411 zaten overclocklu değer olduğu için voltaj arttırmadan 1435 üstünü görememesi normal.
    Servise yollasanız muhtemelen sorun yok deyip geri gönderecekler, yine de içiniz rahat edecekse gönderin.
  • Kotaless kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi O zaman bir tane daha 8GB DDR4 CL 16 Ram alayım 2400Mhz / OC ile 2800 - 3000 Yapayım / veya direk 3000Mhz alayım o zaman bu sorunlar çözülecekmidir?
  • Aynısından bir tane daha ram al dual channel olsun. Sorun devam ederse gpu da sorun olabilir ama zannetmiyorum. Bir de memory clock default 2000 mhz zaten. Yükselt onu. Core clock fazla abanma çökme yaşatır. Youtubedan uygun frekans ve voltaj değerlerini bulabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk.erdinc B kullanıcısına yanıt
    Biraz rahatlar ancak sorun yaşadığınız oyunlar yüksek vram kullanan oyunlar, 4 GB vram artık yetersiz kalıyor.
    Oyun, yükleyebildiği kadarını vram'e yüklüyor sonra siz başka tarafa baktığınızda mevcut yerleri silip, yeni yerleri tekrar vram'e yüklüyor.
    Bu işlem sırasında FPS düşmeleri yaşamaya devam edeceksiniz ancak bu sefer, bu yerler ramde hazır olduğu için, ramin boşalıp yüklenmesini beklemeden ramden okuyacak ve daha hızlı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotaless -- 2 Ağustos 2019; 15:41:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kotaless kullanıcısına yanıt
    Reyis şimdi Battlefiled 1 i kurdum online modda test ettim, GPU kullanımı genellikle % 70 lerde dolaşıyor fps 60 70 80lerde asla 99 olmuyor böyle aşşağı yukarı vs bakınca %95 oluyor fps de o zaman 160 lara çıkıyor şimdi benim bilmek istediğim Ekran kartımda bir sorun varmı ? ( genel olarak her oyunda %50 % 70 kullanım oluo asla 99da kalmıyor )
  • bence gpu da sorun var çünkü ayni sistem bende de var sadece benim 8gb 3000Mhz Ram ben division 2 de high ayarlarda 70-80 fps alabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Josef Mengele -- 2 Ağustos 2019; 16:36:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha düşük oyunlardada aynısını yapıyorsa sorun kartta deriz ama şuan tek sorun ram gibi duruyor.

Anakartın da a350m olmasının büyük dezavantajı yok değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 2 Ağustos 2019; 16:48:32 >
  • BF1,BF5,The Division gibi oyunlar 9-10 GB RAM kullanıyor. Sende ki 8GB'lik RAM'de bu gibi durumlarda yeteriz kalıyor. Sorunu başka bir yerde aramaya gerek yok.
    @Reborned > Ne gibi bir buyuk dezavantaj var acaba hocam? Bilmedigimiz bir konu varsa paylasirsaniz sevinirim, keza 3900X takildiginda bile X570 ile %2-3 fark oluyor anca;

Hardware Unboxedyoutube
    Ryzen 9 3900X On a B350 Motherboard, Does It Cook?
    https://www.youtube.com/watch?v=oRaZ2Txv13M

@berk.erdinc > Sikinti oncelikle Ram gibi duruyor. Siz 2400Mhz ram'i 2800 yaptiginizda zamanlamalar cok ciddi sapitiyor olabilir. Imkan varsa 2x8gb 3000 veya 3200Mhz bir kit alip deneyin. Zaten uzun omurluluk acisindan da iyi olacaktir. Ardindan ekran kartindaki arizayi degerlendirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 2 Ağustos 2019; 17:50:20 >

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    vmreviewsyoutube
    Ryzen 2600 Overclock @ 4.2GHz vs Stock , 2019 (new games)
    https://youtu.be/R9vGrdz2qrU

%2 mi? %1 min fpslerdeki değişim uçurum. Her şey max fps değil.

Basit oc performanslarını da işin içine katarak söylüyorum. 2600 kullanan biri en kötü 0.4 0.5 baz arttırmalı. O işlemciyi stok kullanmak saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 2 Ağustos 2019; 18:0:8 >

• Attigin videoyu anlamadim hocam. B350 chipset anakartin dezavantaji buyuk yazmissin ona ithafen karsilastirma videosu atmistim ben.

Onun disinda R5 2600' u kolayca Ryzen Master programi ile bile 4.1 e cekebilir kullananlar. Bence de 3.7 kullanmak mantikli degil. Yine de konu sahibinin sikintisi islemciden degil bence.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Valla ben uçmuşum. Oradaki AB350yi görünce aklım a320lere gitti... Kusura bakmayın valla.

Bende işlemciden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum da a320 anakart olması durumunda oradan da darbe yiyosunuz demeye çalışmıştım benim hatammış özetle :)

Tek kanal ramler büyük sıkıntı oyunlar adına. Sorun bence ramde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 2 Ağustos 2019; 18:55:52 >
  • Merhaba ben ryzen 2600 işlemcim için msi a320m pro-e kullanıyorum anakart yükseltirsem işlemcinin performansı artarmı yakın zamanda 8 gb olan ram e bir 8gb 3000 mhz ram almayı planlıyodum ama ryzen 2600 de benim gibi a320m kullanan göremeyince ankart alırsam daha mı iyi olur diye düşünmeye başladım işlemci 3.6 ghz geçmiyo anakart yüzündenmi acaba ?
  • emir1910 kullanıcısına yanıt
    A320lerde overclock yapma şansın yok bu nedenle o işlemciyi çok sınırlandırıyor. Bir 8lik ram daha ekle; düzelmiyorsa mevcut anakartını satıp b350/450 bir anakarta bakabilirsin
    Eğer Furmark gibi bir testte devamlı %99-100 kullanıyorsa kartta sıkıntı yoktur.
    Son attığınız görüntüde sorun yok, GPU kullanımın düşük olduğu yerlerden ekran görüntüsü atarsanız ona göre yorumlayalım.
    Ayrıca işlemci çekirdeklerini de listeleyin.
  • emir1910 kullanıcısına yanıt
    Anakart yuzunden gecmiyor evet. Maksimum cikabilecegi boost hizi 3.9 ghz. Eger B450 anakarta gecis yaparsaniz siz manuel olarak 4ghz veya 4.1 ghz de calistirabilirsiniz. Deger mi degmez mi sorusu icin youtube da Ryzen 2600 3.7ghz vs 4.1ghz yazip aratabilirsiniz. Oyle ucurum farklar olusmuyor ama, ram' i arttirmak onceliginiz olsun.

vmreviewsyoutube
    Ryzen 5 2600 Stock vs Overclock 4.1GHz 16 Games Tested & Rendering Benchmarks
    https://www.youtube.com/watch?v=zhgUymbxcm0

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.