Şimdi Ara

AMD Ryzen 3600, MSI B450 Tomahawk Max Overclock konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen 3600 işlemcimden maksimum verimi almak ve 1.4 gibi abartılı voltajlara çıkmasını engellemek için overclock yapmak istiyorum. Yeni 3600 'ler 4.5 GHZ 'lere çıkabiliyor deniliyordu, öncelikle bunu denemek istiyorum. Overclock tecrübem pek fazla yok. Sadece en düşük voltajdan istediğimiz frekansı giriyoruz sistem problem çıkarmazsa sıcaklık değerlerini kontrol ettikten sonra kullanmaya devam ediyoruz. Sistem donuyorsa 1-2 tık daha voltajı arttırıyoruz ve tekrar deniyoruz. Fakat MSI 'ın biosunda pek anlayamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Arctic Freezer 34 Esports Duo soğutucum ve kutusundan çıkan MX-4 macun var. 700W PSU var sorun olmaz.

• ryzen master dan 1,35v e 4.4 dene sonra cpu z yi aç bench yap yerse bir oyuna gir oyna biraz siyah ekrana düşmezsse sonra cinebench yap on dada sıkıntı yapmaz ise biostan bu ayarı yap
  • Ben bios üzerinden ayarlamak, ryzen master 'a bağlı kalmamak istiyorum.
  • Öncelikle r5 3600 model işlemcinizin bf kodu nedir eğer 2020 üretim bir model ise 4.4 ghz de 1.20v ile stabil kalmanız olası fakat 2019 yılı üretim ise ne yazıkki 4.4 ghz hayal olabilir.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    BF Koduna göre üretim tarihine nereden bakıyorsunuz? Aslında bu 4.4 GHZ olayı ortaya çıkmadan önce kontrol etmeden nisan ayında aldım.

Satın aldığım sayfada böyle yazıyor; Socket AM4 100-100000031BOX

Aslında amacım işlemciyi köküne kadar overclock yapıp degrade etmek değil. Asıl amacım kafasına göre voltaj veren anakart yüzünden işlemcinin 72 dereceleri boşuna görmesini engellemek. Madem 1.20v ile 4.4 GHZ verebiliyorsun neden 1.40v civarında 4.2 GHZ 'de takılıyorsun? Amacım tamamen işlemciyi verimli kullanmak. Bunu her format atışımda uğraşmamak için bios üzerinden yapmak istiyorum, dün akşam biraz uğraştım ama beceremedim. 4.2 GHZ veren işlemci 4.05 GHZ vermeye başladı. Bir şeyleri yanlış yaptığım kesin. 1.30v yazıp 45.00 yazdım ama yapamadım nedense. Sistem normal biçimde açıldı 4.5 GHZ yedi diye sevinirken beceremediğimi görünce üzüldüm.

AMD Ryzen 3600, MSI B450 Tomahawk Max Overclock konusunda yardımcı olabilecek var mı?

• Kod işleminin üzerinde yazar

Yeni eski olduğunu bilmemek ile birlikte 1.2v de 4.4 deneyin yada 1.1 de 4.2 deneyin 1.3v ile 4.5 biraz zor eski üretim işlemci ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ryzen mastera bağlı kalmıyorsunuz zaten

ryzen masterda doğru voltajı bulmaya calısıyorsunuz. daha sonra o buldugunuzu biosa gireceksiniz..

videoda belirttim ama izlenmemiş sanırsam
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, videoda ryzen master 'ı görünce denemedim.

Müsait olunca o şekilde denerim, tamamdır. Teşekkürler.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Ona bakmak için işlemciyi sökemem.
  • Deneme yanılma yolu ile yola devam o halde
  • Son durum nedir kaç voltaj ve hıza sabitlediniz?

• Son durum her şey otomatikte. Böyle de oyunlarda stock soğutucu ile 76 derecenin üstünü görmedim bu yüzden kurcalamıyorum. Render falan alırken muhtemelen 80 civarı olacaktır. Neden böyle bir yol seçtiğime gelirsek makinanın durduk yere anlamsız yere reset attığına şahit olduğumu söyleyebilirim. İşlemci tek başına işlemci değil çünkü bir sürü görevi var işlemcinin, biz son kullanıcılar sadece işlem yükünü halleden parça diye düşünüyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.